Lazić: Izuzetno mi je drago što sam ponovo tu!

“Pokušaćemo da završimo posao u velikoj meri u petak i da odigramo dobro”, kaže košarkaš Crvene zvezde.

Košarka 27.11.2018 | 13:15
Lazić: Izuzetno mi je drago što sam ponovo tu!
Košarkaška reprezentacija Srbije danas se okupila pred naredna dva meča u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje se igra 2019. godine u Kini.

Među igračima koji su dobili poziv našao se i kapiten Crvene zvezde Branko Lazić.

On je u reprezentaciji Srbije prvi put posle Evropskog prvenstva prošle godine.

"Izuzetno mi je drago što sam ponovo tu, na reprezentativnom okupu. Iskreno se nadam da ćemo uspeti da završimo posao koji se od nas očekuje u ovom prozoru. Imaćemo tu par dana da se spremimo. Pokušaćemo da završimo posao u velikoj meri u petak i da odigramo dobro. Iz toga ćemo moći da se nadamo dobro", rekao je Lazić.

Kakav si utisak stekao o Fibinim prozorima posmatrajući ih sa strane?

"Ako ne svi, većina igrača se slaže da ovi prozori nisu najbolje rešenje. Ako se uzme u obzir da igrači Evrolige i NBA ne mogu da igraju. Ne gube prozori na kvalitetu, ali svi očekuju da reprezentacija izađu u najjačem sastavu i da igraju najbolji igrači. A ako znamo da se igra tokom sezone kada evroligaški i NBA igrači ne mogu da igraju, onda je pitanje da li će i publika da dolazi da gleda. Nije to na nama igračima. Na nama je da radimo naš posao".

Lazić je jedan od igrača koji nisu igrali u ovim kvalifikacijama. Da li će biti problem da se tim uigra?

"Ima malo vremena, ali sigurni smo da ćemo i to malo vremena iskoristii i postaviti neke stvari što se tiče sistema. Ja sam bio na Evropskom prošle godine i znam šta se očekuje, kakav je sistem. Dosta igrača je tu u ovom sitemu i oni će nam pomoći da za kratak period napravimo hemiju".

Srbija prvo 30. novembra gostuje Izraelu, a onda 3. decembra dočekuje Grčku.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar