Војводина опет без тренера - отишао Окука!

Искусни стратег поднео оставку након ремија са Земуном.

Фудбал 26.11.2018 | 08:15
Војводина опет без тренера - отишао Окука!
"Стара дама" је поново без тренера!

Искусни стратег Драгомир Окука одлучио се да поднесе оставку после само два месеца на клупи  Новосађана, а након треће утакмице без победе пошто су његови фудбалери у суботу ремизирали против Земуна (0:0).

Војводина ће тако добити и трећег тренера ове јесени пошто је у септембру смењен Аца Веселиновић, а четвртог у 2018. године пошто је претходно клуб напустио Илија Столица.

Окука је "лале" водио на 12 мечева (10 у Суперлиги) и остварио је укупно шест победа, четири пораза и један реми - након ког је Окука дао наслутити шта ће се десити ове недеље...

"Нормално, овде се лако мењају тренери, најмањи је проблем у тренеру. Ако је то решење - то се најлакше решава", казао је после меча с Земуном повратник (на кратко) у српски фудбал, да би дан касније поднео оставку челницима Војводине - које навијачи терају из клуба.

"Веровао сам када сам долазио у Нови Сад да могу да помогнем тиму и да, заједничким снагама, кренемо ка врху табеле. Међутим, проблеми с бројним повредама играча нису нам то омогућили, као и недостатак квалитета унутар екипе, па сам закључио да је време да се разиђемо. Разлози су, дакле, искључиво спортске природе, односно резултати се нису поклопили с амбицијама које сам имао када сам преузимао тим", рекао је Драган Окука за "Дневник"уз додатак да жели срећу ономе ко га буде заменио на клупи Новосађана.

За сада нема информација ко би могао да наследи Окуку на челу Војводине, али неће бити изненађење уколико "лале" посегну само за привременим решењем до другог дела сезоне.

Претходно је Зоран Васиљевић "помагао" клубу и обављао улогу вршиоца дужности тренера, али до краја полусезоне остала су четири кола (Рад, Мачва, ОФК Бачка, Пролетер), док је према правилима тренерима дозвољено да ту функцију обављају на три утакмице.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар