ПЛ: Баш је Лерма!

Обамејанг донео победу Арсеналу у Борнмуту.  Фудбалери Арсенала забележили су осму победу у Премијер лиги пошто су као гости савладали Борнмут са 2:1.  Мало је неспретнијих голова виђено у Премијер лиги од оног који је Лерма, у складу са својим презименом на шатровачком, спровео у сопствену мрежу.  Лерма, баш си малер - Арсенал зато има срећу и Обамејана! Тоџије однела три бода из Борнмута и уписале 18 утакмицу заредом без пораза у свим такмичењима!

Фудбал 26.11.2018 | 08:45
ПЛ: Баш је Лерма!
Изабраници тренера Унаја Емерија су остварили први тријумф после три узастопна ремија и сада су пети на табели Премијер лиге са 27 бодова.

Борнмут је у осмом минуту постигао гол, Дејвид Брукс је био стрелац, али је погодак поништен због офсајда. Минут касније са друге стране Лукас Тореира је имао колосалну шансу, али успео је само да затресе стативу.

Арсенал је повео на истеку 30. минута. Сеад Колашинац је центрирао, а Џеферсон Лерма је неспретно у паду захватио лопту и променио јој смер, на његову несрећу лопта је завршила у мрежи Борнмута. 

Домаћин је изједначио у надокнади првог полувремена, Брукс је одлично проиграо Џушуу Кинга који је са десетак метара погодио десни горњи угао гола "тобџија". 

Победник је решен у 67. минуту. Поново је Сеад Колашинац био у продору по левој страни, одлично је проиграо Пјера Ејмерика Обамејанга, којем није било тешко да из непосредне близине савлада Асмира Беговића. 

"Трешњице" су покушале у финишу да изједначе, Брукс је у 90. минуту био у прилици, али је голман Арсенала Бернд Лено сигурном интервенцијом спречио изједначење. 

У наредном колу, Борнмут у суботу 1. децембра гостује Манчестер ситију, док дан касније Арсенал на "Емирејтсу" у дербију северног Лондона дочекује Тотенхем.

Најскупље појачање у историји Борнмута ће због невероватног аутогола из 30. минута против Арсенала у наредним годинама бити део свих ТВ шпица.

Колашинац је протрчао по левој страни, вратио повратну на 15-16 метара, а Џеферсон Лерма је неспретно уклизао и "закуцао" ју је у мрежу Беговића који је погледом пратио код ког играча Арсенала ће она завршити у ногама, и не слутивши да она иде ка њему.

Лерма је епитет свог презимена на шатровачком оправдао и у другом полувремену када је погодио стативу гола Бернда Лена, па се Арсенал с тешког гостовања враћа с три бода:

БОРНМУТ - АРСЕНАЛ 1:2 (1:1)

Треба узети у обзир и да је репрезентативац Колумбије направио прекршај у 67. минуту (и добио жути картон) након ког је Арсенал брзопотезном акцијом дошао до другог вођства на мечу, пошто су Ивоби и Колашинац изиграли одбрану "трешњица" - да би леви бек послужио Обамејанга на "тацни".

Претходно се нападач из Габона обрукао у две ситуације пред голом Беговића, док се крајем првог полувремена поштено обрукала и одбрана...

Петљаји су играчи Арсенала пред противничким голом, изгубили су лопту, а одличну акцију Вилсона и Брукса завршио је Џошуа Кинг, који тако није дозволио клубу из Лондона да ово буде прва утакмица на којој ће на одмор отићи с предношћу.

Био је бесан Унаи Емери, али му је дефинитивно "пао камен са срца" када је у последњем минуту меча Џуниор Станислас из прекида са ивице казненог - послао лопту на трибине.

Све би можда било другачије да је Борнмут први повео на мечу преко Дејвида Брукса у осмом минуту меча када је помоћни судија сигнализирао офсајд, а утисак је да је погрешио тада - као и у једној сличној ситуацији у првом полувремену, опет на штету тима Едија Хауа.

Када неће, онда баш неће. Осетио је то Џеферсон Лерма на својој кожи у дуел у са Арсеналом који је на гостовању Борнмуту славио са 2:1 у утакмици 13. кола Премијер лиге и уписао осми овосезонски тријумф.

Тобџије су коначно прекинуле низ од три ремија, а врло лако је могло да се деси да и овај дуел има идентичан исход. Поред Лерме који је дао аутогол, епитет јунака за навијаче Арсенала понео је Пјер Емерик Обамејан.

Габонац је у 67. минуту постигао победоносни погодак, а након тога Борнмут је био опаснији тим и чешће је покушавао да угрози гол Лено.

Потез дана ипак је припао Лерми који је у 30. минуту постигао спектакуларан аутогол када је са 15-ак метара центаршут са леве стране нечим што је личило на волеј, закуцао у мрежу.

То је био период утакмице у којем је Арсенал доминирао. Изабраници Емерија Унаија, имали су посед лопте, шансе, иницијату, ма све… Али на крају је морао противнички играч да постигне гол за њих.

Трешњице се ипак нису предавале после аутогола, и како је време одмицало, тако су домаћи све храбрије и отреситије ишли на противничку половину. А један такав напад резултирао је поготком.

Играла се судијска надокнада у првом полувремену, контранапад је организивао Брукс, одложио лопту на десну страну до Џошуе Кинга, а овај прецизним ударцем погодио супротан угао.

Арсенал је и на почетку другог полувремена имао иницијативу, а у 67. минуту после продора Сеада Колашинца, Обамејан је донео три бода гостима. Лерма је пет минута пре краја утакмице могао да се искупи за аутогол, али је погодио стативу.  

Немој никад да потцењујеш Теријере! Хадерсфилд на крилима сјајног Аустралијанца пролетео кроз Вулверхемптон - 0:2.

Добру лекцију добили су данас фудбалери Вулверхемптона, да није довољно само да се појаве на терену, да би противник био побеђен. Да морају да се потруде.

Ако су знали током сезоне да откину бодове великима попут Манчестер Ситија или Јунајтеда, онда са "мањима" попут Хадерсфилда дефинитивно имају проблем да се мотивишу. Теријери су изненадили Вукове на Мулиноу и победом од 2:0 побегли од опасне зоне.

Тек други пут ове сезоне екипа Дејвида Вагнера се радовала тријумфу, други пут на последње три утакмице. Заслужено, иако није била лепа утакмица успели су да казне две грешке одбране домаћина и индиспонираног Руи Патрисија и дођу до десет бодова.

Блистао је Арон Муј, двоструки стрелац који је већ у шестом минуту после лагане акције изненадио домаћине. Држао је Хадерсфилд Вукове далеко од свог гола, а меч је одлучен у 74. После прекршаја на неких 20-ак метара Аустралијанац је лукаво шутирао искоса са десне стране, а лопта се испод руке Патрисијаизмигољила и закопрцала у мрежи. То је било то.

Вулверхемптон једва да је запретио поштено за 90 минута па нема за чим да жали.    

Премијер лига 13. коло:

Брајтон - Лестер 1:1 (1:0)
/Мареј 19 - Варди 79п/

Евертон - Кардиф 1:0 (0:0)
/Сигурдсон 59/

Фулам - Саутемптон 3:2 (2:1)
/Митровић 33, 63, Ширле 43 - Армстронг 18, 53/

Манчестер јунајтед - Кристал Палас 0:0

Вотфорд - Ливерпул 0:3 (0:0)
/Салах 67, Александер-Арнолд 76, Фирмино 89/

Вест Хем - Манчестер сити 0:4 (0:3)
/Силва 11, Стерлинг 19, Сане 34, 90+3/

Тотенхем - Челси 3:1 (2:0)
/Али 8, Кејн 16, Сон 65 - Жиру 85/

у недељу:

Борнмут - Арсенал 1:2 (1:1)
/Кинг 45+1 - Лерма аг 30, Обамејанг 67/

Вулверхемптон - Хадерсфилд 0:2 (0:1)
/Мој 6, 74/

у понедељак:

Барнли - Њукасл (21.00)

ТАБЕЛА: Сити 35, Ливерпул 33, Тотенхем 30, Челси 28, Арсенал 27, Евертон 22, Јунајтед 21, Борнмут 20, Вотфорд 20, Лестер 18, Вулверхемптон 16, Брајтон 15, Вест Хем 12, Хадерсфилд 10, Њукасл (-1) 9, Кристал Палас 9, Барнли (-1) 9, Саутемптон 8, Кардиф 8, Фулам 8.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар