Najgori Real Madrid u sezoni!

Prema oceni Marke - lošiji i od onoga na Nou Kampu.

Fudbal 25.11.2018 | 18:15
Najgori Real Madrid u sezoni!
Real Madrid je u ovom momentu klub koji je trostruki uzastopni šampion Lige šampiona. I klub koji trenutno drži 6. poziciju u Španiji. A juče je izgubio od Eibara. I to s 0:3. To je klub koji je ove sezone, 28. oktobra, poražen od Barselone 1:5. A prema oceni madridske Marke, poraz na Ipurui je još teži od pomenutog sa Nou Kampa.

Jedan od najboljih sportskih dnevnika u Evropi piše da je Real Madrid mogao da bude i ubedljivije poražen. Ne da je mogao, već je tako trebalo da bude. Tibo Kurtoa se ističe kao najbolji pojedinac Reala, iako je primio tri gola.

Kaže madridski list, mogao je još tri.

Osećaj među navijačima Reala, njih oko 300, koji su bili na Ipurui je da je ovaj poraz još gori nego onaj protiv Barselone koji je bio prelomna tačka u smeni Solari umesto Lopetegija. Efekat Argentinca raspao se posle četiri vezana poraza.

Pristup utakmici je uglavnom glavna tačka spora kada Real izgubi, ali juče je to pitanje izneseno iz svlačionice, a nisu ga postavili novinari.

Pogađate, Serhio Ramos je bio taj koji je objasnio kako stoje stvari.

"Kada ne ispratiš protivnički tim po intenzitetu, tada postaješ bezobrazan tim. Moramo da čestitamo Eibaru i da budemo samokritični jer nismo bili na pravom nivou" rekao je Ramos posle utakmice.

Potom je podebljao svoju tvrdnju.

"Kada nemaš pristup, i kada je razlika između tebe i protivnika tako velika, tada gubiš. Ako nemaš želju i snagu, gubiš".

Pored pristupa, ni fudbalski momenti nisu bili baš u redu kod Madrida. Solari se odlučio sa Sebaljosa umesto povređenog Kazemira i to se nije baš pokazalo kao dobra ideja. Takođe, Eibar je izašao na teren da vrši pritisak na malom igralištu i da se potrudi da lopta što manje bude kod Modrića i Krosa. Više su Ramos i Varan upošljavali Benzemu i Bejla, nego vezisti.

Kada smo kod nedostataka, ima ih još nekoliko...

Recimo, nedostatak solidarnosti. Tu Marka uzima kao slučaj Bejla i ističe kako je Odriozola odrao zadnjicu protiv fantastičnog Kukurelje (najboljeg igrača utakmice), a Velšanin ga je ostavio na cedilu i samo je gledao u napred. Odbrana ga nije previše interesovala. Tako da je Kukurelja uništavao odbranu Reala. Trener Eibara Mendilibar je to video i onda celu igru usmerio na tu stranu. Suprotno od onoga što većina timova radi - gleda Marselovu stranu.

Nedostaje i liderstva... Bejl to nije postao u napadu posle odlaska Kristijana Ronalda i ne vidi se da igra bolje i bolje. Asensio nije Asensio. Ne igra na poziciji koja mu odgovara. On voli da igra desno ili u centru, a Solari ga gura na levo. A ni Kros ni Modrić ne daju odgovore na ovo pitanje.

Iako se Solari trudi da gleda na čašu kao polu-punu, kaže da je bilo pozitivnih stvari u njegova prva četiri meča, realnost protiv Eibara se mnogima neće dopasti. Gledamo najlošiji Madrid od sezone 2005/2006 (takođe pet poraza u ovom momentu sezone), a juče smo na terenu videli sedam od osam kandidata za Zlatnu loptu.

Kristijano nije tu, nijedno od pojačanja ne blista, oni koji su predviđeni da budu vođe to ne čine, a Isko, jedan od boljih pod Lopetegijem, je nestao pod Solarijevim vođstvom.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar