ФРА: Хет-трик Тована за победу Марсеја!

Нападач Марсеја Флоријан Тован био је јунак меча 14. кола са Амијеном. Он је постигао сва три гола у победи екипе са "Велодрома" од 3:1.  Патрик Вијера зна како да брани гол, биће жестока борба за Лигу шампиона! Сипријен и Сен Максимин погађали на Алијанц Ривијери.

Фудбал 26.11.2018 | 10:30
ФРА: Хет-трик Тована за победу Марсеја!
Тованов хет-трик раздрмао Марсеј! Немања Радоњић меч посматрао с клупе...

Домаћи тим је повео у осмом минуту преко Дибасија, али није дуго требало Марсеју да среди редове и изједначи резултат.

Тован је први од три поготка постигао у 26. минуту на асистенцију Моргана Сансона.

Амијен је дуго држао мактиван резултат, практично све до последњих десетак минута када је на сцену поново ступио Тован. 

У 80. минуту је феноменално извео слободан ударац са 20 метара. Погодио је леви горњи угао и тако донео предност Марсеју. 

Четири минута касније, за госте са југа Француске досуђен је пенал, али Димитри Паје није успео да га претвори у погодак. 

Оно што је он пропустио тада, није Тован. У првом минуту надокнаде времена, одлични нападач је још једним прецизним ударцем са десетак метара затресао мрежу Амијена за коначних 1:3. 

Изгледа да је испливао и Олимпик из Марсеја из резултатске кризе па је на гостовању у Амијену вечерас стигао до друге везане победе (3:1) и петог места на табели.

Како за другопласираним Лионом момци са Велодрома заостају само два бода борба за Лигу шампиона делује и даље као реалан циљ, а у том покушају добро ће им доћи стабилизација форем и ређање победа.

Вечерас су опет лоше почели утакмицу, па је домаћи провтимац Дибаси у осмом минуту први погодио мрежу Манданде и разгалио домаћу публику.

Међутим, онда је на сцену ступио фантастични Флоријан Тован који је постигао хет-трик. Прво је изједначио у 26. минуту, а потом у наставку са још два лепа ударца у 80. и 90. преокренуо резлтат у кросит гостију. Занимљиво, сва три поготка постигао је левом ногом.

Тријумф Олимпика из Марсеја је могао да буде и убедљивији да је Димитри Паје реализовао најстрожу казну у 84. минуту.

Српски репрезентативац Немања Радоњић преседео је читав меч на клупи за резерве Олимпика.

Ница је код куће била боља од Лила (2:0), а стрелци су били Вилијам Сипријен у 25. и Алан сан максиман у 79. минуту. 

Монпеље за који је играо бивши играч Црвене звезде Дамијан Ле Талек играо је нерешено против Рена (2:2).

Најбоља одбрана Лиге 1 - уз Пари Сен Жерменову - примила је гол код куће, заправо два, после више од два месеца и Монпеље није успео да упише четврти везани тријумф пред својим навијачима. Бод Ла Мосона однео је Рен - 2:2. 

У доста равноправном мечу, где су и једни и други имали своје шансе да дођу до целог плена, гости су водили од 5. минута. По други пут ове сезоне мрежу је успео да затресе Хатем Бен Арфа. Монпеље је дошао до преокрета крајем првог дела и почетком другог. Најбољи стрелац домаћих - Анди Делор погодио је оба пута. Други пут на правовремено додавање Лаборда.   

Деловало је у тим тренуцима да Монпеље сигурно гази ка новој победи која ће га одвести на друго место на табели, међутим концентрација је попустила када је требало да буде на највишем нивоу. Пол Ласне само што је ушао у игру у 68. минуту, у 71. успео је скриви пенал. Дуел две седмице, млади Исмаила Сар искористио је то да падне, а арбитар није имао много дилеме, одмах је показао на белу тачку. 

Одговорност је преузео Бурижо и поставио коначан резултат. 

Бивши фудбалер Црвене звезде Дамијан Ле Талек изашао је из игре управо у 68. минуту, заменио га је трагичар Ласна. Петар Шкулетић ушао је уместо Делора у 84, али није имао довољно времена да се искаже.  

Патрик Вијера зна како да брани гол, биће жестока борба за Лигу шампиона! Сипријен и Сен Максимин погађали на Алијанц Ривијери.

Лилови навијачи су се понадали после Монпељеовог кикса. Победом на Алијанц Ривијери избили би на друго место на табели. Међутим, Ница је показала да ова последња серија победа није случајност. У 14. колу Примере сигурних 2:0 против Лила у режији Вилана Сипријена и Алена Сан Максимина.

Оно што би могло још више да охрабри шефа струке Патрика Вијеру јесте податак да у овој серији од четири победа тим са Азурне обале није примио ниједан гол, док је у првих 10 кола Ницина одбрана поклекла 14 пута. Лил је данас нешто покушавао, деловало је то солидно у првих 20 минута, али тада је севнула контра домаћина и све се променило.

Пјер Лис-Мелу је спољном избацио Марија Балотелија на левом крилу, а овај је застао и потом послао маестралну лопту ка Вилану Сипријену и то је 1:0.

Таман што смо помислили да ће ово бити и четврти узастопни минималац Нице, Сан Максимин се поред смушене одбране гостију потрудио да долије мало ватре. Имао је и мало среће, његов ударац са ивице казненог простора погодио је једног Лиловог фудбалера и преварио голмана Валтера Бенитеза.

Тек други пораз Лила у последњих шест кола. Први први са два гола разлике.

Лига 1

недеља:

Монпеље – Рен 2:2 (1:1)
Делор 45+1, 49 - Бен Арфа 5, Буриго 71п

Ница – Лил 2:0 (1:0)
Сипријен 25, Максиман 79

Амијен – Марсеј 1:3 (1:1)
Дибаси 8 - Тован 26,80, 90+1

субота:

ПСЖ – Тулуз 1:0 (1:0)
Кавани 9

Каен – Монако 0:1 (0:0)
Фалкао 55

Дижон – Бордо 0:0 (0:0)

Нант – Анже 1:1 (0:1)
Мажид 89 - Баокен 5

Ремс – Генган 2:1 (1:0)
Шавалерин 2, Диа 68 - Тирам 81

Стразбур – Ним 0:1 (0:0)
Либохи 71

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар