Loša vijest iz Barse: Brazilac opet pokidao ligament!

Katalonci se vratili sa gostovanja Atletiku sa dve povrede.  Kraj sezone za baksuznog Rafinju! Povređen i Serđi Roberto.

Fudbal 26.11.2018 | 18:15
Loša vijest iz Barse: Brazilac opet pokidao ligament!
Dan nakon subotnjeg remija protiv Atletiko Madrida, lekarska služba Barselone saopštila je lošu vest šefu stručnog štaba Ernestu Valverdeu.

U madridskom remiju Katalonci su ostali bez dvojice fudbalera.

Serđi Roberto (26) je lakše povređen, mada će odsustvovati oko mesec dana i propustiće bar sedam utakmica, dok je Rafinja (25) definitivno pokidao prednji ukršteni ligament kolena i verovatno je završio sezonu.

Povratnik sa pozajmice u Interu igrao je pod Valverdeom na desnoj strani terena i samo što se ustalio u takmičarskoj ekipi doživeo je težak udarac, manje od godinu dana nakon što se oporavio od komplikovane povrede meniskusa.

Da situacija bude još teža, Rafinja je drugi put pokidao prednji ukršteni ligament. Prvi put mu je 2015. stradalo desno koleno, a sada levo...

"Operacija će biti izvršena narednih dana", saopštila je Barselona.

Rafinja Alkantara je sin Mazinja, osvajača Svetskog prvenstva 1994. sa Brazilom. Njegov stariji brat Tijago Alkantara takođe je fudbaler i takođe je prošao Barsinu školu, a sada igra za Bajern. Za razliku od Rafinje, Tijago se opredelio da igra za špansku reprezentaciju.

Taman što je počeo da igra i ponovo u bolnicu. Barselonin vezista Rafinja pokidao je ligament kolena zbog čega će verovatno propustiti ostatak sezone!

Podsetimo, Rafinja je zbog povrede meniskusa propustio i kraj sezone 2016/2017, odnosno celu jesen u sezoni 2017/2018. Potom je na pozajmici u Interu bio više nego dobar, želela je doduše Barselona da ga proda, ali je tada shvatila da Rafinja ipak može da igra vrhunski fudbal, pa nije želela da ga pusti budzašto. Kako prave ponude nije bilo ostao je na stadionu Kamp Nou, dugo je čekao na šansu kod Ernesta Valverdea, pa je u poslednjih meseca dana i počeo češće da igra.

Sinoć protiv Atletika odigrao je 45 minuta, ali bolje da nije. U stvari, nije ni trebalo. On je na poluvremenu zamenio Serđija Roberta, koji će zbog povrede butnog mišića na maksimum mesec dana bolovanja. Što će reći da se on verovatno neće vraćati na teren u 2018.

Rafinja je baš nagrabusio. Ne prvi put. Ne čak ni drugi put. Zbog ligamenata kolena propustio je skoro celu sezonu 2015/2016. Nema sreće ovaj dečko.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar