ШПА - Бура у Шпанији: Уместо ВАР-а, судија свирао крај!

Хаиме Мата је бурно протестовао код арбитра, али уместо прегледања снимка - зарадио је жути картон. Донео је бод свом тиму на гостовању у Билбаоу, али можда је могао и сва три. . .  Билбаов ход по ивици амбиса, Хетафе однео бод са Сан Мамеса, требало је сва три! Судија оштетио госте из мадридског предграђа!

Фудбал 25.11.2018 | 14:30
ШПА - Бура у Шпанији: Уместо ВАР-а, судија свирао крај!
Много тензије, не толико фудбала. И остаће тако и у наредном период, пошто је Атлетик Билбао пропустио шансу да победом над Хетафеом одмакне у мирније воде. Хаиме Мата није му то дозволио, па су гости из мадридског предграђа однели бод са Сан Мамеса – 1:1 у 13. колу Примере.

Имају и једни и други за чим да жале. Гости за шансом Маура Арамбарија из 82. минута, домаћи за стативом коју је у 86. уздрмао Ариц Адуриз. Мада би на крају морали да буду задовољни пошто их је судија Игњасио Иглесијас помиловао дубоко у судијској надокнади када је Ињиго Мартинез са обе руке оборио на Мату на земљу.

Бунили су се гости, тражили од Иглесијаса да барем погледа у мониторе крај трибина, али се он оглушио и објективно оштетио Хетафе.

Атлетик је иначе повео у 67. минуту када је Бењат одлично центрирао из прекида, а 20-годишњи резервиста Перу Ноласкоајин био највиши у скоку и главом сместио лопту у мрежу за 1:0, па су се у Баскији понадали да ће успети да остваре прву победу још од отварања сезоне када су савладали Легањес. Занимљиво, и тада је Ноласкоајин био стрелац.

Овог пута се испоставило да баш и није толико таличан. У 77. минуте Мата је искусно плесао на ивици офсајда, сачекао прави тренутак и на пас Амата Ндиајеа само поставио ногу. Изједначење.

Потом те шансе Арамбарија и Адуриза, па још две добре прилике, али не и те толико добра Анхеловаударца, за крај и неправда учињена Хаимеу Мати. Поменућемо још само да је Немања Максимовић већ по навици одиграо свих 90 минута за Хетафе и то ако смемо да додамо сасвим добро. Заједно са Арамбаријем већ неко време чини један од бољих везних тандема Примере ако изузмемо ове највеће клубове.

ВАР технологија је од ове сезоне уведена у Шпанији како би се смањила могућност грешака арбитара, али неки од њих су просто "тврдоглави" на видео провере.

Искусила је то фудбалска репрезентација Србије у мечу против Швајцарске када Феликс Брих није видео ништа спорно у "загрљају" Фабијана Шера и Александра Митровића, па то није желео да провери на успореном снимку, али и Хетафе на "матине" гостовању у Билбаоу...

Играо се 94. минут када је Хаиме Мата са две руке задржан на другој стативи после корнера, арбитар Игнасио Виљануева није видео ништа спорно, а који тренутак касније - КРАЈ!

Нису ни стигли играчи Хетафеа да протестују код њега, у ТВ преносу није дошло ни до "репризе" спорне ситуације, а главни судија је показао да је меч завршен. Тек после тога Мата је "скакао" око Виљануеве, снимак је показао оправдао, а иако је утакмица завршена Мата је добио жути картон.

"Ово је био чист пенал, не могу да верујем да нису прегледали", казао је љутити Хаиме Мата после меча за "БеИн Спортс".

Мадриђани су тако остали без шансе за можда и три бода: Атлетик Билбао - Хетафе 1:1 (0:0).

Екипа из Баскије је до вођства дошла у 67. минуту голом Ноласкоаина, који је ушао само који минут раније, да би Хаиме Мата узвратио у 77. минуту.

Хетафе је до краја сусрета био бољи и могао је можда и до тријумфа да је ВАР технологија била кориштена на прави начин, док Билбао наставља са "ремијима" ове сезоне којих има већ осам, те уз једну победу то значи место у групи која се бори за опстанак.

ПРИМЕРА, 13. коло:

Еибар - Реал Мадрид 3:0 (1:0)
/Ескаланте 16, Енрик 52, Кике 57/

Валенсија - Рајо Ваљекано 3:0 (1:0)
/Мина 35, 61, Гамеро 76/

Уеска - Леванте 2:2 (1:1)
/Ривера 23, Ечеита 52 - Рођер 45, Боатенг 74/

Атлетико Мадрид - Барселона 1:1 (0:0)
/Коста 77 - Дембеле 90/

недеља

Атлетик Билбао - Хетафе 1:1 (0:0)
/Ноласокаин 67 - Мата 77/

Севиља - Ваљадолид 16.15
Еспањол - Ђирона 18.30
Виљареал - Бетис 20.45

понедељак

Реал Сосиједад - Селта 21.00

одиграно у петак:

Леганес - Алавес 1:0 (1:0)
/Ен Несири 42/

ТАБЕЛА: Барселона 25, Атлетико Мадрид 24, Севиља (-1) 23, Алавес 23, Еспањол (-1) 21, Реал Мадрид 20, Еибар 18, Леванте 18, Валенсија 17, Ваљадолид (-1) 17, Ђирона (-1) 17, Хетафе 17, Реал Сосиједад (-1) 16, Бетис (-1) 16, Селта (-1) 14, Леганес 13, Виљареал (-1) 11, Атлетик Билбао 11, Рајо Ваљекано 7, Уеска 7.
 
Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар