Bajern i Kovač - u utorak na klupi, a poslije...

Nemački mediji pišu o "pobuni" fudbalera protiv hrvatskog stručnjaka. Predsednik kluba uverava da će trener voditi (bar) još jednu utakmicu.  Igrači Bajerna neće da igraju za Kovača! Bajern Minhen, šampion Nemačke, nalazi se u velikoj krizi na startu sezone i treneru Niku Kovaču ozbiljno se drma stolica.  Gotov je - igrači se pobunili protiv Kovača! Henes kaže da će uprava saslušati mišljenje fudbalera. . .

Fudbal 25.11.2018 | 19:15
Bajern i Kovač - u utorak na klupi, a poslije...
Kako prenosi nemački "Bild" fudbaleri minhenskog kluba pobunili su se protiv hrvatskog trenera posle remija sa Fortunom.

Bavarci su odigrali samo 3:3 protiv Diseldorfa na "Alijanc areni" i sada zaostaju devet bodova za prvoplasiranim Dortmundom.

"Odmah posle utakmice u svlačionici je veći broj igrača pričao protiv trenera. Predsednik Bajerna Uli Henes rekao je da će o Kovačevoj budućnosti odlučivati i igrači", piše Bild. 

Bajern u poslednja tri meča ne zna za pobedu i pitanje je koliko će još Niko Kovač ostati na klupi šampiona Nemačke.

Novembarska pauza zbog utakmica reprezentacija nije donela boljitak. Bajern i dalje posrće i ne uspeva da se podigne posle lošeg početka sezone.

Nemački šampion kiksnuo je i u trećem uzastopnom kolu Bundesa, jer je u subotu osvojio samo bod protiv Fortune na Alijanc areni.

Mladi Belgijanac Dodi Lukebakio (21) postao je prvi igrač koji je postigao tri gola protiv Bajerna u Minhenu još od 2001. godine i istog podviga Ebea Sanda, tadašnjeg napadača Šalkea. Konačan rezultat u subotu je bio 3:3 i Bajern je neuspehom protiv pretposlednjeg tima na tabeli dozvolio Dortmundu da mu utekne na čak devet bodova razlike. 

Najveću odgovornost za to kao i uvek snosi trener, koji je dobio podršku i posle remija sa Frajburgom (1:1) i posle poraza u Dortmundu (3:2). Da li će i ovog puta uprava stati uz Hrvata?

"Ovo je težak dan za nas. Potrebno je da razgovaramo međusobno. U utorak igramo protiv Benfike i naš teren će tada sigurno biti Niko Kovač, a posle ćemo izvršiti internu analizu", izjavio je Bajernov predsednik Uli Henes, odloživši pružanje konkretnog odgovora za nekoliko dana.

Dobro informisani "Bild" saznao je da se odmah posle subotnjeg meča u svlačionici dogodila "pobuna" i da su "mnogi igrači govorili protiv svog trenera". Henes je već rekao da će fudbaleri biti konsultovani u najvažnijim pitanjima i ovakve informacije ne ostavljaju dilemu oko njihovog stava.

Niku Kovaču brzinski ističe vreme. Hrvatski stručnjak preživeo je jučerašnji remi sa Fortunom (3:3), ali ako ne pobedi u utorak Benfiku - gotovo je. Može sam da pakuje kofere. Tako nešto indirektno je potvrdio prvi čovek bavarskog giganta Uli Henes. I možda čak taj rezultat - pa ni samo dve pobede u poslednjih osam bundesligaških mečeva, što je najgori skor Bajerna još od 1991. i Sorena Lerbija - nije najveći problem i teret na Kovačevim leđima. Jer ono o čemu se do sada samo šuškalo sinoć je dobilo neku vrstu potvrde - igrači su ustali protiv trenera! 

Kako Bild saznaje odmah posle utakmice, u svlačionici, ne mali broj fudbalera otvoreno je govorio protiv šefa. Henes je to prokomentarisao na zanimljiv način, pritom ne osporivši pisanje najtiražnijeg evropskog tabloida.

"Sigurno nam neće svlačionica smenjivati trenera. Ali naravno da ćemo saslušati i mišljenje igrača". 

Leon Gorecka je recimo, javno odbio da pruži podršku Kovaču...

"Da li stojim iza trenera? Nemam šta da odgovorim na to pitanje". 

Manuel Nojer jedan je od retkih koji je odreagovao drugačije:

"Da smo uradili sve ono što nam je trener rekao pobedili bismo 5:0". 

Sam Niko Kovač bio je dosta ljut na konferenciji za štampu:

"Možete da zamislite kako se osećam iznutra. Kao i do sada, ponovo individualne greške. Nijedan trener na svetu to ne može da spreči".   

Posle novog kiksa Bajern je sada već u ozbiljnom zaostataku za liderom iz Dortmunda. Milioneri imaju čak devet bodova više i sigurno gaze ka tituli koja bi prekinula šestogodišnju dominaciju Bavaraca. 

"Kovač će sigurno biti naš trener za utakmicu protiv Benfike, to je sve što mogu da kažem u ovom trenutku", poručio je Henes. 

A novinari Bilda dodaju: na Vezeru kroz sedam dana verovatno će neko drugi sedeti na klupi. 

Da li će meč protiv Benfike biti poslednji Bajernov nastup pod Kovačem?

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar