Радуљица: Проћи ћемо и ове ''прозорчиће'' и ''прозоре''!

Репрезентативни центар још једном је из далеке Кине дошао да игра утакмице квалификација за Мундобаскет.

Кошарка 27.11.2018 | 09:15
Радуљица: Проћи ћемо и ове ''прозорчиће'' и ''прозоре''!
"Да победимо, као и увек!"

Мирослав Радуљица кратко и јасно је одговорио на једно од питања каква се играчима редовно постављају пред утакмице и такмичења.

На следеће питање, о својој тренутној форми, центар кинеских Ђангсу Драгонса се осврнуо на специфичности лиге у којој игра клупску кошарку.

"Мислим да сам у доброј форми. Али, пријаће ми ово што се играју четвртине по 10 минута и што има мало више људи у ротацији".

Први ривал је Израел, у петак, а резултат из Тел Авива одредиће у каквој атмосфери и са којим улогом ће "орлови" дочекати Грчку 3. децембра.

"Није да сам претерано пратио Израел, али ваљда су то отприлике исти играчи против којих смо играли по Европи. Не може ту да буде пуно изненађења. У сваком случају ћемо имати и скаутинг, па ћемо их још ближе упознати".

Биће ово први меч квалификација који ће се играти у тзв. "матинеу", од 13 часова по нашем времену, односно 14 по локалном.

Када је у Ђангсуу, Радуљица је чак седам сати "испред" Србије.

"Можемо да се вратимо кући истог дана, то је коректно... Нема то везе. Играли смо у тим терминима и раније, само је питање како ћеш психички да се спремиш. ОК, мало јесте шок за тело, али ја сам већ шокиран доласком овде, па ми неће бити проблем".

Најтемељнији одговор 30-годишњи центар је понудио на питање о утакмици против Аустрије, прошле зиме у Швехату.

Тада је Србија славила тројком Алексе Аврамовића двадесетак секунди пре краја и показало се да у оваквим квалификацијама, где најбоље репрезентације играју некомплетне, никога није лако савладати, поготово у гостима.

"Оно чувено - 'сви данас играју кошарку'. Та утакмица је била мало изненађење, али и није. Зна се да су ови 'прозори' врло чудни. Екипа нема времена да се припреми и уигра, видело се то и у септембру. Уопште нећу да помињем имена, ко игра, ко не игра. Довољно је да дође само један играч из неког другог система па да екипа не може да се склопи, а камоли више њих", каже Мирослав Радуљица.

"Ми који смо ту више година и чинимо 'костур' репрезентације, помажемо новајлијама да се брзо уклопе, али у сваком случају није лако. Можда је то један од разлога што на гостовањима као што је била Аустрија, ми не изгледамо онако како би требало. Али, изборићемо се и са тим. Проћи ћемо и ове 'прозорчиће' и 'прозоре'... и онда ћемо да идемо у Кину!"

Не сумњамо!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар