Ђорђевић: На свјежину, индивидуални квалитет и понос!

Селектор Србије зна са каквим приступом треба одиграти против Израела и Грчке. "Нема изговора, иако су целе ове квалификације као трчање узбрдо".

Кошарка 27.11.2018 | 17:30
Ђорђевић: На свјежину, индивидуални квалитет и понос!
Александар Ђорђевић у понедељак је у хотелу "Краун Плаза" окупио свих 16 играча са списка за пети "прозор" квалификација за Мундобаскет у Кини 2019. године.

Селекција Србије (скор 5-3) - наравно, ни изблиза у најјачем саставу - у петак ће у Тел Авиву одмерити снаге са Израелом (3-5), директним ривалом за треће место у групи.

После тога, можда и са "меч лоптом" у рукама, "орлови" ће у дворани "Александар Николић" угостити Грчку (понедељак, 3. децембра), која је са свих осам победа пребринула бриге око наступа на наредном великом такмичењу, као и Немачка.

"Пред нама су две тешке и захтевне утакмице. По мом мишљењу, ово је најтежи 'прозор' од свих које смо играли до сада", почео је Ђорђевић, који је и раније говорио о проблемима које са собом носи овакав формат квалификација, као и подударање термина утакмица са терминима Евролиге и НБА.

"Кошарка је игра аутоматизма. Победничка кошарка не трпи грешке, а грешке се исправљају уигравањем, за које ми имамо јако мало времена. Зато је свима тешко да пруже најбоље што могу у свакој утакмици. Али, то је што је. Нема изговора".

"Идемо да дамо све од себе и да пробамо да победимо у обе утакмице, првенствено у Израелу, против екипе која има добру хемију, добре атлете и добре плејмејкере Тамира Блата и Гала Мекела... Претходна два меча изгубили су у последњој секунди, један од њих у продужетку, од Немачке".

"Према нашим калкулацијама, последња утакмица са њима, у фебруарском 'прозору', може да буде одлучујућа за пласман на Светско првенство. На нама је да то не дозволимо, него да пробамо да сада решимо ове квалификације, које су се показале врло тешким, како за нас, тако и за остале репрезентације".

Кадровска ситуација?

"Сви позвани долазе, неки само због распореда летења нису успели да стигну до ручка (Милосављевић, Јеловац и Јовановић - прим. аут)".

"Раде Загорац има проблем повреде носа. Ми смо се договорили, још када сам гледао Партизан у Тренту, да он поново буде са нама и да се прикључи екипи. Он је играч коме је, по мом мишљењу, изузетно потребно репрезентативно искуство. Не кажем да је ово неки велики рад, имаћемо само два-три тренинга, али да осети да је поново део ове приче. Видећемо какво је његово здравствено стање и надам се да ће моћи да нам помогне".

Утакмица против Израела је у 13 часова по нашем времену, 14 по локалном?

"Постепено ћемо приближавати време тренинга термину утакмице. Али, мислим да то није кључ, сретали смо се са том сатницом на многим такмичењима и знамо како да се прилагодимо, временом оброка и другим стварима..."

"Не смемо да упаднемо у замку, да преоптеретимо играче физичким и менталним напором. Ми немамо кад да дођемо до неке феноменалне уиграности. Морамо да одиграмо на свежину, на индивидуални квалитет, а рачунам и на велики понос свих ових играча. Не желим да пребацујем одговорност на њих, само да им објасним на који начин се играју овакве утакмице... Да ли је рани термин предност Израела? Сигурно да јесте. Али, нама су читаве ове квалификације као трчање узбрдо".

"Знамо шта нас чека, многи су имали такмичарске утакмице у недељу, сели су на авион и дошли на ово окупљање. Почев од данашњег тренинга, па сутрашња два, морамо пажљиво да планирамо интензитет и обим рада", завршио је Ђорђевић основни део приче везан за предстојеће утакмице.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар