ABA: Igokea želi u "gornji dom", Mornar bježi sa dna!

Košarkaši Igokee večeras od 21 čas gostuju u Baru gdje će pokušati da pobjedom nad Mornarom poprave plasman na tabeli.  Pavićević: Protiv Igokee moramo da “izginemo”! Košarkaši Mornara devetu rundu ABA lige dočekali su sa poslednje pozicije na tabeli ali bi baš ova runda regionalnog šampionata mogla da označi prekretnicu za Barane.

Košarka 26.11.2018 | 16:45
ABA: Igokea želi u "gornji dom", Mornar bježi sa dna!
Igokea će poslije pobjede nad Olimpijom 115:105 pokušati da zadrži formu i eventualnim trijumfom nad Mornarom u Baru pređe u gornji dio tabele.

Ekipa Žarka Milakovića imala je desetak dana da se pripremi za ovaj duel i da uigra nova pojačanja, Danila Anđušića i Olivera Lafajeta.

Prošlogodišnjem polufinalisti Fajnal-for a ABA lige ne ide baš ove sezone i sa skorom 2-6 je posljednji na tabeli, međutim Igokea ima samo pobjedu više.

“Ne trebaju ans zavaravati rezultati Mornara u posljednjem peridu i oni traže reakciju an sve ovo što im se dešava u Evrokupu koji uzima danak. Imaju kvalitetan sastav dizaće formu u nastavku dok je ovaj trenutak povoljan za nas jer želimo da odigramo dobru utakmicu i nastavimo neki naš ritam. Nezgodna su ekipa koja može da igra sa četiri ‘mala’ igrača, gdje je Đorđe Drenovac na krilnom centru kao is a dvije petice sa Lendingom Saneom i Urošem Lukovićem”, rekao je pred ovaj meč trener igokee Žarko Milaković.

U posljednje dvije utakmice Igokea je primila 205 poena pa je evidentno da treba dosta rada na odbrani.

“Sa dva nova igrača dobili smo na širini u igri i možemo da odgovorimo na sve njihove opcije. Moramo da budemo čvršći u odbrani i zaustavimo vanjsku liniju Mornara koja ima mnogo loptu u rukama, koja mnogo kreira, te da budemo strpljiviji. U narednom period čekaju nas tri gostovanja uz jedan težak domaći susret i ovo je dio kada se lomi sezona tako da moramo biti fokusirani na naš cilj”, rekao je Milaković.

Velika borba očekuje se i pod obručem, gdje će biti Tomislav Zubčić na jednoj i Uroš Luković na drugoj strani.

“Pred nama je ozbiljna utakmica i rezultati Mornara nisu pravi odraz njihovog kvaliteta. Uz mnogo veću dozu ozbiljnosti moramo da igramo u odbrani i sve će sjesti na svoje mjesto. Imaju dugačku klupu i možemo očekivati mnogo zamki od njih”, rekao je košarkaš Igokee Tomislav Zubčić.

U dosadašnjim duelima Mornar je slavio tri puta, Igokea jednom, a oba duela u Baru završena su pobjedom domaćina.

Pavićević: Protiv Igokee moramo da “izginemo”! Košarkaši Mornara devetu rundu ABA lige dočekali su sa poslednje pozicije na tabeli ali bi baš ova runda regionalnog šampionata mogla da označi prekretnicu za Barane.

Crnogorski šampion, naime, igra večeras prvu od četiri utakmice u ABA ligi u kojima će imati prednost domaćeg terena do kraja godine i rivale koji su daleko od statusa nepobjedivih.

Rival izabranika Mihaila Pavićevića u Topolici od 21:00 je šampion BiH Igokea.

"Naravno, uoči kratke pauze u prvenstvu pobjeda protiv Igokee bi nam mnogo značila. U narednih pet kola pored Igokee u goste nam dolaze i sa Cedevita, Olimpija i Krka, a gostujemo FMP-u. Ako bi ušli u seriju pobjeda prodisali bi punim plućima”, kaže trener Mornara.

Pavićević ne skriva da za njegov tim svaka sledeća utakmica spada u kategoriju “biti ili ne biti”.

“Nemamo više pravo na korak nazad. Došli smo do zida. Svjesni smo i toga da ko se uzda samo u domaći teren lako može da se nađe u nevolji jer je ABA liga ove sezone nevjerovatno izjednačena", dodaje šef struke Mornara.

Pavićević naglašava da u prethodnim mečevima borbenost njegovih izabranika nije bila na željenom nivou.

"To mora da se pormijeni protiv u meču sa Igokeom. U ovoj utakmici moramo u istom ritmu odigramo svih 40 minuta, da “ginemo” na terenu. Prije svega treba da budemo znatno bolji u odbrani koja nam je ove sezone najveći problem. Uvjeren sam da su igrači svjesni situacije u kojoj se nalazimo i da će dati sve od sebe da uzdignuta čela dočekamo kraj meča”, kaže Pavićević.

Trener Mornara smatra da je večerašnji rival u sličnoj situaciji kao i njegov tim.

“Igoeka ima iskusan tim, igrače koji su nastupali u mnogim evropskim klubovima. Očekuje nas veoma teška utakmica. I protivnik je imao izmjena u rosteru. U sličnoj su situaciji kao mi", zaključuje Pavićević.

Osim Marka Mugoše svi ostali igrači su spremni za utakmicu sa Igokeom.

REZULTATI 9. KOLA:

Partizan - Zvezda 71:77
Olimpija - FMP 88:86
Mega - Cibona 82:80

u nedjelju:

Cedevita - Krka 104:75

u ponedjeljak:

Zadar - Budućnost 18.00
Mornar - Igokea 21.00

TABELA: Zvezda 9-0, Mega 7-2, Budućnost 6-2, Cedevita 5-4, Partizan 4-5, FMP 4-5, Zadar 3-5, Igokea 3-5, Krka 3-6, Olimpija 3-6, Cibona 3-6, Mornar 2-6.

Izvor: mondo.ba/mondo.me

Komentari / 0

Ostavite komentar