Страшан дерби Пешићу и Барси: За прво мјесто!

Пешић надмудрио Ласа – Барселони први "класико" и прво место у Шпанији! Кошаркаши Барселоне победили су Реал Мадрид у Палау Блауграни са 86:69 у првом кошаркашком "Ел класику" ове сезоне, а десетом колу Ендеса лиге.  Барса 9-1, Реал 8-2 – послије великог дербија шпанског кошаркашког првенства.  Барса избомбардовала Реал у другом полувремену, Кампацо хтео тучу са Пешићем! Домаћин убедљив у Ел Класику након којег је преузела лидерску позицију на табели АЦБ лиге.

Кошарка 26.11.2018 | 09:45
Страшан дерби Пешићу и Барси: За прво мјесто!
Тим Светислава Пешића је меч преломио у четвртој четвртини (23:10), а до тада је утакмица била тврда и неизвесна.

Реалова додавања кроз одбрану су у том делу игре престала да пролазе, гомилале су се изгубљене лопте док су се на другој страни распуцали Кајл Кјурик и Пјер Ориола ван линије 6,75 па "краљевићима" повратка није било.

Томе је допринела и одлука Пабла Ласа да у једном тренутку уведе Едија Тавареса и Густава Ајона истовремено и игра са два центра на терену, док на спољним позицијама и у игри уопште није било Серхија Љуља. Тада је покренута серија домаћина 13:0 којом је и преломљен меч. 

Најефикаснији је код победника био Кајл Кјурик са 16 поена, по 12 су имали Синглтон и Ханга. Хангини поени су били врло важни у трећој четвртини када осталим саиграчима није много тога полазило од руке. 

Двоцифрен је у Барселони био још Томас Ертел са 11 поена. У Реалу је Џејси Керол имао 12, Факундо Кампацо 10, колико и Џефри Тејлор. 

У полувремену је било и варница између играча две екипе, у њима је учествовао и Пешић, а било их је и при крају. После десет кола Барселона има само један пораз и једина су екипа са таквим скором, а Басконија и Реал имају по 8-2. 

Да подсетимо, меч је требало да буде и у знаку Хуана Карлоса Навара чији је дрес требало да буде повучен из употребе уочи утакмице. То се није десило јер је у недељу преподне легенда Барселоне сазнао да му је преминуо отац.

Првак Европе је на кољенима, у Блауграни!

Светислав Пешић и његова Барселона "срушили" су Пабла Ласа и Реал Мадрид – 86:69 (20:19, 19:17, 24:23, 23:10).

А, дерби је у потпуности оправдао очекивања. Од инцидента, неизвјесности, преокрета. до спектакуларних кошева и узавреле атмосфере. 

Имао је "краљевски клуб" и плус девет 33:24, држао утакмицу под контролом, али када је Пешићева машина кренула да меље, спаса није било, па чак ни за најбољи тим Старог континента.

Реал је декласиран!

Играчи Барселоне Ханга, Сарафан, Синглтон, Ертел, Ориола, Кјурик, Клавер и остали затрпавали су обруч коша Реала. Погађали су све, али је добитна комбинација пронађена у одбрани. Мадриђани су за кратко вријеме посљедње четвртине изгубили чак ШЕСТ лопти, а Барса је на другој страни све сурово кажњавала и серијом 13:0 ријешила меч.

Кајл Кјурик је био немилосрдан у шуту споља, све је погодио у посљедњој дионици, излуђивао је одбрану Реала, посебно тренера Ласа, који је тражио начина да га заустави, али формулу за тако нешто није смислио или није дала резултат.

Док је Барселона постигла 18 поена, Реал је био на само пет. Факундо Кампацо је са линије за слободна бацања прекинуо непријатну серију. Аргентинац је већ у сљедећем нападу био поред Кевина Пенгоса када му је настрадао скочни зглоб, а на полувремену имао је блиски контакт и са тренером Барсе Пешићем.

Практично, Кампацо је успио да изнервира скоро све играче Барселоне и да са свима дође у вербални сукоб.

Барселона је заслужено побиједила, док Реалу остаје да жали што је одједном "пропао" у великом дербију и што вечерас није имао помоћ од феноменалног Серхија Љуља. Ово му је била четврта утакмица у низу коју је пропустио.

Најефикаснији играч меча био је Кјурик са 16 поена, Крис Синглтон је убацио 12, уз седам скокова, док је Адам Ханга такође имао 12, а Томас Ертел поена. Код Реала је најбољи био Џејси Керол са 12 кошева, Кампацо је постигао 10, колико и Џеф Тејлор.

Шпанска АЦБ лига има новог лидера! Барселона је у Ел Класику на свом терену победила Реал Мадрид са 86:69 у утакмици десетог кола и задржали перфектан учинак ове сезоне на домаћем терену.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Кајл Кјурик са 16 поена, по 12 су убацили Адам Ханга и Крис Синглтон, док је Томас Ертел завршио утакмицу са 11 поена. У тиму Реала, који је и вечерас био ослабљен неиграњем повређеног Серхија Љуља, најефикаснији је био Џејси Керол са 12 поена, а по десет су дали Факундо Кампацо и Џеф Тејлор.

Од првог судијског подбацивања је Барселона деловала као екипа као мало више жели победу од највећег ривала. И захваљујући тој великој жељи Барселона је имала неколико поена предности, а Крис Синглтон и Адам Ханга били су ти који су диктирали ритам.

Али, све се променило у другој четвртини. Упркос изостанку Љуља, краљевски клуб је у другој четвртини успео да направи потпуни преокрет. Џејси Керол и Руди Фернандез су имали спреман одговор за Каталонце.

Ипак, у завршници првог полувремена Барселона је направила серију од 10:0 и вратила резултатско клатно на своју страну и на опште одушевљење навијача на крцатим трибинама хале Блауграна.

Крај првог полувремена обележио је и инцирент у којем умало да дође до физичког обрачуна између тренера Барселоне Светислава Пешића и Факунда Кампаца.

У трећој четвртини, како је време одмицало, било је јасно да Барселона хвата свој ритам и корача ка победи. Реал је покушао са Валтером Таверсом и Густавом Ајоном да се врати у игру, али је Барселона одбила тај напад.

А онда у последњој четвртини – рапсодија каталонског гиганта. Кјурик се разгоропадио, убацивао је шутеве за два и три поена, Барселона је направила серију од 15:5, затегла је одбрану, а навијачи су пали у транс када је домаћин повео са 78:64 на четири минута пре краја.

Ту је био и крај свих надања за краљевски клуб, чији играчи су били врло, врло нервозни и немоћни у намери да избегну пораз.  

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар