Mej: Nisam tužna zbog ''Bregzita''

Britanski premijer Tereza Mej izjavila je danas da nije tužna zbog izlaska Velike Britanije iz EU, iako se neki od Britanaca i evropskih lidera osjećaju tako.  

Svijet 25.11.2018 | 16:09
Mej: Nisam tužna zbog ''Bregzita''
Ona je istakla da je “puna optimizma” u vezi sa budućnošću Britanije izvan EU nakon što su lideri evropskog bloka u Briselu nakon višemjesečnih pregovora podržali dogovor o Bregzitu.

“Na nama je da krenemo dalje”, rekla je Mejova uz ocjenu da je Britanija dobila dobar dogovor uz mnoge koristi za tu zemlju i njen narod. 

Ona je izjavu dala nakon što su njemački kancelar Angela Merkel i drugi evropski lideri izrazili žaljenje zbog izlaska Britanije iz EU.

Mejova je naglasila da je dogovor o Bregzitu “najbolji i jedini mogući”, uz upozorenje poslanicima britanskog parlamenta da više nema mogućnosti za ponovne pregovore o bilo čemu.

Ona je najavila da će glasanje u britanskom parlamentu o dogovoru sa EU o Bregzitu biti održano prije katoličkog Božića 25. decembra.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Don Kihot

25.11.2018 19:30

A, da prije nego sto izadjete vratite Spancima Gibraltar,kako su Srbi ,,vratili,, Albancima ,,Kosovo,, ,u cemu je problem.

ODGOVORITE
Name

Milko

25.11.2018 19:55

a gdje si cuo da spanci traze da im se vrati Gibraltar?