Vodovod za konak i crkvu banje

U porti hrama Svetog Jovana Кrstitelja u Višegradskoj banji počela je realizacija projekta dovođenja pitke vode do crkve i konaka koji je još u izgradnji.

Republika Srpska 26.11.2018 | 17:55
Vodovod za konak i crkvu banje
Sveštenik Dragan Vukotić kaže da je opština raspisala konkurs za sanaciju seoskih vodovoda na koju se starješinstvo hrama prijavilo.

"Opština je za projekat obezbijedila 60 odsto sredstava, hram je uložio 20 odsto, a radove pomaže i preduzeće `HE na Drini`. Dio novca će se obezbijediti dobročinstvom vjernika", rekao je Vukotić.



Кonak je dosad ozidan i postavljen je krov, a sredstva za stolariju je doniralo Ministarstvo vjera Republike Srbije.

"Zahvaljujemo se i direktoru preduzeća `Omorika` Novaku Saviću koji je besplatno uradio drenažu oko objekata i druge radove kao i Spasilačkom centru Srbije koji nam je ustupio građevinsku mašinu za kopanje kanala za vodovod", dodao je Vukotić.



Načelnik Spasilačkog centra Srbije Vojkan Кrstić je podsjetio da je kupio mini-bager koji će besplatno koristiti mještani Vardišta i drugih sela za kopanje kanala.

"Ustupanje bagera za potrebe kopanja kanala za vodovod u porti hrama u Višegradskoj banji je moj skromni doprinos crkvi i njenim naporima da u ovo mjesto dolazi što više vjernika i turista", rekao je Кrstić.

Vodovod će biti dug 1.200 metara, a rezervoar će moći da primi 10.000 litara vode.  

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar