Бајерн и Ковач - у уторак на клупи, а послије...

Немачки медији пишу о "побуни" фудбалера против хрватског стручњака. Председник клуба уверава да ће тренер водити (бар) још једну утакмицу.  Играчи Бајерна неће да играју за Ковача! Бајерн Минхен, шампион Немачке, налази се у великој кризи на старту сезоне и тренеру Нику Ковачу озбиљно се дрма столица.  Готов је - играчи се побунили против Ковача! Хенес каже да ће управа саслушати мишљење фудбалера. . .

Фудбал 25.11.2018 | 19:15
Бајерн и Ковач - у уторак на клупи, а послије...
Како преноси немачки "Билд" фудбалери минхенског клуба побунили су се против хрватског тренера после ремија са Фортуном.

Баварци су одиграли само 3:3 против Диселдорфа на "Алијанц арени" и сада заостају девет бодова за првопласираним Дортмундом.

"Одмах после утакмице у свлачионици је већи број играча причао против тренера. Председник Бајерна Ули Хенес рекао је да ће о Ковачевој будућности одлучивати и играчи", пише Билд. 

Бајерн у последња три меча не зна за победу и питање је колико ће још Нико Ковач остати на клупи шампиона Немачке.

Новембарска пауза због утакмица репрезентација није донела бољитак. Бајерн и даље посрће и не успева да се подигне после лошег почетка сезоне.

Немачки шампион кикснуо је и у трећем узастопном колу Бундеса, јер је у суботу освојио само бод против Фортуне на Алијанц арени.

Млади Белгијанац Доди Лукебакио (21) постао је први играч који је постигао три гола против Бајерна у Минхену још од 2001. године и истог подвига Ебеа Санда, тадашњег нападача Шалкеа. Коначан резултат у суботу је био 3:3 и Бајерн је неуспехом против претпоследњег тима на табели дозволио Дортмунду да му утекне на чак девет бодова разлике. 

Највећу одговорност за то као и увек сноси тренер, који је добио подршку и после ремија са Фрајбургом (1:1) и после пораза у Дортмунду (3:2). Да ли ће и овог пута управа стати уз Хрвата?

"Ово је тежак дан за нас. Потребно је да разговарамо међусобно. У уторак играмо против Бенфике и наш терен ће тада сигурно бити Нико Ковач, а после ћемо извршити интерну анализу", изјавио је Бајернов председник Ули Хенес, одложивши пружање конкретног одговора за неколико дана.

Добро информисани "Билд" сазнао је да се одмах после суботњег меча у свлачионици догодила "побуна" и да су "многи играчи говорили против свог тренера". Хенес је већ рекао да ће фудбалери бити консултовани у најважнијим питањима и овакве информације не остављају дилему око њиховог става.

Нику Ковачу брзински истиче време. Хрватски стручњак преживео је јучерашњи реми са Фортуном (3:3), али ако не победи у уторак Бенфику - готово је. Може сам да пакује кофере. Тако нешто индиректно је потврдио први човек баварског гиганта Ули Хенес. И можда чак тај резултат - па ни само две победе у последњих осам бундеслигашких мечева, што је најгори скор Бајерна још од 1991. и Сорена Лербија - није највећи проблем и терет на Ковачевим леђима. Јер оно о чему се до сада само шушкало синоћ је добило неку врсту потврде - играчи су устали против тренера! 

Како Билд сазнаје одмах после утакмице, у свлачионици, не мали број фудбалера отворено је говорио против шефа. Хенес је то прокоментарисао на занимљив начин, притом не оспоривши писање најтиражнијег европског таблоида.

"Сигурно нам неће свлачионица смењивати тренера. Али наравно да ћемо саслушати и мишљење играча". 

Леон Горецка је рецимо, јавно одбио да пружи подршку Ковачу...

"Да ли стојим иза тренера? Немам шта да одговорим на то питање". 

Мануел Нојер један је од ретких који је одреаговао другачије:

"Да смо урадили све оно што нам је тренер рекао победили бисмо 5:0". 

Сам Нико Ковач био је доста љут на конференцији за штампу:

"Можете да замислите како се осећам изнутра. Као и до сада, поново индивидуалне грешке. Ниједан тренер на свету то не може да спречи".   

После новог кикса Бајерн је сада већ у озбиљном заостатаку за лидером из Дортмунда. Милионери имају чак девет бодова више и сигурно газе ка титули која би прекинула шестогодишњу доминацију Бавараца. 

"Ковач ће сигурно бити наш тренер за утакмицу против Бенфике, то је све што могу да кажем у овом тренутку", поручио је Хенес. 

А новинари Билда додају: на Везеру кроз седам дана вероватно ће неко други седети на клупи. 

Да ли ће меч против Бенфике бити последњи Бајернов наступ под Ковачем?

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар