FRA: Het-trik Tovana za pobedu Marseja!

Napadač Marseja Florijan Tovan bio je junak meča 14. kola sa Amijenom. On je postigao sva tri gola u pobedi ekipe sa "Velodroma" od 3:1.  Patrik Vijera zna kako da brani gol, biće žestoka borba za Ligu šampiona! Siprijen i Sen Maksimin pogađali na Alijanc Rivijeri.

Fudbal 26.11.2018 | 10:30
FRA: Het-trik Tovana za pobedu Marseja!
Tovanov het-trik razdrmao Marsej! Nemanja Radonjić meč posmatrao s klupe...

Domaći tim je poveo u osmom minutu preko Dibasija, ali nije dugo trebalo Marseju da sredi redove i izjednači rezultat.

Tovan je prvi od tri pogotka postigao u 26. minutu na asistenciju Morgana Sansona.

Amijen je dugo držao maktivan rezultat, praktično sve do poslednjih desetak minuta kada je na scenu ponovo stupio Tovan. 

U 80. minutu je fenomenalno izveo slobodan udarac sa 20 metara. Pogodio je levi gornji ugao i tako doneo prednost Marseju. 

Četiri minuta kasnije, za goste sa juga Francuske dosuđen je penal, ali Dimitri Paje nije uspeo da ga pretvori u pogodak. 

Ono što je on propustio tada, nije Tovan. U prvom minutu nadoknade vremena, odlični napadač je još jednim preciznim udarcem sa desetak metara zatresao mrežu Amijena za konačnih 1:3. 

Izgleda da je isplivao i Olimpik iz Marseja iz rezultatske krize pa je na gostovanju u Amijenu večeras stigao do druge vezane pobede (3:1) i petog mesta na tabeli.

Kako za drugoplasiranim Lionom momci sa Velodroma zaostaju samo dva boda borba za Ligu šampiona deluje i dalje kao realan cilj, a u tom pokušaju dobro će im doći stabilizacija forem i ređanje pobeda.

Večeras su opet loše počeli utakmicu, pa je domaći provtimac Dibasi u osmom minutu prvi pogodio mrežu Mandande i razgalio domaću publiku.

Međutim, onda je na scenu stupio fantastični Florijan Tovan koji je postigao het-trik. Prvo je izjednačio u 26. minutu, a potom u nastavku sa još dva lepa udarca u 80. i 90. preokrenuo rezltat u krosit gostiju. Zanimljivo, sva tri pogotka postigao je levom nogom.

Trijumf Olimpika iz Marseja je mogao da bude i ubedljiviji da je Dimitri Paje realizovao najstrožu kaznu u 84. minutu.

Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić presedeo je čitav meč na klupi za rezerve Olimpika.

Nica je kod kuće bila bolja od Lila (2:0), a strelci su bili Vilijam Siprijen u 25. i Alan san maksiman u 79. minutu. 

Monpelje za koji je igrao bivši igrač Crvene zvezde Damijan Le Talek igrao je nerešeno protiv Rena (2:2).

Najbolja odbrana Lige 1 - uz Pari Sen Žermenovu - primila je gol kod kuće, zapravo dva, posle više od dva meseca i Monpelje nije uspeo da upiše četvrti vezani trijumf pred svojim navijačima. Bod La Mosona odneo je Ren - 2:2. 

U dosta ravnopravnom meču, gde su i jedni i drugi imali svoje šanse da dođu do celog plena, gosti su vodili od 5. minuta. Po drugi put ove sezone mrežu je uspeo da zatrese Hatem Ben Arfa. Monpelje je došao do preokreta krajem prvog dela i početkom drugog. Najbolji strelac domaćih - Andi Delor pogodio je oba puta. Drugi put na pravovremeno dodavanje Laborda.   

Delovalo je u tim trenucima da Monpelje sigurno gazi ka novoj pobedi koja će ga odvesti na drugo mesto na tabeli, međutim koncentracija je popustila kada je trebalo da bude na najvišem nivou. Pol Lasne samo što je ušao u igru u 68. minutu, u 71. uspeo je skrivi penal. Duel dve sedmice, mladi Ismaila Sar iskoristio je to da padne, a arbitar nije imao mnogo dileme, odmah je pokazao na belu tačku. 

Odgovornost je preuzeo Burižo i postavio konačan rezultat. 

Bivši fudbaler Crvene zvezde Damijan Le Talek izašao je iz igre upravo u 68. minutu, zamenio ga je tragičar Lasna. Petar Škuletić ušao je umesto Delora u 84, ali nije imao dovoljno vremena da se iskaže.  

Patrik Vijera zna kako da brani gol, biće žestoka borba za Ligu šampiona! Siprijen i Sen Maksimin pogađali na Alijanc Rivijeri.

Lilovi navijači su se ponadali posle Monpeljeovog kiksa. Pobedom na Alijanc Rivijeri izbili bi na drugo mesto na tabeli. Međutim, Nica je pokazala da ova poslednja serija pobeda nije slučajnost. U 14. kolu Primere sigurnih 2:0 protiv Lila u režiji Vilana Siprijena i Alena San Maksimina.

Ono što bi moglo još više da ohrabri šefa struke Patrika Vijeru jeste podatak da u ovoj seriji od četiri pobeda tim sa Azurne obale nije primio nijedan gol, dok je u prvih 10 kola Nicina odbrana poklekla 14 puta. Lil je danas nešto pokušavao, delovalo je to solidno u prvih 20 minuta, ali tada je sevnula kontra domaćina i sve se promenilo.

Pjer Lis-Melu je spoljnom izbacio Marija Balotelija na levom krilu, a ovaj je zastao i potom poslao maestralnu loptu ka Vilanu Siprijenu i to je 1:0.

Taman što smo pomislili da će ovo biti i četvrti uzastopni minimalac Nice, San Maksimin se pored smušene odbrane gostiju potrudio da dolije malo vatre. Imao je i malo sreće, njegov udarac sa ivice kaznenog prostora pogodio je jednog Lilovog fudbalera i prevario golmana Valtera Beniteza.

Tek drugi poraz Lila u poslednjih šest kola. Prvi prvi sa dva gola razlike.

Liga 1

nedelja:

Monpelje – Ren 2:2 (1:1)
Delor 45+1, 49 - Ben Arfa 5, Burigo 71p

Nica – Lil 2:0 (1:0)
Siprijen 25, Maksiman 79

Amijen – Marsej 1:3 (1:1)
Dibasi 8 - Tovan 26,80, 90+1

subota:

PSŽ – Tuluz 1:0 (1:0)
Kavani 9

Kaen – Monako 0:1 (0:0)
Falkao 55

Dižon – Bordo 0:0 (0:0)

Nant – Anže 1:1 (0:1)
Mažid 89 - Baoken 5

Rems – Gengan 2:1 (1:0)
Šavalerin 2, Dia 68 - Tiram 81

Strazbur – Nim 0:1 (0:0)
Libohi 71

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar