PL: Baš je Lerma!

Obamejang doneo pobedu Arsenalu u Bornmutu.  Fudbaleri Arsenala zabeležili su osmu pobedu u Premijer ligi pošto su kao gosti savladali Bornmut sa 2:1.  Malo je nespretnijih golova viđeno u Premijer ligi od onog koji je Lerma, u skladu sa svojim prezimenom na šatrovačkom, sproveo u sopstvenu mrežu.  Lerma, baš si maler - Arsenal zato ima sreću i Obamejana! Todžije odnela tri boda iz Bornmuta i upisale 18 utakmicu zaredom bez poraza u svim takmičenjima!

Fudbal 26.11.2018 | 08:45
PL: Baš je Lerma!
Izabranici trenera Unaja Emerija su ostvarili prvi trijumf posle tri uzastopna remija i sada su peti na tabeli Premijer lige sa 27 bodova.

Bornmut je u osmom minutu postigao gol, Dejvid Bruks je bio strelac, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Minut kasnije sa druge strane Lukas Toreira je imao kolosalnu šansu, ali uspeo je samo da zatrese stativu.

Arsenal je poveo na isteku 30. minuta. Sead Kolašinac je centrirao, a Džeferson Lerma je nespretno u padu zahvatio loptu i promenio joj smer, na njegovu nesreću lopta je završila u mreži Bornmuta. 

Domaćin je izjednačio u nadoknadi prvog poluvremena, Bruks je odlično proigrao Džušuu Kinga koji je sa desetak metara pogodio desni gornji ugao gola "tobdžija". 

Pobednik je rešen u 67. minutu. Ponovo je Sead Kolašinac bio u prodoru po levoj strani, odlično je proigrao Pjera Ejmerika Obamejanga, kojem nije bilo teško da iz neposredne blizine savlada Asmira Begovića. 

"Trešnjice" su pokušale u finišu da izjednače, Bruks je u 90. minutu bio u prilici, ali je golman Arsenala Bernd Leno sigurnom intervencijom sprečio izjednačenje. 

U narednom kolu, Bornmut u subotu 1. decembra gostuje Mančester sitiju, dok dan kasnije Arsenal na "Emirejtsu" u derbiju severnog Londona dočekuje Totenhem.

Najskuplje pojačanje u istoriji Bornmuta će zbog neverovatnog autogola iz 30. minuta protiv Arsenala u narednim godinama biti deo svih TV špica.

Kolašinac je protrčao po levoj strani, vratio povratnu na 15-16 metara, a Džeferson Lerma je nespretno uklizao i "zakucao" ju je u mrežu Begovića koji je pogledom pratio kod kog igrača Arsenala će ona završiti u nogama, i ne slutivši da ona ide ka njemu.

Lerma je epitet svog prezimena na šatrovačkom opravdao i u drugom poluvremenu kada je pogodio stativu gola Bernda Lena, pa se Arsenal s teškog gostovanja vraća s tri boda:

BORNMUT - ARSENAL 1:2 (1:1)

Treba uzeti u obzir i da je reprezentativac Kolumbije napravio prekršaj u 67. minutu (i dobio žuti karton) nakon kog je Arsenal brzopoteznom akcijom došao do drugog vođstva na meču, pošto su Ivobi i Kolašinac izigrali odbranu "trešnjica" - da bi levi bek poslužio Obamejanga na "tacni".

Prethodno se napadač iz Gabona obrukao u dve situacije pred golom Begovića, dok se krajem prvog poluvremena pošteno obrukala i odbrana...

Petljaji su igrači Arsenala pred protivničkim golom, izgubili su loptu, a odličnu akciju Vilsona i Bruksa završio je Džošua King, koji tako nije dozvolio klubu iz Londona da ovo bude prva utakmica na kojoj će na odmor otići s prednošću.

Bio je besan Unai Emeri, ali mu je definitivno "pao kamen sa srca" kada je u poslednjem minutu meča Džunior Stanislas iz prekida sa ivice kaznenog - poslao loptu na tribine.

Sve bi možda bilo drugačije da je Bornmut prvi poveo na meču preko Dejvida Bruksa u osmom minutu meča kada je pomoćni sudija signalizirao ofsajd, a utisak je da je pogrešio tada - kao i u jednoj sličnoj situaciji u prvom poluvremenu, opet na štetu tima Edija Haua.

Kada neće, onda baš neće. Osetio je to Džeferson Lerma na svojoj koži u duel u sa Arsenalom koji je na gostovanju Bornmutu slavio sa 2:1 u utakmici 13. kola Premijer lige i upisao osmi ovosezonski trijumf.

Tobdžije su konačno prekinule niz od tri remija, a vrlo lako je moglo da se desi da i ovaj duel ima identičan ishod. Pored Lerme koji je dao autogol, epitet junaka za navijače Arsenala poneo je Pjer Emerik Obamejan.

Gabonac je u 67. minutu postigao pobedonosni pogodak, a nakon toga Bornmut je bio opasniji tim i češće je pokušavao da ugrozi gol Leno.

Potez dana ipak je pripao Lermi koji je u 30. minutu postigao spektakularan autogol kada je sa 15-ak metara centaršut sa leve strane nečim što je ličilo na volej, zakucao u mrežu.

To je bio period utakmice u kojem je Arsenal dominirao. Izabranici Emerija Unaija, imali su posed lopte, šanse, inicijatu, ma sve… Ali na kraju je morao protivnički igrač da postigne gol za njih.

Trešnjice se ipak nisu predavale posle autogola, i kako je vreme odmicalo, tako su domaći sve hrabrije i otresitije išli na protivničku polovinu. A jedan takav napad rezultirao je pogotkom.

Igrala se sudijska nadoknada u prvom poluvremenu, kontranapad je organizivao Bruks, odložio loptu na desnu stranu do Džošue Kinga, a ovaj preciznim udarcem pogodio suprotan ugao.

Arsenal je i na početku drugog poluvremena imao inicijativu, a u 67. minutu posle prodora Seada Kolašinca, Obamejan je doneo tri boda gostima. Lerma je pet minuta pre kraja utakmice mogao da se iskupi za autogol, ali je pogodio stativu.  

Nemoj nikad da potcenjuješ Terijere! Hadersfild na krilima sjajnog Australijanca proleteo kroz Vulverhempton - 0:2.

Dobru lekciju dobili su danas fudbaleri Vulverhemptona, da nije dovoljno samo da se pojave na terenu, da bi protivnik bio pobeđen. Da moraju da se potrude.

Ako su znali tokom sezone da otkinu bodove velikima poput Mančester Sitija ili Junajteda, onda sa "manjima" poput Hadersfilda definitivno imaju problem da se motivišu. Terijeri su iznenadili Vukove na Mulinou i pobedom od 2:0 pobegli od opasne zone.

Tek drugi put ove sezone ekipa Dejvida Vagnera se radovala trijumfu, drugi put na poslednje tri utakmice. Zasluženo, iako nije bila lepa utakmica uspeli su da kazne dve greške odbrane domaćina i indisponiranog Rui Patrisija i dođu do deset bodova.

Blistao je Aron Muj, dvostruki strelac koji je već u šestom minutu posle lagane akcije iznenadio domaćine. Držao je Hadersfild Vukove daleko od svog gola, a meč je odlučen u 74. Posle prekršaja na nekih 20-ak metara Australijanac je lukavo šutirao iskosa sa desne strane, a lopta se ispod ruke Patrisijaizmigoljila i zakoprcala u mreži. To je bilo to.

Vulverhempton jedva da je zapretio pošteno za 90 minuta pa nema za čim da žali.    

Premijer liga 13. kolo:

Brajton - Lester 1:1 (1:0)
/Marej 19 - Vardi 79p/

Everton - Kardif 1:0 (0:0)
/Sigurdson 59/

Fulam - Sautempton 3:2 (2:1)
/Mitrović 33, 63, Širle 43 - Armstrong 18, 53/

Mančester junajted - Kristal Palas 0:0

Votford - Liverpul 0:3 (0:0)
/Salah 67, Aleksander-Arnold 76, Firmino 89/

Vest Hem - Mančester siti 0:4 (0:3)
/Silva 11, Sterling 19, Sane 34, 90+3/

Totenhem - Čelsi 3:1 (2:0)
/Ali 8, Kejn 16, Son 65 - Žiru 85/

u nedelju:

Bornmut - Arsenal 1:2 (1:1)
/King 45+1 - Lerma ag 30, Obamejang 67/

Vulverhempton - Hadersfild 0:2 (0:1)
/Moj 6, 74/

u ponedeljak:

Barnli - Njukasl (21.00)

TABELA: Siti 35, Liverpul 33, Totenhem 30, Čelsi 28, Arsenal 27, Everton 22, Junajted 21, Bornmut 20, Votford 20, Lester 18, Vulverhempton 16, Brajton 15, Vest Hem 12, Hadersfild 10, Njukasl (-1) 9, Kristal Palas 9, Barnli (-1) 9, Sautempton 8, Kardif 8, Fulam 8.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar