BL: Problemi za Bajern - Borusije odmiču!

Osim Borusije Dortmund kiks minhenskog Bajerna iskoristila je i Borusija Menhengladbah savladavši Hanover. Borusija sanja titulu od 1977, ona više nije daleko. Augustinson u 92. minutu prekinuo niz poraza Verdera.  Fudbaleri Frajburga i Verdera odigrali su nerešeno 1:1, u utakmici 12. kola Bundeslige.  Kad se ispromašuješ, ne možeš da pobediš: Augustinson ukrao bod Frajburgu! Zanimljiv finiš i remi pod Švarcvaldom - 1:1.

Fudbal 26.11.2018 | 09:15
BL: Problemi za Bajern - Borusije odmiču!
Hanover poveo u prvom minutu, Azar pokrenuo preokret Mehengladbaha. Fudbaleri Borusije Menhenglabah pobedili su na svom terenu Hanover sa 4:1 u poslednjoj utakmici 12. kola nemačke Bundeslige.

Gosti su posle svega nekoliko sekundi igre stigli do prednosti, pošto je Bobi Vud savladao Jana Zomera, ali je to bilo sve što je Hanover uspeo da uradi na ovoj utakmici.

Borusija je golom Torgana Azara u sedmom minutu došla do izjednačenja, da bi joj preokret doneo Mihael Lang u 44.

Domaćin je preko Larsa Štindla u 58. minutu poveo sa 3:1, da bi konačan rezultat postavio Denis Zakarija u 77. Borusija je posle ove utakmice druga sa 26 bodova, četiri manje od prvoplasirane Borusije Dortmund, dok je Hanover 16. sa devet. 

Subotnji remi Bajerna i Fortune Diseldorf bio je iznenađenje 12. kola Bundeslige, ali i dodatna motivacija za Borusiju Menhengladbah da se novim trijumfom učvrsti na drugoj poziciji i odmahne Bavarcima na pet bodova.

Upravo to učinila je ekipa Ditera Hekinga. Trijumfom nad Hanoverom  4:1 upisala je 100. pobjedu u Bundesligi i ujedno zadržala stoprocentan učinak na Borusija Parku ove sezone.

I ovaj meč počeo je „ludo“ – pogotkom poslije samo dvadeset sekundi.

Izveli su gosti loptu sa centra, odigrali par dodavanja, a onda je Fulkrug dugu loptu spustio za Bobija Vuda koji ju šalje kroz noge Janu Someru za šok na Borusija Parku – 0:1.

Ovo je treća utakmica u ovom kolu Bundeslige u kojoj je postignut pogodak u prvom minutu, što se nikada ranije nije dogodilo.

Činilo se da će Hanover prekinuti post od čak 18. utakmica bez pobjede u gostima, a malo ko je u tom trenutku vjerovao da će gosti doživjeti pravi debakl do kraja utakmice.

Osim Torgena Azara...

Mlađi brat fudbalera Čelsija briljirao je na ovoj utakmici, bio na svim dijelovima terena, gurao saigrače u šanse, namjestio i postigao pogodak. Ukratko potvrdio je da je trenutno možda i u boljoj formi od starijeg Edena, koji je juče upisao poraz od Totenhema sa londonskim Čelsijem.

Upravo Torgen Azar već u sedmoj minuti vratio je egal lijepim pogotkom u suprotan ugao, poslije dobra akcije Borusije Menhengladbah.

Samo tri minute kasnije, mogao je i do novog pogotka, poslije solo akcije, međutim, njegov udarac je izblokiran ispred gol-linije.

Borusija je dominirala pa su priliku da se okušaju pred protivničkim golom dobijali i defanzivci, a jednu od njih iskoristio je desni bek Lang i matirao u 44. minutu Esera za preokret  2:1 i svoj prvenac ove sezone.

Prvo poluvrijeme obilježio je i stravičan sudar Gintera i Bazea, pa su obojica morali biti zamijenjeni.

Pitanje pobjednika definitivno je riješio Štindl u 58. minutu, postigavši gol klubu čiji je dres nosio 131 put, sve do 2015. godine.

Za potpuni debakl Hanovera u Menhenglabdahu pobrinuo se Zakarija u 77. minutu.

Borusija je druga, dok  je Hanover i dalje „ispod crte“, na mjestu koje vodi u baraž.  

Azar, Štindl, Hofman... Ždrepci mogu do titule! Tim iz Menhengladbaha pobedom nad Hanoverom (4:1) nastavio da goni imenjaka na tabeli!

U odsustvu očajnog Bajerna iz Minhena šampionska trka dve Borusije biće verovatno glavna tema u Bundesligi u nastavku sezone. Milioneri imaju bodovnu prednost u odnosu na Ždrepce na vrhu (četiri poena), ali ukoliko uspe da održi formu, ekipa Ditera Hekinga može da se nada povratku titule u grad posle 40 i kusur godina.

Velikan nemačkog fudbala koji je 70-ih bio strah i trepet ponovo je večeras podsetio na te dane, a predvođen taktovima Torgana Azara i kapitena Larsa Štindla fudbaleri Borusije zgromili su Hanover sa 4:1. Nije domaćine omeo ni rani gol Bobija Vuda iz prvog napada na meču.

Samo 20 sekundi od prvog sudijskog zvižduka bilo je dovoljno Amerikancu da utiša stadion, ali i izazove gnev domaćih fudbalera. Taj gnev ispoljili su kroz lepe akcije i golove, a samo šest minuta trebalo je Edenu Azaru da vrati meč na početak lepim udarcem za 1:1.

Dugo je Hanover odolevao, ali je skupo platio grešku iz finiša prvog dela. Švajcarski desni bek Mihael Lang pobegao je odbrani gostiju i postigao bundesligaški prvenac, a verovatno najlepši detalj na meču bila je akcija iz 58. minuta kada je Azar spremio fantastično gol kapitena Larsa Štindla za 3:1.

Konačan rezultat postavio je Švajcarac Denis Zakarija u 77. minutu posle sjajne akcije i neuspele ofsajd zamke, pa je Borusija time zaokružila fantastično veče. Sjajan meč odigrali su Ždrepci, pokazali da imaju kvalitet i potencijal da se upuste u trku za titulu.

U prvom nedjeljnom meču 12. kola Bundeslige Frajburg i Verder remizirali su 1:1. Domaći su imali prednost sve do sudijske nadoknade, a onda je Augustinson donio bod svojoj ekipi. Svih 90 minuta u dresu verdera odigrao je srpski reprezentativac Miloš Veljković.

Augustinson u 92. minutu prekinuo niz poraza Verdera. Fudbaleri Frajburga i Verdera odigrali su nerešeno 1:1, u utakmici 12. kola Bundeslige.

Frajburg je poveo u 42. minutu golom Đanluke Valdšmita.

Bod ekipi iz Bremena doneo je Ludvig Agustinson pogotokom u drugom minutu nadoknade vremena. Njemu se posle kornera lopta odbila na nogu, nije ga iznenadila i dao je gol sa sedam metara.

Verder je prekinuo niz od tri poraza i sedmi je na tabeli sa 18 bodova. Frajburg nema pobedu u poslednje tri utakmice i zauzima 11. mesto na tabeli sa 14 bodova. 

Za Verder je ceo meč odigrao i srpski fudbaler Miloš Veljković. 

Zanimljiv okršaj u popodnevnom terminu u Frajburgu završen je možda i najpravednijim ishodom na kraju, remijem 1:1. Nije Vreder zaslužio da izgubi ovaj duel, mada je domaćin sam kriv što je ostao bez tri boda, ako pogledamo promašaje koje su njegovi igrači upriličili u drugom poluvremenu.

Verder je bio bolji u prvih pola sata igre, sjajne šanse su promašili Harnik i Klasen, a blistao je i golman domaćih Švolou. Frajburg je te promašaje kaznio u samom finišu prvog dela, a posle igranja rukom Moisandera u šesnaestercu, mladi Đanluka Valdšmit je sa bele tačke doveo domaćine u vođstvo od 1:0.

Nemački Frajburg (svih 17 domaćih fudbalera u protokolu samo je rezervni golman Flaken Holanđanin) je dominirao u uvodnom delu drugog poluvremena, a nestvarno je kako je branio Jirži Pavlenka. Neverovatno je Čeh skinuo zicere za 2:0 Lukasu Heleru u 85. i 87. minutu i Verder je te promašaje morao da kazni.

Ofanziva Verdera u samom finišu krunisana je posle kornera kada je lopta stigla do levog beka Ludviga Augustinsona koji je iz blizine doneo bod svom timu.

Srpski reprezentativac Miloš Veljković odigrao je vih 90 minuta za goste, sasvim solidno.

BUNDESLIGA, 12. KOLO:

Frajburg - Verder 1:1 (1:0)

/Valdšmit 42 penal – Augustinson 90+2/

Menhengladbah - Hanover 4:1 (2:1)
/Azar 7, Lang 44, Štindl 58, Zakarija 77 – Vud 1/

Odigrano u subotu:

Augzburg - Frankfurt 1:3 (0:1)
/Kordoba 90 - De Guzman 1, Aler 47, Rebić 68/

Bajern - Fortuna 3:3 (2:1)
/Sule 17, Miler 20, 58 - Lukebakio 44, 78, 90+3/

Herta - Hofenhajm 3:3 (1:2)
/Ibišević 12, Leki 71, Lazaro 87 - Demirbaj 1, Kramarić 10, Bičakčić 56/

Majnc - Dortmund 1:2 (0:0)
/Kvazon 70 - Alkaser 66, Pišček 76/

Volfsburg - RB Lajpcig 1:0 (0:0)
/Rusilon 50/

Šalke - Nirnberg 5:2 (2:1)
/Škržibski 26, 84, Harit 32, Burgštaler 70, Očipka 90+3 - Palasios Martinez 38, Zelak 78/

odigrano u petak

Leverkuzen - Štutgart 2:0 (0:0)
/Foland 76, 83/

TABELA: Borusija Dortmund 30, Borusija Menhengladbah 26, Ajntraht 23, RB Lajpcig 22, Bajern Minhen 21, Hofenhajm 20, Verder 18, Herta 17, Volfsburg 15, Majnc 15, Bajer Leverkuzen 14, Frajburg 14, Augzburg 13, Šalke 13, Nirnberg 10, Hanover 9, Fortuna 9, Štutgart 8.

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar