Обукли црвено и добили дерби!

Играчи Милана Томића истицали су значај колективног наступа у тријумфу против Партизана. "Кључ је био у пресвлачењу", шалили су се након утакмице.

Кошарка 25.11.2018 | 17:15
Обукли црвено и добили дерби!
Први "вечити" дерби у сезони 2018/19 остаће упамћен због Звездиног тријумфа, дебитаната на обе клупе, одличном наступу Стратоса Перпероглуа и куриозитету какав се мало пута догађао у највећим утакмицама српске кошарке.

С обзиром на то да су и једни и други одиграли прво полувреме у претежно белој гарнитури, уз минималне црне детаље на Партизановом дресу и црвено-беле пруге само на предњој страни Звездине опреме, претежно светли терен додатно је свима отежавао праћење утакмице.

Због тога су се суботњи гости, кошаркаши Звезде, пресвукли у паузи и обукли црвени дрес са црвеним шортсевима. Од тог тренутка било је једноставније распознавати играче два тима, о чему је после меча било речи и на конференцији за новинаре. "Питајте (економа) Лаку за дресове", одговорио је Милан Томић, шеф струке црвено-белих.

У разговору са новинарима, о том детаљу је говорио и Звездин капитен, Бранко Лазић.

"Кључно (за победу) је било то што смо променили дресове", изјавио је он уз осмех, па озбиљније наставио разговор.

"Шалим се, мислим да је најважније било то да смо наставили да играмо агресивно. У првом полувремену они су погодили неке шутеве, а ми смо и даље играли своју игру. Из те одбране и притиска уследили су њихови промашаји, а ми смо то користили".

Лазић није био сагласан са оценом да је шампион Србије и ову "јадранску" победу довршио без трзавица, рутински.

"Није била рутинска победа, из више разлога. Пре свега јер је то дерби и јер у њему мораш да играш 40 минута без обзира на разлику, резултат и остало. Тако смо се и договорили да одиграмо".

"После нашег доброг почетка они су направили преокрет и држали вођство до полувремена. касније смо ми 'појачали' одбрану и успели да приведемо утакмицу крају. Честитке екипи на победи, на изузетној игри и знамо колико је тешко играти пред њиховим навијачима", додао је он.

РЕГЛЕНД О ЗАГРЉАЈУ СА ТРИНКИЈЕРИЈЕМ
 
Други најбољи играч Звезде у дербију, Џо Регленд, претрчао је у једном тренутку преко пола терена да би се поздравио са Андреом Тринкијеријем. Амерички плејмејкер сарађивао је са Партизановим тренером у италијанском Кантуу и занимљиво је да се од тада нису видели.

"Играо сам за њега и драго ми је да сам га видео. Био ми је тренер и први пут смо се срели од тог времена. Остали смо у добрим односима", рекао је Регленд новинарима.

Упитан за утакмицу, Американац је рекао га амбијент није пореметио, већ да је уживао у наступу пред пуним трибинама.

"Играо сам у протеклих седам година у различитим атмосферама, навикао сам на овакве сценарије. Данас је био дан да 'иступим' и то сам урадио. и други су. ово је важна, колективна победа. Атмосфера је сјајна, навијачи у Србији су сјајни, Партизанови и Звездини навијачи су одлични и лепо је играти пред њима. Уживање је наступати у Србији".

Стратос Перпероглу је искорачио и одлучио дерби, а Регленд га је похвалио.

"Играо је веома добро све време, од подбацивања до краја".

Звездини кошаркаши су после дербија почели двонедељну паузу због обавеза репрезентација у квалификацијама. Наредни меч одиграће против Задра пред својим навијачима, 9. децембра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар