A možda u Zvezdinom djetetu leži spas?!

Joveljić iznenađenje za Napoli! Problemi sa povredama mogli bi da prekomanduju supertalentovanog špica u seniorski tim.

Fudbal 27.11.2018 | 12:45
A možda u Zvezdinom djetetu leži spas?!
Puna je takvih i sličnih primera istorija Crvene zvezde. Mlađi navijači sigurno se sećaju kako je Dejan Stanković kao tinejdžer zakoračio na veliku scenu i zgromio Kajzerlasuten. Te 1996. godine je bivši kapiten Zvezde i reprezentacije Srbije postao igrač za velika dela.

Mnogo leta pre Pižon Petrović je sa 17 godina stigao u Ljutice Bogdana tramvajem i potom provlačio loptu kroz noge fudbalerima Reala. ... Problemi sa povredama Milana Pavkova i Ričmonda Boaćija mogli bi da označe početak internacionalne karijere supertalentovanog napadača crveno-belih Dejana Joveljića.

Mladi centarfor je ove jeseni blistao na svim frontovima. Dao je tri gola u Ligi šampiona mladih, po dva puta je pogađao mrežu u Superligi Srbije i Kupu Srbije... Zaslužio je šansu da oseti miris najprestižnijeg klupskog takmičenja na svetu.

Još nije doneta konačna odluka na Marakani, ali u slučaju da Milan Pavkov ili Ričmond Boaći ne budu spremni za boj na San Paolu njihovo mesto će zauzeti Dejan Joveljić. Naravno, stručni štab Zvezde, na čelu sa Vladanom Milojevićem, se nada da će moći da računa na bar jednog od pomenuta dva špica.

Ipak, ni Pavkov, ni Boaći u prethodnom periodu nisu trenirali punim intenzitetom. A meč protiv vicešampiona Italije zahtevaće samo maksimalno spremne.

Naravno, Dejan Joveljić će i u slučaju da bude prekomandovan u prvu ekipu šansu u Napulju čekati na klupi za rezerve, pošto su ispred njega pomenuti Pavkov i Boaći, ali i Nikola Stojiljković. Napadač Brage je odigrao poslednja dva zvanična meča i postigao gol u sudaru sa TSK-om.

Da se navijači pitaju Joveljić bi sigurno dobio šansu od prvog minuta. Međutim, za momka od 19 godina bi bio preveliki zalogaj da se sudari sa Kulibalijem i Albiolom. Tako kaže zdrava fudbalska logika...

Ali logika je govorila da se Pavkov neće naigrati pored Virdila van Dajka, pa je Evropa videla čudo. Možda je vreme za novo čudo, u režiji najmlađeg napadača Crvene zvezde.

Izvor: mozzartsport

Foto  Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar