Ћорић: Рекао сам - Чилићу, завршавај, јер ми се не игра!

Хрватски тенисер Борна Ћорић је на занимљив начин мотивисао свог саиграча из репрезентације Марина Чилића у финалу Дејвис купа.

Тенис 26.11.2018 | 13:30
Ћорић: Рекао сам - Чилићу, завршавај, јер ми се не игра!
Хрватска је после прва два дана финала у Лилу губила са 1-2 па је Чилић требало да заврши посао победом над Луком Пујем.

За случај да не успе био је спреман Борна Ћорић и требало је да игра против Жоа Вилфрида Цонге. Ћорић, како каже, није био спреман.

"Чила је одиграо феноменалан меч. У првом сету сам био нервозан, али Чили сам рекао да то реши пре и да се мени стварно не игра па је решио све у три сета. Стварно је била феноменална сезона, ово је као шлаг на торту, далеко најбитнији трофеј у целом мом животу. Сада треба да славимо неколико дана", рекао је Ћорић после финала за ХРТ. 

Хрвати су победили са 3-1 јер Пуј није успео да изненади Чилића који је славио 7:6, 6:3, 6:3 и тако донео Хрватској другу "салатару" у Дејвис купу после 2005. године. 

Селектор Хрватске Жељко Крајан рекао је да је победа заслужена.

"Невероватан осећај. Тешко је речима описати ово. Седам година сам провео у репрезентацији с овим момцима, знам их добро, нисам много старији од њих и с некима сам играо и тренирао. Тим пре ми је драго због њих. Заслужили су то после оне кобне 2016. године. Доказали су улогу фаворита", рекао је Крајан.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар