АБА: Игокеа жели у "горњи дом", Морнар бјежи са дна!

Кошаркаши Игокее вечерас од 21 час гостују у Бару гдје ће покушати да побједом над Морнаром поправе пласман на табели.  Павићевић: Против Игокее морамо да “изгинемо”! Кошаркаши Морнара девету рунду АБА лиге дочекали су са последње позиције на табели али би баш ова рунда регионалног шампионата могла да означи прекретницу за Баране.

Кошарка 26.11.2018 | 16:45
АБА: Игокеа жели у "горњи дом", Морнар бјежи са дна!
Игокеа ће послије побједе над Олимпијом 115:105 покушати да задржи форму и евентуалним тријумфом над Морнаром у Бару пређе у горњи дио табеле.

Екипа Жарка Милаковића имала је десетак дана да се припреми за овај дуел и да уигра нова појачања, Данила Анђушића и Оливера Лафајета.

Прошлогодишњем полуфиналисти Фајнал-фор а АБА лиге не иде баш ове сезоне и са скором 2-6 је посљедњи на табели, међутим Игокеа има само побједу више.

“Не требају анс заваравати резултати Морнара у посљедњем периду и они траже реакцију ан све ово што им се дешава у Еврокупу који узима данак. Имају квалитетан састав дизаће форму у наставку док је овај тренутак повољан за нас јер желимо да одиграмо добру утакмицу и наставимо неки наш ритам. Незгодна су екипа која може да игра са четири ‘мала’ играча, гдје је Ђорђе Дреновац на крилном центру као ис а двије петице са Лендингом Санеом и Урошем Луковићем”, рекао је пред овај меч тренер игокее Жарко Милаковић.

У посљедње двије утакмице Игокеа је примила 205 поена па је евидентно да треба доста рада на одбрани.

“Са два нова играча добили смо на ширини у игри и можемо да одговоримо на све њихове опције. Морамо да будемо чвршћи у одбрани и зауставимо вањску линију Морнара која има много лопту у рукама, која много креира, те да будемо стрпљивији. У наредном период чекају нас три гостовања уз један тежак домаћи сусрет и ово је дио када се ломи сезона тако да морамо бити фокусирани на наш циљ”, рекао је Милаковић.

Велика борба очекује се и под обручем, гдје ће бити Томислав Зубчић на једној и Урош Луковић на другој страни.

“Пред нама је озбиљна утакмица и резултати Морнара нису прави одраз њиховог квалитета. Уз много већу дозу озбиљности морамо да играмо у одбрани и све ће сјести на своје мјесто. Имају дугачку клупу и можемо очекивати много замки од њих”, рекао је кошаркаш Игокее Томислав Зубчић.

У досадашњим дуелима Морнар је славио три пута, Игокеа једном, а оба дуела у Бару завршена су побједом домаћина.

Павићевић: Против Игокее морамо да “изгинемо”! Кошаркаши Морнара девету рунду АБА лиге дочекали су са последње позиције на табели али би баш ова рунда регионалног шампионата могла да означи прекретницу за Баране.

Црногорски шампион, наиме, игра вечерас прву од четири утакмице у АБА лиги у којима ће имати предност домаћег терена до краја године и ривале који су далеко од статуса непобједивих.

Ривал изабраника Михаила Павићевића у Тополици од 21:00 је шампион БиХ Игокеа.

"Наравно, уочи кратке паузе у првенству побједа против Игокее би нам много значила. У наредних пет кола поред Игокее у госте нам долазе и са Цедевита, Олимпија и Крка, а гостујемо ФМП-у. Ако би ушли у серију побједа продисали би пуним плућима”, каже тренер Морнара.

Павићевић не скрива да за његов тим свака следећа утакмица спада у категорију “бити или не бити”.

“Немамо више право на корак назад. Дошли смо до зида. Свјесни смо и тога да ко се узда само у домаћи терен лако може да се нађе у невољи јер је АБА лига ове сезоне невјероватно изједначена", додаје шеф струке Морнара.

Павићевић наглашава да у претходним мечевима борбеност његових изабраника није била на жељеном нивоу.

"То мора да се пормијени против у мечу са Игокеом. У овој утакмици морамо у истом ритму одиграмо свих 40 минута, да “гинемо” на терену. Прије свега треба да будемо знатно бољи у одбрани која нам је ове сезоне највећи проблем. Увјерен сам да су играчи свјесни ситуације у којој се налазимо и да ће дати све од себе да уздигнута чела дочекамо крај меча”, каже Павићевић.

Тренер Морнара сматра да је вечерашњи ривал у сличној ситуацији као и његов тим.

“Игоека има искусан тим, играче који су наступали у многим европским клубовима. Очекује нас веома тешка утакмица. И противник је имао измјена у ростеру. У сличној су ситуацији као ми", закључује Павићевић.

Осим Марка Мугоше сви остали играчи су спремни за утакмицу са Игокеом.

РЕЗУЛТАТИ 9. КОЛА:

Партизан - Звезда 71:77
Олимпија - ФМП 88:86
Мега - Цибона 82:80

у недјељу:

Цедевита - Крка 104:75

у понедјељак:

Задар - Будућност 18.00
Морнар - Игокеа 21.00

ТАБЕЛА: Звезда 9-0, Мега 7-2, Будућност 6-2, Цедевита 5-4, Партизан 4-5, ФМП 4-5, Задар 3-5, Игокеа 3-5, Крка 3-6, Олимпија 3-6, Цибона 3-6, Морнар 2-6.

Извор: мондо.ба/мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар