Меј: Нисам тужна због ''Брегзита''

Британски премијер Тереза Меј изјавила је данас да није тужна због изласка Велике Британије из ЕУ, иако се неки од Британаца и европских лидера осјећају тако.  

Свијет 25.11.2018 | 16:09
Меј: Нисам тужна због ''Брегзита''
Она је истакла да је “пуна оптимизма” у вези са будућношћу Британије изван ЕУ након што су лидери европског блока у Бриселу након вишемјесечних преговора подржали договор о Брегзиту.

“На нама је да кренемо даље”, рекла је Мејова уз оцјену да је Британија добила добар договор уз многе користи за ту земљу и њен народ. 

Она је изјаву дала након што су њемачки канцелар Ангела Меркел и други европски лидери изразили жаљење због изласка Британије из ЕУ.

Мејова је нагласила да је договор о Брегзиту “најбољи и једини могући”, уз упозорење посланицима британског парламента да више нема могућности за поновне преговоре о било чему.

Она је најавила да ће гласање у британском парламенту о договору са ЕУ о Брегзиту бити одржано прије католичког Божића 25. децембра.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дон Кихот

25.11.2018 19:30

А, да прије него сто изадјете вратите Спанцима Гибралтар,како су Срби ,,вратили,, Албанцима ,,Косово,, ,у цему је проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

25.11.2018 19:55

а гдје си цуо да спанци тразе да им се врати Гибралтар?