Ćorić: Rekao sam - Čiliću, završavaj, jer mi se ne igra!

Hrvatski teniser Borna Ćorić je na zanimljiv način motivisao svog saigrača iz reprezentacije Marina Čilića u finalu Dejvis kupa.

Tenis 26.11.2018 | 13:30
Ćorić: Rekao sam - Čiliću, završavaj, jer mi se ne igra!
Hrvatska je posle prva dva dana finala u Lilu gubila sa 1-2 pa je Čilić trebalo da završi posao pobedom nad Lukom Pujem.

Za slučaj da ne uspe bio je spreman Borna Ćorić i trebalo je da igra protiv Žoa Vilfrida Conge. Ćorić, kako kaže, nije bio spreman.

"Čila je odigrao fenomenalan meč. U prvom setu sam bio nervozan, ali Čili sam rekao da to reši pre i da se meni stvarno ne igra pa je rešio sve u tri seta. Stvarno je bila fenomenalna sezona, ovo je kao šlag na tortu, daleko najbitniji trofej u celom mom životu. Sada treba da slavimo nekoliko dana", rekao je Ćorić posle finala za HRT. 

Hrvati su pobedili sa 3-1 jer Puj nije uspeo da iznenadi Čilića koji je slavio 7:6, 6:3, 6:3 i tako doneo Hrvatskoj drugu "salataru" u Dejvis kupu posle 2005. godine. 

Selektor Hrvatske Željko Krajan rekao je da je pobeda zaslužena.

"Neverovatan osećaj. Teško je rečima opisati ovo. Sedam godina sam proveo u reprezentaciji s ovim momcima, znam ih dobro, nisam mnogo stariji od njih i s nekima sam igrao i trenirao. Tim pre mi je drago zbog njih. Zaslužili su to posle one kobne 2016. godine. Dokazali su ulogu favorita", rekao je Krajan.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar