Obukli crveno i dobili derbi!

Igrači Milana Tomića isticali su značaj kolektivnog nastupa u trijumfu protiv Partizana. "Ključ je bio u presvlačenju", šalili su se nakon utakmice.

Košarka 25.11.2018 | 17:15
Obukli crveno i dobili derbi!
Prvi "večiti" derbi u sezoni 2018/19 ostaće upamćen zbog Zvezdinog trijumfa, debitanata na obe klupe, odličnom nastupu Stratosa Perperoglua i kuriozitetu kakav se malo puta događao u najvećim utakmicama srpske košarke.

S obzirom na to da su i jedni i drugi odigrali prvo poluvreme u pretežno beloj garnituri, uz minimalne crne detalje na Partizanovom dresu i crveno-bele pruge samo na prednjoj strani Zvezdine opreme, pretežno svetli teren dodatno je svima otežavao praćenje utakmice.

Zbog toga su se subotnji gosti, košarkaši Zvezde, presvukli u pauzi i obukli crveni dres sa crvenim šortsevima. Od tog trenutka bilo je jednostavnije raspoznavati igrače dva tima, o čemu je posle meča bilo reči i na konferenciji za novinare. "Pitajte (ekonoma) Laku za dresove", odgovorio je Milan Tomić, šef struke crveno-belih.

U razgovoru sa novinarima, o tom detalju je govorio i Zvezdin kapiten, Branko Lazić.

"Ključno (za pobedu) je bilo to što smo promenili dresove", izjavio je on uz osmeh, pa ozbiljnije nastavio razgovor.

"Šalim se, mislim da je najvažnije bilo to da smo nastavili da igramo agresivno. U prvom poluvremenu oni su pogodili neke šuteve, a mi smo i dalje igrali svoju igru. Iz te odbrane i pritiska usledili su njihovi promašaji, a mi smo to koristili".

Lazić nije bio saglasan sa ocenom da je šampion Srbije i ovu "jadransku" pobedu dovršio bez trzavica, rutinski.

"Nije bila rutinska pobeda, iz više razloga. Pre svega jer je to derbi i jer u njemu moraš da igraš 40 minuta bez obzira na razliku, rezultat i ostalo. Tako smo se i dogovorili da odigramo".

"Posle našeg dobrog početka oni su napravili preokret i držali vođstvo do poluvremena. kasnije smo mi 'pojačali' odbranu i uspeli da privedemo utakmicu kraju. Čestitke ekipi na pobedi, na izuzetnoj igri i znamo koliko je teško igrati pred njihovim navijačima", dodao je on.

REGLEND O ZAGRLJAJU SA TRINKIJERIJEM
 
Drugi najbolji igrač Zvezde u derbiju, Džo Reglend, pretrčao je u jednom trenutku preko pola terena da bi se pozdravio sa Andreom Trinkijerijem. Američki plejmejker sarađivao je sa Partizanovim trenerom u italijanskom Kantuu i zanimljivo je da se od tada nisu videli.

"Igrao sam za njega i drago mi je da sam ga video. Bio mi je trener i prvi put smo se sreli od tog vremena. Ostali smo u dobrim odnosima", rekao je Reglend novinarima.

Upitan za utakmicu, Amerikanac je rekao ga ambijent nije poremetio, već da je uživao u nastupu pred punim tribinama.

"Igrao sam u proteklih sedam godina u različitim atmosferama, navikao sam na ovakve scenarije. Danas je bio dan da 'istupim' i to sam uradio. i drugi su. ovo je važna, kolektivna pobeda. Atmosfera je sjajna, navijači u Srbiji su sjajni, Partizanovi i Zvezdini navijači su odlični i lepo je igrati pred njima. Uživanje je nastupati u Srbiji".

Stratos Perperoglu je iskoračio i odlučio derbi, a Reglend ga je pohvalio.

"Igrao je veoma dobro sve vreme, od podbacivanja do kraja".

Zvezdini košarkaši su posle derbija počeli dvonedeljnu pauzu zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama. Naredni meč odigraće protiv Zadra pred svojim navijačima, 9. decembra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar