БЛ: Проблеми за Бајерн - Борусије одмичу!

Осим Борусије Дортмунд кикс минхенског Бајерна искористила је и Борусија Менхенгладбах савладавши Хановер. Борусија сања титулу од 1977, она више није далеко. Аугустинсон у 92. минуту прекинуо низ пораза Вердера.  Фудбалери Фрајбурга и Вердера одиграли су нерешено 1:1, у утакмици 12. кола Бундеслиге.  Кад се испромашујеш, не можеш да победиш: Аугустинсон украо бод Фрајбургу! Занимљив финиш и реми под Шварцвалдом - 1:1.

Фудбал 26.11.2018 | 09:15
БЛ: Проблеми за Бајерн - Борусије одмичу!
Хановер повео у првом минуту, Азар покренуо преокрет Мехенгладбаха. Фудбалери Борусије Менхенглабах победили су на свом терену Хановер са 4:1 у последњој утакмици 12. кола немачке Бундеслиге.

Гости су после свега неколико секунди игре стигли до предности, пошто је Боби Вуд савладао Јана Зомера, али је то било све што је Хановер успео да уради на овој утакмици.

Борусија је голом Торгана Азара у седмом минуту дошла до изједначења, да би јој преокрет донео Михаел Ланг у 44.

Домаћин је преко Ларса Штиндла у 58. минуту повео са 3:1, да би коначан резултат поставио Денис Закарија у 77. Борусија је после ове утакмице друга са 26 бодова, четири мање од првопласиране Борусије Дортмунд, док је Хановер 16. са девет. 

Суботњи реми Бајерна и Фортуне Диселдорф био је изненађење 12. кола Бундеслиге, али и додатна мотивација за Борусију Менхенгладбах да се новим тријумфом учврсти на другој позицији и одмахне Баварцима на пет бодова.

Управо то учинила је екипа Дитера Хекинга. Тријумфом над Хановером  4:1 уписала је 100. побједу у Бундеслиги и уједно задржала стопроцентан учинак на Борусија Парку ове сезоне.

И овај меч почео је „лудо“ – поготком послије само двадесет секунди.

Извели су гости лопту са центра, одиграли пар додавања, а онда је Фулкруг дугу лопту спустио за Бобија Вуда који ју шаље кроз ноге Јану Сомеру за шок на Борусија Парку – 0:1.

Ово је трећа утакмица у овом колу Бундеслиге у којој је постигнут погодак у првом минуту, што се никада раније није догодило.

Чинило се да ће Хановер прекинути пост од чак 18. утакмица без побједе у гостима, а мало ко је у том тренутку вјеровао да ће гости доживјети прави дебакл до краја утакмице.

Осим Торгена Азара...

Млађи брат фудбалера Челсија бриљирао је на овој утакмици, био на свим дијеловима терена, гурао саиграче у шансе, намјестио и постигао погодак. Укратко потврдио је да је тренутно можда и у бољој форми од старијег Едена, који је јуче уписао пораз од Тотенхема са лондонским Челсијем.

Управо Торген Азар већ у седмој минути вратио је егал лијепим поготком у супротан угао, послије добра акције Борусије Менхенгладбах.

Само три минуте касније, могао је и до новог поготка, послије соло акције, међутим, његов ударац је изблокиран испред гол-линије.

Борусија је доминирала па су прилику да се окушају пред противничким голом добијали и дефанзивци, а једну од њих искористио је десни бек Ланг и матирао у 44. минуту Есера за преокрет  2:1 и свој првенац ове сезоне.

Прво полувријеме обиљежио је и стравичан судар Гинтера и Базеа, па су обојица морали бити замијењени.

Питање побједника дефинитивно је ријешио Штиндл у 58. минуту, постигавши гол клубу чији је дрес носио 131 пут, све до 2015. године.

За потпуни дебакл Хановера у Менхенглабдаху побринуо се Закарија у 77. минуту.

Борусија је друга, док  је Хановер и даље „испод црте“, на мјесту које води у бараж.  

Азар, Штиндл, Хофман... Ждрепци могу до титуле! Тим из Менхенгладбаха победом над Хановером (4:1) наставио да гони имењака на табели!

У одсуству очајног Бајерна из Минхена шампионска трка две Борусије биће вероватно главна тема у Бундеслиги у наставку сезоне. Милионери имају бодовну предност у односу на Ждрепце на врху (четири поена), али уколико успе да одржи форму, екипа Дитера Хекинга може да се нада повратку титуле у град после 40 и кусур година.

Великан немачког фудбала који је 70-их био страх и трепет поново је вечерас подсетио на те дане, а предвођен тактовима Торгана Азара и капитена Ларса Штиндла фудбалери Борусије згромили су Хановер са 4:1. Није домаћине омео ни рани гол Бобија Вуда из првог напада на мечу.

Само 20 секунди од првог судијског звиждука било је довољно Американцу да утиша стадион, али и изазове гнев домаћих фудбалера. Тај гнев испољили су кроз лепе акције и голове, а само шест минута требало је Едену Азару да врати меч на почетак лепим ударцем за 1:1.

Дуго је Хановер одолевао, али је скупо платио грешку из финиша првог дела. Швајцарски десни бек Михаел Ланг побегао је одбрани гостију и постигао бундеслигашки првенац, а вероватно најлепши детаљ на мечу била је акција из 58. минута када је Азар спремио фантастично гол капитена Ларса Штиндла за 3:1.

Коначан резултат поставио је Швајцарац Денис Закарија у 77. минуту после сјајне акције и неуспеле офсајд замке, па је Борусија тиме заокружила фантастично вече. Сјајан меч одиграли су Ждрепци, показали да имају квалитет и потенцијал да се упусте у трку за титулу.

У првом недјељном мечу 12. кола Бундеслиге Фрајбург и Вердер ремизирали су 1:1. Домаћи су имали предност све до судијске надокнаде, а онда је Аугустинсон донио бод својој екипи. Свих 90 минута у дресу вердера одиграо је српски репрезентативац Милош Вељковић.

Аугустинсон у 92. минуту прекинуо низ пораза Вердера. Фудбалери Фрајбурга и Вердера одиграли су нерешено 1:1, у утакмици 12. кола Бундеслиге.

Фрајбург је повео у 42. минуту голом Ђанлуке Валдшмита.

Бод екипи из Бремена донео је Лудвиг Агустинсон поготоком у другом минуту надокнаде времена. Њему се после корнера лопта одбила на ногу, није га изненадила и дао је гол са седам метара.

Вердер је прекинуо низ од три пораза и седми је на табели са 18 бодова. Фрајбург нема победу у последње три утакмице и заузима 11. место на табели са 14 бодова. 

За Вердер је цео меч одиграо и српски фудбалер Милош Вељковић. 

Занимљив окршај у поподневном термину у Фрајбургу завршен је можда и најправеднијим исходом на крају, ремијем 1:1. Није Вредер заслужио да изгуби овај дуел, мада је домаћин сам крив што је остао без три бода, ако погледамо промашаје које су његови играчи уприличили у другом полувремену.

Вердер је био бољи у првих пола сата игре, сјајне шансе су промашили Харник и Класен, а блистао је и голман домаћих Шволоу. Фрајбург је те промашаје казнио у самом финишу првог дела, а после играња руком Моисандера у шеснаестерцу, млади Ђанлука Валдшмит је са беле тачке довео домаћине у вођство од 1:0.

Немачки Фрајбург (свих 17 домаћих фудбалера у протоколу само је резервни голман Флакен Холанђанин) је доминирао у уводном делу другог полувремена, а нестварно је како је бранио Јиржи Павленка. Невероватно је Чех скинуо зицере за 2:0 Лукасу Хелеру у 85. и 87. минуту и Вердер је те промашаје морао да казни.

Офанзива Вердера у самом финишу крунисана је после корнера када је лопта стигла до левог бека Лудвига Аугустинсона који је из близине донео бод свом тиму.

Српски репрезентативац Милош Вељковић одиграо је вих 90 минута за госте, сасвим солидно.

БУНДЕСЛИГА, 12. КОЛО:

Фрајбург - Вердер 1:1 (1:0)

/Валдшмит 42 пенал – Аугустинсон 90+2/

Менхенгладбах - Хановер 4:1 (2:1)
/Азар 7, Ланг 44, Штиндл 58, Закарија 77 – Вуд 1/

Одиграно у суботу:

Аугзбург - Франкфурт 1:3 (0:1)
/Кордоба 90 - Де Гузман 1, Алер 47, Ребић 68/

Бајерн - Фортуна 3:3 (2:1)
/Суле 17, Милер 20, 58 - Лукебакио 44, 78, 90+3/

Херта - Хофенхајм 3:3 (1:2)
/Ибишевић 12, Леки 71, Лазаро 87 - Демирбај 1, Крамарић 10, Бичакчић 56/

Мајнц - Дортмунд 1:2 (0:0)
/Квазон 70 - Алкасер 66, Пишчек 76/

Волфсбург - РБ Лајпциг 1:0 (0:0)
/Русилон 50/

Шалке - Нирнберг 5:2 (2:1)
/Шкржибски 26, 84, Харит 32, Бургшталер 70, Очипка 90+3 - Паласиос Мартинез 38, Зелак 78/

одиграно у петак

Леверкузен - Штутгарт 2:0 (0:0)
/Фоланд 76, 83/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 30, Борусија Менхенгладбах 26, Ајнтрахт 23, РБ Лајпциг 22, Бајерн Минхен 21, Хофенхајм 20, Вердер 18, Херта 17, Волфсбург 15, Мајнц 15, Бајер Леверкузен 14, Фрајбург 14, Аугзбург 13, Шалке 13, Нирнберг 10, Хановер 9, Фортуна 9, Штутгарт 8.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар