Vojvodina opet bez trenera - otišao Okuka!

Iskusni strateg podneo ostavku nakon remija sa Zemunom.

Fudbal 26.11.2018 | 08:15
Vojvodina opet bez trenera - otišao Okuka!
"Stara dama" je ponovo bez trenera!

Iskusni strateg Dragomir Okuka odlučio se da podnese ostavku posle samo dva meseca na klupi  Novosađana, a nakon treće utakmice bez pobede pošto su njegovi fudbaleri u subotu remizirali protiv Zemuna (0:0).

Vojvodina će tako dobiti i trećeg trenera ove jeseni pošto je u septembru smenjen Aca Veselinović, a četvrtog u 2018. godine pošto je prethodno klub napustio Ilija Stolica.

Okuka je "lale" vodio na 12 mečeva (10 u Superligi) i ostvario je ukupno šest pobeda, četiri poraza i jedan remi - nakon kog je Okuka dao naslutiti šta će se desiti ove nedelje...

"Normalno, ovde se lako menjaju treneri, najmanji je problem u treneru. Ako je to rešenje - to se najlakše rešava", kazao je posle meča s Zemunom povratnik (na kratko) u srpski fudbal, da bi dan kasnije podneo ostavku čelnicima Vojvodine - koje navijači teraju iz kluba.

"Verovao sam kada sam dolazio u Novi Sad da mogu da pomognem timu i da, zajedničkim snagama, krenemo ka vrhu tabele. Međutim, problemi s brojnim povredama igrača nisu nam to omogućili, kao i nedostatak kvaliteta unutar ekipe, pa sam zaključio da je vreme da se raziđemo. Razlozi su, dakle, isključivo sportske prirode, odnosno rezultati se nisu poklopili s ambicijama koje sam imao kada sam preuzimao tim", rekao je Dragan Okuka za "Dnevnik"uz dodatak da želi sreću onome ko ga bude zamenio na klupi Novosađana.

Za sada nema informacija ko bi mogao da nasledi Okuku na čelu Vojvodine, ali neće biti iznenađenje ukoliko "lale" posegnu samo za privremenim rešenjem do drugog dela sezone.

Prethodno je Zoran Vasiljević "pomagao" klubu i obavljao ulogu vršioca dužnosti trenera, ali do kraja polusezone ostala su četiri kola (Rad, Mačva, OFK Bačka, Proleter), dok je prema pravilima trenerima dozvoljeno da tu funkciju obavljaju na tri utakmice.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar