Партизан коначно прави распуцан - ''пукла шестица''!

Партизан рекордом сезоне "разбио" Динамо из Врања! Фудбалери Партизана победили су Динамо из Врања на свом терену у мечу 17. кола Суперлиге са 6:0.  Распуцао се Партизан! Партизан победио Динамо из Врања и тако искористио реми на Чаиру. После 17 кола црно-бели имају "-11" за Звездом и "-2" за Радничким. Најубедљивија победа "парног ваљка" – 6:0.  Партизан се пробудио на време и прегазио Динамо - Деко и Пауновић видели голгетерски „обрачун“ Пантића и Рикарда! Црно-бели славили са 6:0 и то је најубедљивија победа од лета 2017. године. Голман Урош Ђурић катастрофалном реакцијом кумовао код првог поготка Партизана.

Фудбал 25.11.2018 | 23:30
Партизан коначно прави распуцан - ''пукла шестица''!
Голове за Партизан су давали Данило Пантић, Рикардо Гомеш, Ђорђе Ивановић и Немања Николић, али њихов први гол иде на душу голмана гостију Уроша Ђурића.

Упркос позицији на табели, Динамо се у првих пола сата добро бранио и одолевао домаћину. Помагало је и то што Партизан у том периоду није могао да повеже три добра додавања.

Урошевић је већ у првом минуту са два центаршута наговестио да ће Партизан одмах кренути агресивно на гол, али је то била лажна узбуна. Прву солидну шансу на мечу је имао Закарија Сурака после контре Динама у 19. минуту. Пет минута касније главом је поред гола гађао и Косовић. 

Уследило је празних десетак минута до 35. када су добро комбиновали играчи Партизана, Рикардо Гомеш добио лопту у простор, вратио је до Немање Николића, а овај шутирао. 

Урош Ђурић је одбранио и показао се у лепом светлу и врло брзо ту слику потпуно окренуо. 

Пантић је у 37. минуту шутнуо са више од тридесет метара искоса. Пробао је да пронађе некога у петерцу из прекида, лопта је била незгодна, склизнула је испод руку Ђурића, прошла му кроз ноге и Партизан је после катастрофалног кикса голмана Динама повео 1:0. 

Од тог тренутка су се играчи у црно-белим дресовима опустили и боље организовали акције што је резултирало голом у 42. минуту. 

Николић је на боку додавањем истурио Урошевића, овај из прве вратио на петерац до Рикарда, а Гомеш из прве погодио ближи угао за 2:0 колико је остало на полувремену.

Друго полувреме је било отвореније. Партизан је од старта кренуо по трећи гол који је успео да постигне у 55. минуту када је Косовић одложио лопту за Пантића, а овај са ивице шеснаест метара прецизно гађао у доњи десни угао гола Ђурића за 3:0. 

Прилику је потом добио да заигра и Зоран Тошић после неколико месеци, док је Пантића заменио Ђорђе Ивановић. Врањанци су најбољу шансу за гол пропустили у 65. минуту када је Сурака добио центаршут на пет метара од гола и био је сам. 

Главом је слабо шутирао, лопта се одбила од земље, а Стојковић је одбранио. Динамо је наставио да напада и имао још један сјајан ударац са дистанце који је Стојковић одбранио. 

Када ни то нису искористили, Рикардо је то казнио својим другим голом у 78. минуту. Одличан пријем Тошића на страни, центаршут за Рикарда у петерцу и лагана реализација нападача Партизана. 

Од тог тренутка се распала игра Динама у одбрани, Николић је имао лепу шансу у 83. минуту да постигне и пети гол, а то је успео Ивановић у 85. 

Тошић је асистирао, Ивановић је прошао по боку, ушао у казнени простор и шутирао поред истрчалог Ђурића за пети гол и рекорд Партизана ове сезоне 5:0. 

То није било све. Тошић је новом мајсторијом у казненом простору Динама пронашао Ивановића, на њега је налетео Ђурић, али је судија пустио предност. Лопта је стигла до Николића, а он је лагано спровео до мреже у надокнади за коначних 6:0.

Најважније по Партизан и Зорана Мирковића је чињеница да су освојена нова три бода и да последња репрезентативна пауза овај пут није имала негативан утицај на црно-беле.

Додуше, све осим тријумфа Партизан против "фењераша" сигурно да би представљало прворазредну сензација, а њу црно-бели у недељу увече, пред мање од 3.000 гледалаца у Хумској, нису дозволили.

Партизан – Динамо 6:0 (2:0), најубедљивије ове сезоне!

Тренер београдског састава може да буде задовољан и због тога што се Данило Пантић вратио након повреде и постигао два гола. Горан Закарић још није спреман, а последњих пола сата добио је и Зоран Тошић.

Поред Пантића у стрелце су се уписали и Рикардо Гомеш, који је против Динама постигао шести и седми гол у Суперлиги Србије, Ђорђе Ивановић и Немања Николић.

Међутим…

Они који нису гледали прво полувреме помислили би да је Партизан лако стигао до предности од 2:0. Али, резултат уопште не представља реалну слику онога што се дешавало на терену стадиона у Хумској.

Далеко од тога да је Динамо био опасан. Напротив. Међутим, ни "парни ваљак" није бриљирао. Благо и анемично је кретао ка половини противника, што је било довољно да се стекне утисак да је пружио једно од лошијих полувремена и уз доста среће стигао до капиталне предности.

Трагичар је Урош Ђурић!

Голман Врањанаца сјајно је бранио до тог 37. минута, када је Данило Пантић извео слободан ударац, желео је да центрира са леве стране, али је лопта ишла директно у руке Ђурића. Ипак, због кише, голману Динама се измигољила, прошла кроз ноге и завршила иза гол линије.

Само пет минута касније Партизан је извео најлепшу акцију за 2:0. Немања Николић је повукао напад на 20-ак метара од гола, одиграо је на страну за Слободана Урошевића, који је из прве убацио за Рикарда, а овај одлично реаговао испред Ђурића.

С обзиром на приказано, "парни ваљак" је из првог дела извукао највише што је могао.

Без притиска и прилично отворено кренуло су и једни и други у наставку, а до изражаја је опет дошао квалитет црно-белих. Партизан је повео 3:0 другим голом Пантића. Млади фудбалер упутио је одмерен ударац по земљи са 17-18 метара и погодио даљи угао.

Рикардо Гомеш је уписао седму првенствену цртицу у 78. минуту. Дугу лопту на десној страни Зоран Тошић је прихватио левом ногом, пребацио је на десну и у средини пронашао репрезентативца Зеленортских Острва, коме није било тешко да затресе мрежу.

У последњих неколико минута домаћин је још два пута савладао Ђурића. Прво је то у 86. учинио Ивановић, а затим у 90. и Немања Николић.

Релативно пријатно поподне имали су навијачи Партизана у недељу у Хумској. Јесте да је падала киша, али црно-бели су убедљиво победили Динамо из Врања са 6:0 у последњој утакмици 17. кола Суперлиге. Неколико ствари ће се памтити са овог меча – Партизан је уписао трећу узастопну победу, први пут од септембра, а на терен се вратио и Зоран Тошић који је претходно на терену био у јулу, а од тада је имао проблем са повредом.

Као и у већини Партизанових мечева ове сезоне, мотор и срце екипе били су везиста Данило Пантић и нападач Рикардо Гомеш који су постигли по два гола, а његову добру партију из ложа на стадиону у Хумској могли су да виде и Вељко Пауновић, односно Португалац Деко.

Вечерашњим тријумфом Партизан је прескочио Чукарички на трећем месту, а смањио је и заостатак у односу на Црвену звезду и Раднички из Ниша који су синоћ ремизирали 2:2 на стадиону Чаир. Додуше, и даље црно-бели имају огромних 11 бодова мањка у односу на вечитог ривала...

Иако је екипа Зорана Мирковића забележила тријумф, поново је некако „бацила у воду“ већи део првог полувремена, јер је врло тешко улазила у шансе, практично их није ни створила. Али, имали су фудбалери Партизана среће јер је голман Динама Уроша Ђурића очајно интервенисао у 37. минуту после слободног ударца Данила Пантића. Лопта му је одскочила на петерцу, прошла кроз ноге и одсела у мрежи. Остао је да клечи на земљи држећи се за главу у неверици после тога.

Тај погодак је скинуо терет са леђа Партизана, па су домаћи на радост малобројних навијача заиграли слободније, офанзивније и конкретније. И врло брзо такав приступ донео је црно-белима нови погодак који је практично отворио врата победе.

Три минута пре краја првог полувремена акцију је започео Немања Николић, проиграо је Слободана Урошевића на левој страни, а овај убацио на петерац где се добро снашао Рикардо Гомеш и није му било тешко да повиси на 2:0. Ваља напоменути да је у првом полувремену Закарија Сурака имао одличну прилику да изненади Владимира Стојковића, али је главом гађао поред гола.

У наставку утакмице Партизан је потпуно доминирао на терену. Свој други гол вечерас Пантић је дао у 55. минуту прецизним ударцем са ивице казненог простора. Већ ту је било евидентно да се потпуно распала игра гостију из Врања. Три минута касније Зоран Тошић је први пут истрчао на терен после вишемесечне паузе због повреде.

И у 78. минуту Тошић је показао делић своје магије – лепо је центрирао у срце казненог простора где је најсналажљивији био Рикардо за 4:0. Ни ту није био крај мукама Врањанаца, јер је четири минута пре краја утакмице резервиста Ђорђе Ивановић искористио прилику да затресе мрежу. А у 90. минуту Ивановић је асистирао Немањи Николићу за коначних 6:0, што је најубедљивија победа од лета 2017. године када је Партизан под вођством Мирослава Ђукића тријумфовао над Мачвом 6:1.

ПАРТИЗАН - ДИНАМО ВРАЊЕ 6:0 (2:0)
/Пантић 37, 55, Рикардо 42, 78, Ивановић 85, Николић 90/

Београд. Стадион Партизана.
Судија: Ненад Минаковић.

Партизан: Стојковић - Н.Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Урошевић - Пантић (од 70. Ивановић), Здјелар, Косовић (од 80. Ђерлек), Јанковић (од 58. Тошић) - Николић, Рикардо. 
Клупа: Кљајић, Тошић, Ђерлек, Ивановић, Шћекић, Милетић, Енаке. 

Динамо: Ђурић - Станковић (од 46. Н. Стевановић), Гашић, Павишић, Вукајловић - Онимиси (од 70. Таиго), Јокић - Стевановић, Недељковић, Сурака - Димитров (од 58. СИћовић). 
Клупа: Костић, Н. Стевановић, Вешковац, Ратковић, Таиго, Сићовић, Карапанџић.

Суперлига, 17. коло:

Петак

Чукарички - Рад 2:1 (0:1)
/Овусу 76, Кајевић 90 - Лутовац 20/

Субота

Напредак - Мачва 2:0 (1:0)
/Аливодић 28, Вукановић 83пен/

Спартак - Бачка 3:0 (1:0)
/Илић 31аг, Обрадовић 57, Милошевић 68/

Радник - Младост (Л) 1:0 (1:0)
/Златановић 44 пен/

Војводина - Земун 0:0

Вождовац - Пролетер 0:0

Раднички - Црвена звезда 2:2 (2:1)
/Хаскић 15, Ранђеловић 26 - Крстичић 6, Бен 65/

Недеља

Партизан - Динамо Врање 6:0 (2:0)
/Пантић 37, 55, Рикардо 42, 78, Ивановић 86, Николић 90/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар