Најгори Реал Мадрид у сезони!

Према оцени Марке - лошији и од онога на Ноу Кампу.

Фудбал 25.11.2018 | 18:15
Најгори Реал Мадрид у сезони!
Реал Мадрид је у овом моменту клуб који је троструки узастопни шампион Лиге шампиона. И клуб који тренутно држи 6. позицију у Шпанији. А јуче је изгубио од Еибара. И то с 0:3. То је клуб који је ове сезоне, 28. октобра, поражен од Барселоне 1:5. А према оцени мадридске Марке, пораз на Ипуруи је још тежи од поменутог са Ноу Кампа.

Један од најбољих спортских дневника у Европи пише да је Реал Мадрид могао да буде и убедљивије поражен. Не да је могао, већ је тако требало да буде. Тибо Куртоа се истиче као најбољи појединац Реала, иако је примио три гола.

Каже мадридски лист, могао је још три.

Осећај међу навијачима Реала, њих око 300, који су били на Ипуруи је да је овај пораз још гори него онај против Барселоне који је био преломна тачка у смени Солари уместо Лопетегија. Ефекат Аргентинца распао се после четири везана пораза.

Приступ утакмици је углавном главна тачка спора када Реал изгуби, али јуче је то питање изнесено из свлачионице, а нису га поставили новинари.

Погађате, Серхио Рамос је био тај који је објаснио како стоје ствари.

"Када не испратиш противнички тим по интензитету, тада постајеш безобразан тим. Морамо да честитамо Еибару и да будемо самокритични јер нисмо били на правом нивоу" рекао је Рамос после утакмице.

Потом је подебљао своју тврдњу.

"Када немаш приступ, и када је разлика између тебе и противника тако велика, тада губиш. Ако немаш жељу и снагу, губиш".

Поред приступа, ни фудбалски моменти нису били баш у реду код Мадрида. Солари се одлучио са Себаљоса уместо повређеног Каземира и то се није баш показало као добра идеја. Такође, Еибар је изашао на терен да врши притисак на малом игралишту и да се потруди да лопта што мање буде код Модрића и Кроса. Више су Рамос и Варан упошљавали Бензему и Бејла, него везисти.

Када смо код недостатака, има их још неколико...

Рецимо, недостатак солидарности. Ту Марка узима као случај Бејла и истиче како је Одриозола одрао задњицу против фантастичног Кукуреље (најбољег играча утакмице), а Велшанин га је оставио на цедилу и само је гледао у напред. Одбрана га није превише интересовала. Тако да је Кукуреља уништавао одбрану Реала. Тренер Еибара Мендилибар је то видео и онда целу игру усмерио на ту страну. Супротно од онога што већина тимова ради - гледа Марселову страну.

Недостаје и лидерства... Бејл то није постао у нападу после одласка Кристијана Роналда и не види се да игра боље и боље. Асенсио није Асенсио. Не игра на позицији која му одговара. Он воли да игра десно или у центру, а Солари га гура на лево. А ни Крос ни Модрић не дају одговоре на ово питање.

Иако се Солари труди да гледа на чашу као полу-пуну, каже да је било позитивних ствари у његова прва четири меча, реалност против Еибара се многима неће допасти. Гледамо најлошији Мадрид од сезоне 2005/2006 (такође пет пораза у овом моменту сезоне), а јуче смо на терену видели седам од осам кандидата за Златну лопту.

Кристијано није ту, ниједно од појачања не блиста, они који су предвиђени да буду вође то не чине, а Иско, један од бољих под Лопетегијем, је нестао под Соларијевим вођством.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар