Велика акција полиције у Србији

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије, у сарадњи са Пореском полицијом и надлежним јавним тужилаштвима, у циљу сузбијања финансијског криминала и корупције у претходних неколико дана у више одвојених акција ухапсили су 38 особа, док су против још 21 особе поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

Србија 26.11.2018 | 12:12
Велика акција полиције у Србији
Они се сумњиче да су у периоду од 2016. године до данас извршили више кривичних дела којим су оштетили буџет Републике Србије, правна и физичка лица у укупном износу од 1.550.000 евра.

Акције су спроведене на територији Београда, Зајечара, Јагодине, Кикинде, Краљева, Лесковца, Ниша, Панчева, Сомбора и Суботице.

Осумњичени се терете да су починили кривична дела примање мита, давање мита, злоупотреба службеног положаја, злоупотреба положаја одговорног лица, тешко дело против здравља људи, превара у обављању привредне делатности, трговина утицајем, пустошење шума, шумска крађа, фалсификовање службене исправе, недозвољена трговина, пореска утаја, навођење на оверавање неистинитог садржаја, оштећење животне средине, уношење опасних материја у Србију и недозвољено прерађивање, одлагање и складиштење опасних материја.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар