Raduljica: Proći ćemo i ove ''prozorčiće'' i ''prozore''!

Reprezentativni centar još jednom je iz daleke Kine došao da igra utakmice kvalifikacija za Mundobasket.

Košarka 27.11.2018 | 09:15
Raduljica: Proći ćemo i ove ''prozorčiće'' i ''prozore''!
"Da pobedimo, kao i uvek!"

Miroslav Raduljica kratko i jasno je odgovorio na jedno od pitanja kakva se igračima redovno postavljaju pred utakmice i takmičenja.

Na sledeće pitanje, o svojoj trenutnoj formi, centar kineskih Đangsu Dragonsa se osvrnuo na specifičnosti lige u kojoj igra klupsku košarku.

"Mislim da sam u dobroj formi. Ali, prijaće mi ovo što se igraju četvrtine po 10 minuta i što ima malo više ljudi u rotaciji".

Prvi rival je Izrael, u petak, a rezultat iz Tel Aviva odrediće u kakvoj atmosferi i sa kojim ulogom će "orlovi" dočekati Grčku 3. decembra.

"Nije da sam preterano pratio Izrael, ali valjda su to otprilike isti igrači protiv kojih smo igrali po Evropi. Ne može tu da bude puno iznenađenja. U svakom slučaju ćemo imati i skauting, pa ćemo ih još bliže upoznati".

Biće ovo prvi meč kvalifikacija koji će se igrati u tzv. "matineu", od 13 časova po našem vremenu, odnosno 14 po lokalnom.

Kada je u Đangsuu, Raduljica je čak sedam sati "ispred" Srbije.

"Možemo da se vratimo kući istog dana, to je korektno... Nema to veze. Igrali smo u tim terminima i ranije, samo je pitanje kako ćeš psihički da se spremiš. OK, malo jeste šok za telo, ali ja sam već šokiran dolaskom ovde, pa mi neće biti problem".

Najtemeljniji odgovor 30-godišnji centar je ponudio na pitanje o utakmici protiv Austrije, prošle zime u Švehatu.

Tada je Srbija slavila trojkom Alekse Avramovića dvadesetak sekundi pre kraja i pokazalo se da u ovakvim kvalifikacijama, gde najbolje reprezentacije igraju nekompletne, nikoga nije lako savladati, pogotovo u gostima.

"Ono čuveno - 'svi danas igraju košarku'. Ta utakmica je bila malo iznenađenje, ali i nije. Zna se da su ovi 'prozori' vrlo čudni. Ekipa nema vremena da se pripremi i uigra, videlo se to i u septembru. Uopšte neću da pominjem imena, ko igra, ko ne igra. Dovoljno je da dođe samo jedan igrač iz nekog drugog sistema pa da ekipa ne može da se sklopi, a kamoli više njih", kaže Miroslav Raduljica.

"Mi koji smo tu više godina i činimo 'kostur' reprezentacije, pomažemo novajlijama da se brzo uklope, ali u svakom slučaju nije lako. Možda je to jedan od razloga što na gostovanjima kao što je bila Austrija, mi ne izgledamo onako kako bi trebalo. Ali, izborićemo se i sa tim. Proći ćemo i ove 'prozorčiće' i 'prozore'... i onda ćemo da idemo u Kinu!"

Ne sumnjamo!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar