Лазић: Изузетно ми је драго што сам поново ту!

“Покушаћемо да завршимо посао у великој мери у петак и да одиграмо добро”, каже кошаркаш Црвене звезде.

Кошарка 27.11.2018 | 13:15
Лазић: Изузетно ми је драго што сам поново ту!
Кошаркашка репрезентација Србије данас се окупила пред наредна два меча у квалификацијама за Светско првенство које се игра 2019. године у Кини.

Међу играчима који су добили позив нашао се и капитен Црвене звезде Бранко Лазић.

Он је у репрезентацији Србије први пут после Европског првенства прошле године.

"Изузетно ми је драго што сам поново ту, на репрезентативном окупу. Искрено се надам да ћемо успети да завршимо посао који се од нас очекује у овом прозору. Имаћемо ту пар дана да се спремимо. Покушаћемо да завршимо посао у великој мери у петак и да одиграмо добро. Из тога ћемо моћи да се надамо добро", рекао је Лазић.

Какав си утисак стекао о Фибиним прозорима посматрајући их са стране?

"Ако не сви, већина играча се слаже да ови прозори нису најбоље решење. Ако се узме у обзир да играчи Евролиге и НБА не могу да играју. Не губе прозори на квалитету, али сви очекују да репрезентација изађу у најјачем саставу и да играју најбољи играчи. А ако знамо да се игра током сезоне када евролигашки и НБА играчи не могу да играју, онда је питање да ли ће и публика да долази да гледа. Није то на нама играчима. На нама је да радимо наш посао".

Лазић је један од играча који нису играли у овим квалификацијама. Да ли ће бити проблем да се тим уигра?

"Има мало времена, али сигурни смо да ћемо и то мало времена искористии и поставити неке ствари што се тиче система. Ја сам био на Европском прошле године и знам шта се очекује, какав је систем. Доста играча је ту у овом ситему и они ће нам помоћи да за кратак период направимо хемију".

Србија прво 30. новембра гостује Израелу, а онда 3. децембра дочекује Грчку.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар