А можда у Звездином дјетету лежи спас?!

Јовељић изненађење за Наполи! Проблеми са повредама могли би да прекомандују суперталентованог шпица у сениорски тим.

Фудбал 27.11.2018 | 12:45
А можда у Звездином дјетету лежи спас?!
Пуна је таквих и сличних примера историја Црвене звезде. Млађи навијачи сигурно се сећају како је Дејан Станковић као тинејџер закорачио на велику сцену и згромио Кајзерласутен. Те 1996. године је бивши капитен Звезде и репрезентације Србије постао играч за велика дела.

Много лета пре Пижон Петровић је са 17 година стигао у Љутице Богдана трамвајем и потом провлачио лопту кроз ноге фудбалерима Реала. ... Проблеми са повредама Милана Павкова и Ричмонда Боаћија могли би да означе почетак интернационалне каријере суперталентованог нападача црвено-белих Дејана Јовељића.

Млади центарфор је ове јесени блистао на свим фронтовима. Дао је три гола у Лиги шампиона младих, по два пута је погађао мрежу у Суперлиги Србије и Купу Србије... Заслужио је шансу да осети мирис најпрестижнијег клупског такмичења на свету.

Још није донета коначна одлука на Маракани, али у случају да Милан Павков или Ричмонд Боаћи не буду спремни за бој на Сан Паолу њихово место ће заузети Дејан Јовељић. Наравно, стручни штаб Звезде, на челу са Владаном Милојевићем, се нада да ће моћи да рачуна на бар једног од поменута два шпица.

Ипак, ни Павков, ни Боаћи у претходном периоду нису тренирали пуним интензитетом. А меч против вицешампиона Италије захтеваће само максимално спремне.

Наравно, Дејан Јовељић ће и у случају да буде прекомандован у прву екипу шансу у Напуљу чекати на клупи за резерве, пошто су испред њега поменути Павков и Боаћи, али и Никола Стојиљковић. Нападач Браге је одиграо последња два званична меча и постигао гол у судару са ТСК-ом.

Да се навијачи питају Јовељић би сигурно добио шансу од првог минута. Међутим, за момка од 19 година би био превелики залогај да се судари са Кулибалијем и Албиолом. Тако каже здрава фудбалска логика...

Али логика је говорила да се Павков неће наиграти поред Вирдила ван Дајка, па је Европа видела чудо. Можда је време за ново чудо, у режији најмлађег нападача Црвене звезде.

Извор: моззартспорт

Фото  Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар