Superklasiko OPET otkazan!

Delovalo je da ćemo od 21 čas (TV Arena Sport) konačno pogledati revanš meč finala Kopa Libertadores, ali je nekoliko sati pre početka - Boka Juniors zatražila novo odlaganje, a potom se oglasio prvi čovek južnoameričkog fudbala.

Fudbal 25.11.2018 | 23:40
Superklasiko OPET otkazan!
Ne igra se!

Delovalo je da će River i Boka večeras od 21 čas (TV Arena Sport) odigrati dugo očekivani revanš susret finala Kopa Libertadores -no, on je otkazan tri sata ranje.

Činilo se da su se sve umešane strane u ovaj dvoboj, koji je u subotu pomeren za nedelju zbog huliganstva, dogovorile za pomenuti termin meča na "Monumentalu", međutim Boka Juniors se nekoliko sati pred početak utakmice oglasila zvaničnim saopštenjem.

Trofejniji od dva kluba, čiji su igrači napadnuti tokom prilaska stadionu kada je autobus zasut kamenicama, zatražio je od odgovornih NOVO odlaganje.

"Boka Juniors je u subotu od Južnoameričke fudbalske asocijacije (CONMEBOL) zatražila da se finale Kopa Libertadores odigra u regularnim uslovima, jednakim za obe strane. To su dogovorili predsednici Boke i Rivera i potpisali na 'Monumentalu'. Posle nasilja ispred stadiona, i zbog ozbiljnostii situacije u kojoj smo se našli, Boka smatra da uslovi za igru i dalje nisu ispunjeni, tako da tražimo dodatno odlaganje utakmice, kao i određene sankcije u skladu s pravilima", stoji u saopštenju u kome se dakle očekuje rigorozna kazna za River Plejt.

Ubrzo posle ovog saopštenja, pred medije je izašao i prvi čovek južnoameričkog fudbala (CONMBOL) Alehandro Domingez koji je, drastično brže nego juče, pristao na molbe jednog od dva kluba.

"Finale će biti pomereno", rekao je Domingez koji nije precizirao novi datum, ali je istakao da je razlog novog pomeranja meča to što igrači Boke nisu u psihičkom stanju da igraju.

Pojedini igrači Boke Juniors povređeni su nakon napada Riverovih na njihov autobus, bilo je onih kojima je staklo završilo u očima, drugi su isečeni po licu, dok je recimo napadač Karlos Tevez povraćao u svlačionici zbog suzavca koji je upotrebila policija.

Prvi meč na "Bombonjeri" završen je bez pobednika (2:2), a u revanšu se ne računa gol u gostima.

Kapije stadiona su odavno "otvorene" i River Plejt je pozvao navijače da ispune stadion, verovatno i kao pritisak na Boku i CONMEBOL da se utakmica odigra u zakazanom terminu, ali od toga nema ništa.

Odluka o novom datumu odigravanja biće poznata TEK 27. decembra.

Zanimljivo je da Svetsko klupsko prvenstvo počinje 12. decembra i ukoliko se utakmica Rivera i Boke ne odigra na vreme - Južna Amerika neće imati predstavnika na ovom takmičenju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar