Лоша вијест из Барсе: Бразилац опет покидао лигамент!

Каталонци се вратили са гостовања Атлетику са две повреде.  Крај сезоне за баксузног Рафињу! Повређен и Серђи Роберто.

Фудбал 26.11.2018 | 18:15
Лоша вијест из Барсе: Бразилац опет покидао лигамент!
Дан након суботњег ремија против Атлетико Мадрида, лекарска служба Барселоне саопштила је лошу вест шефу стручног штаба Ернесту Валвердеу.

У мадридском ремију Каталонци су остали без двојице фудбалера.

Серђи Роберто (26) је лакше повређен, мада ће одсуствовати око месец дана и пропустиће бар седам утакмица, док је Рафиња (25) дефинитивно покидао предњи укрштени лигамент колена и вероватно је завршио сезону.

Повратник са позајмице у Интеру играо је под Валвердеом на десној страни терена и само што се усталио у такмичарској екипи доживео је тежак ударац, мање од годину дана након што се опоравио од компликоване повреде менискуса.

Да ситуација буде још тежа, Рафиња је други пут покидао предњи укрштени лигамент. Први пут му је 2015. страдало десно колено, а сада лево...

"Операција ће бити извршена наредних дана", саопштила је Барселона.

Рафиња Алкантара је син Мазиња, освајача Светског првенства 1994. са Бразилом. Његов старији брат Тијаго Алкантара такође је фудбалер и такође је прошао Барсину школу, а сада игра за Бајерн. За разлику од Рафиње, Тијаго се определио да игра за шпанску репрезентацију.

Таман што је почео да игра и поново у болницу. Барселонин везиста Рафиња покидао је лигамент колена због чега ће вероватно пропустити остатак сезоне!

Подсетимо, Рафиња је због повреде менискуса пропустио и крај сезоне 2016/2017, односно целу јесен у сезони 2017/2018. Потом је на позајмици у Интеру био више него добар, желела је додуше Барселона да га прода, али је тада схватила да Рафиња ипак може да игра врхунски фудбал, па није желела да га пусти будзашто. Како праве понуде није било остао је на стадиону Камп Ноу, дуго је чекао на шансу код Ернеста Валвердеа, па је у последњих месеца дана и почео чешће да игра.

Синоћ против Атлетика одиграо је 45 минута, али боље да није. У ствари, није ни требало. Он је на полувремену заменио Серђија Роберта, који ће због повреде бутног мишића на максимум месец дана боловања. Што ће рећи да се он вероватно неће враћати на терен у 2018.

Рафиња је баш награбусио. Не први пут. Не чак ни други пут. Због лигамената колена пропустио је скоро целу сезону 2015/2016. Нема среће овај дечко.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар