Суперкласико ОПЕТ отказан!

Деловало је да ћемо од 21 час (ТВ Арена Спорт) коначно погледати реванш меч финала Копа Либертадорес, али је неколико сати пре почетка - Бока Јуниорс затражила ново одлагање, а потом се огласио први човек јужноамеричког фудбала.

Фудбал 25.11.2018 | 23:40
Суперкласико ОПЕТ отказан!
Не игра се!

Деловало је да ће Ривер и Бока вечерас од 21 час (ТВ Арена Спорт) одиграти дуго очекивани реванш сусрет финала Копа Либертадорес -но, он је отказан три сата рање.

Чинило се да су се све умешане стране у овај двобој, који је у суботу померен за недељу због хулиганства, договориле за поменути термин меча на "Монументалу", међутим Бока Јуниорс се неколико сати пред почетак утакмице огласила званичним саопштењем.

Трофејнији од два клуба, чији су играчи нападнути током приласка стадиону када је аутобус засут каменицама, затражио је од одговорних НОВО одлагање.

"Бока Јуниорс је у суботу од Јужноамеричке фудбалске асоцијације (ЦОНМЕБОЛ) затражила да се финале Копа Либертадорес одигра у регуларним условима, једнаким за обе стране. То су договорили председници Боке и Ривера и потписали на 'Монументалу'. После насиља испред стадиона, и због озбиљностии ситуације у којој смо се нашли, Бока сматра да услови за игру и даље нису испуњени, тако да тражимо додатно одлагање утакмице, као и одређене санкције у складу с правилима", стоји у саопштењу у коме се дакле очекује ригорозна казна за Ривер Плејт.

Убрзо после овог саопштења, пред медије је изашао и први човек јужноамеричког фудбала (ЦОНМБОЛ) Алехандро Домингез који је, драстично брже него јуче, пристао на молбе једног од два клуба.

"Финале ће бити померено", рекао је Домингез који није прецизирао нови датум, али је истакао да је разлог новог померања меча то што играчи Боке нису у психичком стању да играју.

Поједини играчи Боке Јуниорс повређени су након напада Риверових на њихов аутобус, било је оних којима је стакло завршило у очима, други су исечени по лицу, док је рецимо нападач Карлос Тевез повраћао у свлачионици због сузавца који је употребила полиција.

Први меч на "Бомбоњери" завршен је без победника (2:2), а у реваншу се не рачуна гол у гостима.

Капије стадиона су одавно "отворене" и Ривер Плејт је позвао навијаче да испуне стадион, вероватно и као притисак на Боку и ЦОНМЕБОЛ да се утакмица одигра у заказаном термину, али од тога нема ништа.

Одлука о новом датуму одигравања биће позната ТЕК 27. децембра.

Занимљиво је да Светско клупско првенство почиње 12. децембра и уколико се утакмица Ривера и Боке не одигра на време - Јужна Америка неће имати представника на овом такмичењу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар