ИТА: Наполи "намагарчен" пред Звезду!

"Летећи магарци" су откинули бод у Напуљу (0:0) и показали "рецепт" фудбалерима Црвене звезде, која у сриједу гостује на "Сао Паолу" у петом колу Лиге шампиона.  Реми Наполија пред Звезду, Миленковић погодио стативу! Фудбалери Наполија нису успели да остваре победу против Кјева у 13. колу Серије А, док је Фиорентина као гост такође одиграла без голова и то у Болоњи.  Парма на месту које води у Лигу Европе! Повратник у елиту пријатно изненађује резултатима. . .

Фудбал 26.11.2018 | 08:30
ИТА: Наполи "намагарчен" пред Звезду!
Кјево је ове сезоне у потпуном расулу проузрокованом одузимањем три бода због казне Фудбалске федерације Италије, а све због финансијских малверзација.

Већ двојица тренера су напустила клупу "летећих магараца" (Лоренцо Д'Ана и Ђампјеро Вентура), па су у Напуљ стигли са новим-старим шефом струке Домеником Ди Карлом, који је позвао на буђење "духа Кјева" и затражио да се сви угледају на дугогодишњег капитена Серђа Пелисијеа.

Свјестан је био Ди Карло тежине постављеног задатка да на дебију против Наполија остану непоражени, али су гости из Вероне успјели да консолидују редове и освоје бод под Везувом.

НАПОЛИ - КЈЕВО 0:0

Жестоко су кренули Наполитанци у намјери да што прије ријеше питање побједника и посвете се припреми утакмице са Звездом, па су већ у седмом минуту преко Хозеа Каљехона креирали одличну шансу, али је Шпанац шутирао поред гола.

Имали су изабраници Карла Анћелотија апсолутну доминацију, међутим, недостајао им је завршни пас да сломе бедем гостију до самог финиша полувремена, када су истрчали контранапад "четири на два", али је ударац Каљехона овог пута сјајно зауставио Стефано Сорентино.

У наставку сусрета виђена је иста слика, Наполи је нападао и промашивао прилике, а кад би успјели да погоде оквир гола, бриљантно је бранио искусни голман Кјева.

Дрис Мертенс је промашио барем три-четири солидне шансе за Наполи, али најближи поготку домаћин је био у 75. минуту кад је послије ударца Лоренца Инсињеа статива спасила Кјево.

Гости из Вероне су се грчевито бранили готово свих 90 минута и вребали шансу да из контранапада или прекида угрозе гол Орестиса Карнезиса.

Једину добру шансу веронски тим је имао послије контре у 60. минуту када су могли да казне све промашаје Наполија, али је сјајан ударац Жоела Обија укротио Карнезис.

"Летећи магарци", за које је цијелу утакмицу одлично одиграо српски интернационалац Иван Радовновић, само једном у историји су савладали Наполи и то прије четири године голом Максија Лопеза.

У посљедњих 10 утакмица у Серији А су остварили само три ремија уз седам пораза, али су данас стигли до "позитивног бодовног салда".

Прошле сезоне је Наполи победио Кјево на Сан Паолу голом Дијаваре у 95. минуту, али данас су  Наполитанци нису били те среће. Летећи магарци очигледно знају како да исфрустрирају великог фаворита и данас су заслужено однели бод који им је измакао прошле сезоне – 0:0.

Очекивано, Кјево је изабрао строгу дефанзиву и претњу на контранападе. Најстарија и најискуснија екипа Серије А је са сваким новим минутом без примљеног гола, добијала на самопоуздању и нервирача фаворизованог домаћина.Наполитанци су држали лопту у ногама и кружили око шесанестерца, али је најбољу шансу у првом полувремену имао Кјево преко Обија.

У другом полувремену је притисак Наполитанаца био још већи, играло се само на половини Летећих магараца, али лопта није хтела у гол. Најбољу прилику је имао Инсиње чији страшан шут са 20 метара је погодио стативу. Али се мора истаћи и да је Карензис спасао гол Наполија у још једној шанси за Обија. На крају меча је шут Кулибалија за неколико центиметара прошао поред стативе, Мертенс је имао страшну шансу и Кјево је коначно ушао у бодовни плус. Сада имају бод, поништили су казну од три бода минуса и имају какве-такве наде да ће опстати у лиги. Повратак Мима Ди Карла на клупу је донео сензацију. 

Наполи је направио лошу увертиру за меч са Црвеном звездом у среду, а Кјево је дао наду срском шампиону да на сличан начин може до сензације на Сан Паолу. Анћелоти је извео тим: Карнезис - Хисај, Албиол, Кулибали, Малкуи - Каљехон, Дијавара, Зјелински, Уна - Мертенс, Инсиње, а у наставку су шансу добили Рог, Алан и Марио Руи.

Аталанта је водила 2:0 на гостовању у Емполију, али су домаћи играчи направили сензационалан преокрет и славили резултатом 3:2 и то поготком у другом минуту судијске надокнаде који је постигао Аргентинац Матијас Силвестре.

Уочи меча са Црвеном звездом у Лиги шампиона, Наполи је био апсолутни фаворит против последњепласираног Кјева, али нападачи нису имали свој дан.

Тренер Карло Анчелоти извео је на терен јак састав у којем није било једино Марека Хамшика, али Кјево се успешно бранио и на крају дошао до значајног бода.

Наполи је имао неколико великих прилика, пре свих Хозе Каљехон у 44. минуту. Са свега пет метара очи у очи са голманом био је у прилици да затресе мрежу, али хтео је да лобије Стефана Сорентина који је прозрео његову намеру и одбранио ударац. 

На старту другог дела, тачније у 49. минуту, прилику је имао и Дриес Мертенс, али је био непрецизан. Навалио је Наполи у финишу, последњу прилику у надокнади времена имао је Зијелински, али мрежа гостујуће екипе није се затресла. 

Фиорентина је гостовала у Болоњи, али ни тамо, као и у Напуљу, није било голова. Домаћини су у 43. минуту имали најбољу прилику када је Федерико Сантандер погодио стативу. 

У тиму из Фиренце свих 90 минута одиграо је репрезентативац Србије Никола Миленковић. Дефанзивац Фјорентине је одиграо добар меч, а у 71. минуту мало је недостајало и да се упише у стрелце и својој екипи донесе победу. 

Он је после корнера био највиши у скоку, шутирао је главом, али није имао среће, лопта је погодила стативу. 

Емполи је после велике драме успео да победи Аталанту са 3:2. Гости су водили са 2:0, Швајцарац Ремо Фројлер у 33. и Холанђанин Ханс Хатебер у 40. постигли су голове за Аталанту, да би у 42. минуту Антонио Ла Гумина смањио на 1:2. 

У наставку Масијело је у 77. минуту постигао аутогол, да би у првом минуту надокнаде, после корнера, Матијас Силвестре постигао победоносни гол за Емполи. 

У гостујућем тиму у 84. минуту због неспортског понашања и свађе са судијом искључен је Јосип Иличић. 

У преподневном програму, Парма је победила Сасуоло са 2:1. Све битно догодило се у првом делу, прво су Жервињо у 6. и Бруно Алвеш у 25. минуту постигли голове за домаћи тим, да би Кума Бабакар у 36. постигао почасни гол за Сасуоло.

Тихо, можда и неочекивано тихо Парма пролази кроз ову своју повратничку сезону у италијанској елити, али бележи заиста сјајне резултате. Резултате изнад свакИх очекивања. Када је подвучена црта по завршетку прелазног рока није било стручњака који је клубу са Енио Тардинија прогнозирао било шта осим грчевите борбе за опстанак, а после премијерног недељног меча 13. кола Серије А, Парма је на месту које води у Лиги Европе. Пао је и фаворизовани Сасуоло - 2:1. 

Можда чета тренера Даверсе неће ту остати када се заврше сви данашњи мечеви, али како било - навијачи могу да буду презадовољни оваквим стартом сезоне. 

Парма је данас експресно "решила" госте из Ређо Емилије. Предност домаћину већ у 6. минуту донео је Жервињо. Консиљи је за трен извадио лопту са гол линије, избацио у поље, али не довољно далеко, па је репрезентативац Обале Слоноваче поново натрчао на лопту и сместио је у мрежу. На 2:0 повисио је искусни штопер Бруно Алвеш после корнера. И опет је била гужва, неколико покушаја, да би Португалац из трећег покушаја успео. 

Сасуоло има квалитетније појединце, ту дилеме нема. И то се јасно видело до краја утакмице, међутим Парма се паметно и организовано бранила и - одбранила. Кума Бабакар је у 36. минуту са беле тачке вратио неизвесност у утакмицу, но после тога одбрана домаћина успешно је одолевала све до краја. 

Наш Филип Ђуричић добио је шансу у 60. минуту. Требало је да поради на креативности. И били су гости бољи, конкретнији, више покушавали. Узалуд. Сасуоло је ипак потврдио да криза није мала. Само једна победа у последњих седам утакмица. 

Парми сада следе три тешка гостовања - Милану, Сампдорији и Фјорентини, али зато код куће дочекује већ отписани Кјево и Болоњу. Не би требало да буде проблема да се опстане у средини табеле до краја године...

СЕРИЈА А - 13. КОЛО:

Парма - Сасуоло 2:1 (2:1)
/Жервињо 6, Алвеш 25 - Бабакар 33 пен/

Болоња - Фиорентина 0:0

Емполи - Аталанта 3:2 (1:2)
/Ла Гумина 42, Масијело 77 аутогол, Силвестре 90+2 - Фројлер 33, Хатебур 40/

Наполи - Кјево 0:0

Лацио - Милан 1:1 (0:0)
/Кореа 90+4 - Кеси 78/

Ђенова - Сампдорија 1:1 (1:1)
/Пјонтек 17 пен - Кваљарела 8/

У понедјељак:

Каљари - Торино (20.30)

Одиграно у суботу:

Удинезе - Рома 1:0 (0:0)
/Де Пол 54/

Јувентус - СПАЛ 2:0 (1:0)
/Роналдо 29, Манџукић 60/

Интер - Фрозиноне 3:0 (1:0)
/Балде 10, 82, Мартинез 57/

ТАБЕЛА: Јувентус 37, Наполи 29, Интер 28, Лацио 23, Милан 22, Парма 20, Рома 19, Сасуоло 19, Аталанта 18, Фиорентина 18, Торино (-1) 17, Сампдорија 16, Ђенова 15, Каљари (-1) 14, СПАЛ 13, Удинезе 12, Емполи 12, Болоња 11, Фрозиноне 7, Кјево 1*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар