Partizan konačno pravi raspucan - ''pukla šestica''!

Partizan rekordom sezone "razbio" Dinamo iz Vranja! Fudbaleri Partizana pobedili su Dinamo iz Vranja na svom terenu u meču 17. kola Superlige sa 6:0.  Raspucao se Partizan! Partizan pobedio Dinamo iz Vranja i tako iskoristio remi na Čairu. Posle 17 kola crno-beli imaju "-11" za Zvezdom i "-2" za Radničkim. Najubedljivija pobeda "parnog valjka" – 6:0.  Partizan se probudio na vreme i pregazio Dinamo - Deko i Paunović videli golgeterski „obračun“ Pantića i Rikarda! Crno-beli slavili sa 6:0 i to je najubedljivija pobeda od leta 2017. godine. Golman Uroš Đurić katastrofalnom reakcijom kumovao kod prvog pogotka Partizana.

Fudbal 25.11.2018 | 23:30
Partizan konačno pravi raspucan - ''pukla šestica''!
Golove za Partizan su davali Danilo Pantić, Rikardo Gomeš, Đorđe Ivanović i Nemanja Nikolić, ali njihov prvi gol ide na dušu golmana gostiju Uroša Đurića.

Uprkos poziciji na tabeli, Dinamo se u prvih pola sata dobro branio i odolevao domaćinu. Pomagalo je i to što Partizan u tom periodu nije mogao da poveže tri dobra dodavanja.

Urošević je već u prvom minutu sa dva centaršuta nagovestio da će Partizan odmah krenuti agresivno na gol, ali je to bila lažna uzbuna. Prvu solidnu šansu na meču je imao Zakarija Suraka posle kontre Dinama u 19. minutu. Pet minuta kasnije glavom je pored gola gađao i Kosović. 

Usledilo je praznih desetak minuta do 35. kada su dobro kombinovali igrači Partizana, Rikardo Gomeš dobio loptu u prostor, vratio je do Nemanje Nikolića, a ovaj šutirao. 

Uroš Đurić je odbranio i pokazao se u lepom svetlu i vrlo brzo tu sliku potpuno okrenuo. 

Pantić je u 37. minutu šutnuo sa više od trideset metara iskosa. Probao je da pronađe nekoga u petercu iz prekida, lopta je bila nezgodna, skliznula je ispod ruku Đurića, prošla mu kroz noge i Partizan je posle katastrofalnog kiksa golmana Dinama poveo 1:0. 

Od tog trenutka su se igrači u crno-belim dresovima opustili i bolje organizovali akcije što je rezultiralo golom u 42. minutu. 

Nikolić je na boku dodavanjem isturio Uroševića, ovaj iz prve vratio na peterac do Rikarda, a Gomeš iz prve pogodio bliži ugao za 2:0 koliko je ostalo na poluvremenu.

Drugo poluvreme je bilo otvorenije. Partizan je od starta krenuo po treći gol koji je uspeo da postigne u 55. minutu kada je Kosović odložio loptu za Pantića, a ovaj sa ivice šesnaest metara precizno gađao u donji desni ugao gola Đurića za 3:0. 

Priliku je potom dobio da zaigra i Zoran Tošić posle nekoliko meseci, dok je Pantića zamenio Đorđe Ivanović. Vranjanci su najbolju šansu za gol propustili u 65. minutu kada je Suraka dobio centaršut na pet metara od gola i bio je sam. 

Glavom je slabo šutirao, lopta se odbila od zemlje, a Stojković je odbranio. Dinamo je nastavio da napada i imao još jedan sjajan udarac sa distance koji je Stojković odbranio. 

Kada ni to nisu iskoristili, Rikardo je to kaznio svojim drugim golom u 78. minutu. Odličan prijem Tošića na strani, centaršut za Rikarda u petercu i lagana realizacija napadača Partizana. 

Od tog trenutka se raspala igra Dinama u odbrani, Nikolić je imao lepu šansu u 83. minutu da postigne i peti gol, a to je uspeo Ivanović u 85. 

Tošić je asistirao, Ivanović je prošao po boku, ušao u kazneni prostor i šutirao pored istrčalog Đurića za peti gol i rekord Partizana ove sezone 5:0. 

To nije bilo sve. Tošić je novom majstorijom u kaznenom prostoru Dinama pronašao Ivanovića, na njega je naleteo Đurić, ali je sudija pustio prednost. Lopta je stigla do Nikolića, a on je lagano sproveo do mreže u nadoknadi za konačnih 6:0.

Najvažnije po Partizan i Zorana Mirkovića je činjenica da su osvojena nova tri boda i da poslednja reprezentativna pauza ovaj put nije imala negativan uticaj na crno-bele.

Doduše, sve osim trijumfa Partizan protiv "fenjeraša" sigurno da bi predstavljalo prvorazrednu senzacija, a nju crno-beli u nedelju uveče, pred manje od 3.000 gledalaca u Humskoj, nisu dozvolili.

Partizan – Dinamo 6:0 (2:0), najubedljivije ove sezone!

Trener beogradskog sastava može da bude zadovoljan i zbog toga što se Danilo Pantić vratio nakon povrede i postigao dva gola. Goran Zakarić još nije spreman, a poslednjih pola sata dobio je i Zoran Tošić.

Pored Pantića u strelce su se upisali i Rikardo Gomeš, koji je protiv Dinama postigao šesti i sedmi gol u Superligi Srbije, Đorđe Ivanović i Nemanja Nikolić.

Međutim…

Oni koji nisu gledali prvo poluvreme pomislili bi da je Partizan lako stigao do prednosti od 2:0. Ali, rezultat uopšte ne predstavlja realnu sliku onoga što se dešavalo na terenu stadiona u Humskoj.

Daleko od toga da je Dinamo bio opasan. Naprotiv. Međutim, ni "parni valjak" nije briljirao. Blago i anemično je kretao ka polovini protivnika, što je bilo dovoljno da se stekne utisak da je pružio jedno od lošijih poluvremena i uz dosta sreće stigao do kapitalne prednosti.

Tragičar je Uroš Đurić!

Golman Vranjanaca sjajno je branio do tog 37. minuta, kada je Danilo Pantić izveo slobodan udarac, želeo je da centrira sa leve strane, ali je lopta išla direktno u ruke Đurića. Ipak, zbog kiše, golmanu Dinama se izmigoljila, prošla kroz noge i završila iza gol linije.

Samo pet minuta kasnije Partizan je izveo najlepšu akciju za 2:0. Nemanja Nikolić je povukao napad na 20-ak metara od gola, odigrao je na stranu za Slobodana Uroševića, koji je iz prve ubacio za Rikarda, a ovaj odlično reagovao ispred Đurića.

S obzirom na prikazano, "parni valjak" je iz prvog dela izvukao najviše što je mogao.

Bez pritiska i prilično otvoreno krenulo su i jedni i drugi u nastavku, a do izražaja je opet došao kvalitet crno-belih. Partizan je poveo 3:0 drugim golom Pantića. Mladi fudbaler uputio je odmeren udarac po zemlji sa 17-18 metara i pogodio dalji ugao.

Rikardo Gomeš je upisao sedmu prvenstvenu crticu u 78. minutu. Dugu loptu na desnoj strani Zoran Tošić je prihvatio levom nogom, prebacio je na desnu i u sredini pronašao reprezentativca Zelenortskih Ostrva, kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

U poslednjih nekoliko minuta domaćin je još dva puta savladao Đurića. Prvo je to u 86. učinio Ivanović, a zatim u 90. i Nemanja Nikolić.

Relativno prijatno popodne imali su navijači Partizana u nedelju u Humskoj. Jeste da je padala kiša, ali crno-beli su ubedljivo pobedili Dinamo iz Vranja sa 6:0 u poslednjoj utakmici 17. kola Superlige. Nekoliko stvari će se pamtiti sa ovog meča – Partizan je upisao treću uzastopnu pobedu, prvi put od septembra, a na teren se vratio i Zoran Tošić koji je prethodno na terenu bio u julu, a od tada je imao problem sa povredom.

Kao i u većini Partizanovih mečeva ove sezone, motor i srce ekipe bili su vezista Danilo Pantić i napadač Rikardo Gomeš koji su postigli po dva gola, a njegovu dobru partiju iz loža na stadionu u Humskoj mogli su da vide i Veljko Paunović, odnosno Portugalac Deko.

Večerašnjim trijumfom Partizan je preskočio Čukarički na trećem mestu, a smanjio je i zaostatak u odnosu na Crvenu zvezdu i Radnički iz Niša koji su sinoć remizirali 2:2 na stadionu Čair. Doduše, i dalje crno-beli imaju ogromnih 11 bodova manjka u odnosu na večitog rivala...

Iako je ekipa Zorana Mirkovića zabeležila trijumf, ponovo je nekako „bacila u vodu“ veći deo prvog poluvremena, jer je vrlo teško ulazila u šanse, praktično ih nije ni stvorila. Ali, imali su fudbaleri Partizana sreće jer je golman Dinama Uroša Đurića očajno intervenisao u 37. minutu posle slobodnog udarca Danila Pantića. Lopta mu je odskočila na petercu, prošla kroz noge i odsela u mreži. Ostao je da kleči na zemlji držeći se za glavu u neverici posle toga.

Taj pogodak je skinuo teret sa leđa Partizana, pa su domaći na radost malobrojnih navijača zaigrali slobodnije, ofanzivnije i konkretnije. I vrlo brzo takav pristup doneo je crno-belima novi pogodak koji je praktično otvorio vrata pobede.

Tri minuta pre kraja prvog poluvremena akciju je započeo Nemanja Nikolić, proigrao je Slobodana Uroševića na levoj strani, a ovaj ubacio na peterac gde se dobro snašao Rikardo Gomeš i nije mu bilo teško da povisi na 2:0. Valja napomenuti da je u prvom poluvremenu Zakarija Suraka imao odličnu priliku da iznenadi Vladimira Stojkovića, ali je glavom gađao pored gola.

U nastavku utakmice Partizan je potpuno dominirao na terenu. Svoj drugi gol večeras Pantić je dao u 55. minutu preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora. Već tu je bilo evidentno da se potpuno raspala igra gostiju iz Vranja. Tri minuta kasnije Zoran Tošić je prvi put istrčao na teren posle višemesečne pauze zbog povrede.

I u 78. minutu Tošić je pokazao delić svoje magije – lepo je centrirao u srce kaznenog prostora gde je najsnalažljiviji bio Rikardo za 4:0. Ni tu nije bio kraj mukama Vranjanaca, jer je četiri minuta pre kraja utakmice rezervista Đorđe Ivanović iskoristio priliku da zatrese mrežu. A u 90. minutu Ivanović je asistirao Nemanji Nikoliću za konačnih 6:0, što je najubedljivija pobeda od leta 2017. godine kada je Partizan pod vođstvom Miroslava Đukića trijumfovao nad Mačvom 6:1.

PARTIZAN - DINAMO VRANJE 6:0 (2:0)
/Pantić 37, 55, Rikardo 42, 78, Ivanović 85, Nikolić 90/

Beograd. Stadion Partizana.
Sudija: Nenad Minaković.

Partizan: Stojković - N.R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević - Pantić (od 70. Ivanović), Zdjelar, Kosović (od 80. Đerlek), Janković (od 58. Tošić) - Nikolić, Rikardo. 
Klupa: Kljajić, Tošić, Đerlek, Ivanović, Šćekić, Miletić, Enake. 

Dinamo: Đurić - Stanković (od 46. N. Stevanović), Gašić, Pavišić, Vukajlović - Onimisi (od 70. Taigo), Jokić - Stevanović, Nedeljković, Suraka - Dimitrov (od 58. SIćović). 
Klupa: Kostić, N. Stevanović, Veškovac, Ratković, Taigo, Sićović, Karapandžić.

Superliga, 17. kolo:

Petak

Čukarički - Rad 2:1 (0:1)
/Ovusu 76, Kajević 90 - Lutovac 20/

Subota

Napredak - Mačva 2:0 (1:0)
/Alivodić 28, Vukanović 83pen/

Spartak - Bačka 3:0 (1:0)
/Ilić 31ag, Obradović 57, Milošević 68/

Radnik - Mladost (L) 1:0 (1:0)
/Zlatanović 44 pen/

Vojvodina - Zemun 0:0

Voždovac - Proleter 0:0

Radnički - Crvena zvezda 2:2 (2:1)
/Haskić 15, Ranđelović 26 - Krstičić 6, Ben 65/

Nedelja

Partizan - Dinamo Vranje 6:0 (2:0)
/Pantić 37, 55, Rikardo 42, 78, Ivanović 86, Nikolić 90/

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar