Водовод за конак и цркву бање

У порти храма Светог Јована Крститеља у Вишеградској бањи почела је реализација пројекта довођења питке воде до цркве и конака који је још у изградњи.

Република Српска 26.11.2018 | 17:55
Водовод за конак и цркву бање
Свештеник Драган Вукотић каже да је општина расписала конкурс за санацију сеоских водовода на коју се старјешинство храма пријавило.

"Општина је за пројекат обезбиједила 60 одсто средстава, храм је уложио 20 одсто, а радове помаже и предузеће `ХЕ на Дрини`. Дио новца ће се обезбиједити доброчинством вјерника", рекао је Вукотић.



Конак је досад озидан и постављен је кров, а средства за столарију је донирало Министарство вјера Републике Србије.

"Захваљујемо се и директору предузећа `Оморика` Новаку Савићу који је бесплатно урадио дренажу око објеката и друге радове као и Спасилачком центру Србије који нам је уступио грађевинску машину за копање канала за водовод", додао је Вукотић.



Начелник Спасилачког центра Србије Војкан Крстић је подсјетио да је купио мини-багер који ће бесплатно користити мјештани Вардишта и других села за копање канала.

"Уступање багера за потребе копања канала за водовод у порти храма у Вишеградској бањи је мој скромни допринос цркви и њеним напорима да у ово мјесто долази што више вјерника и туриста", рекао је Крстић.

Водовод ће бити дуг 1.200 метара, а резервоар ће моћи да прими 10.000 литара воде.  

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар