Звезда избјегла први пораз и одољела Радничком!

Фудбалери Црвене звезде и Радничког одиграли су нерешено 2:2 у 17. колу Суперлиге Србије.  Одличан дерби - Звезда задовољнија! Реми на "Чаиру" који оставља црвено-беле на "плус девет".  Храбар је Лалатовићев Раднички: Звезда без јесење круне иде у Напуљ! Дерби 17. кола Суперлиге завршен без победника – 2:2.

Фудбал 24.11.2018 | 23:54
Звезда избјегла први пораз и одољела Радничком!
Изабраници Владана Милојевића успели су да избегну први пораз у Суперлиги, пошто су на полувремену губили са 2:1.

Изједначујући гол постигао је Ел Фарду Бен у 65. минуту и испоставиће тиме поставио коначан резултат.

Дерби овог кола потпуно је оправдао очекивања, играло се веома добро, а Раднички је у завршници меча био бољи противник и ближи победи. 

Голове за Раднички постигли су Хаскић у 15. и Ранђеловић у 26, док је уз Бена (65) за Звезду стрелац био и Кристичић у шестом минуту. 

Црвено-бели играли су у измењеном саставу због великих кадровских проблема и на крају су "извукли" бод против другопласиране екипе Суперлиге Србије. 

Од старта меча видело се да ће ово бити добар меч. Звезда је у шестом минуту успела да искористи одбитак и да преко Крстичића дође до вођства. Ово је био први гол везног играча црвено-белих у овој сезони Суперлиге.

Одговор Нишлија брзо је уследио. Овога пута је Раднички искористио одбитак, а гол је постигао Хускић. Његов трећи заредом у домаћем шампионату. Екипа Ненада Лалатовића добила је ветар у леђа и за само једанаест минута дошла је до преокрета.

Ранђеловић је искористио пад Хајдина и смирено послао лопту иза леђа Милана Борјана. Шок за Звезду, која до краја полувремена није успела да створи праву прилику.

Милојевић је у наставку извео офанзивнији састав, Милић је заменио Крстичића и то се исплатило. Милић је у 65. минуту асистирао Бену, који је мирним ударцем изједначио.

До краја меч Раднички је имао сјајну прилику у 88. минуту када је шут Дринчића одбранио Борјан, док је два минута касније Милић пропустио солидну шансу да савлада Ристића. По виђеном на терену, заслужено се завршило 2:2.

Није успела Црвена звезда да победом у Нишу обезбеди прво место после првог дела сезоне, али и Раднички није успео да шампионску трку учини занимљивијом. Ремијем 2:2, ипак, задовољнији су гости који су задржали девет бодова предности у односу на другопласираног домаћина.

Одлична утакмица виђена је на "Чаиру", гости су повели већ у 6. минуту преко Ненада Крстичића, изједначио је Нермин Хаскић у 15,  онда Лазар Ранђеловић у 26. донео предност Радничком. Коначних 2:2 поставио је Ел Фарду Бен у 65. минуту. 

И једни и други имали су још неколико одличних шанси, а најбољу је пропустио Тарас Бондаренко, када је у 50. минуту, при вођству Радничког 2:1, са само неколико метара погодио стативу.

Освојеним бодом Звезда је наставила низ без пораза ове сезоне у Суперлиги (15 победа и два ремија), док су Нишлије остале на само једној изгубљеној утакмици, управо од Црвене звезде, 29. јула у Београду када је било 2:0.

Гости су у Београд допутовали значјано ослабљени повредама, па је Владан Милојевић морао да комбинује тим, што је условило да Марко Гобељић заигра на позицији задњег везног, а Стефан Хајдин као десни бек. Први се солидно снашао у новој улози, док је други "испао" код оба поготка Радничког и оставио противничке играче у шансама које су знали да искористе, али је зато у фази напада био доста квалитетнији и неколико пута лепо "пробио" одбрану домаћих.

Црвено-белима сада следи пут у Италију на мегдан Наполију у претпоследњем колу групне фазе Лиге шампиона, а потом и дуел са Вождовцем код куће, док ће Раднички у наредном колу играти у Сурдулици против Динама из Врања. Нишлије тренутно имају три бода више од Чукаричког, а пет од Партизана, који има утакмицу мање.

Звезда ће јесењу круну морати да овери на неком другом месту! После Партизана екипа Радничког из Ниша успела је да на свом Чаиру избори идентичан реми са актуленим шампионом (2:2) и још једном покаже да ће ове сезоне бити конкуретна у борби за највиши пласман.

Црвено-бели су прекинули победоносну серију, али су сачували кожу читавом и остали непоражени у 42.узастопној утакмици у Суперлиги.  Осакаћена повредама, екипа Владана Милојевића је клизила ка поразу, јер је налетела на чврстину Лалатовићевог система и брзину одличног Лазара Ранђеловића. Раднички је после првог полувремена водио, лепо је паприрао фаворизованим гостима, али је на крају и домаћин морао да се суочи са истином – прекидом победоносне серије. Задовољнији ремије сигурно ће бити Раднички.

Тренер црвено-белих Владан Милојевић мораће како зна и уме да опорави екипу до утакмице у Напуљу, и нада се да ће неко од протагониста пређашних резултата бити спреман. Без Јовичића, Јованчића, Марина (на клупи), Павкова, Боаћија, Стојковића и Савића, црвено-бели су имали великих проблема у игри. Почев од одбране, до средине терена... Међутим, било би неправедено не апострофирати одлично издање Радничког, посебно искусног Дринчића и брзононог Лазара Ранђеловића.

Бројни кадровски проблеми двојице тренера, Владана Милојевића и Ненада Лалатовића, у комбинацији са тешким тереном на Чаиру, слутили су прави италијански дерби. Десило се нешто супротно. Црвена звезда је после центаршута Хајдина и спретне реакције Крстичића у шестом минуту успела да дође до иницијалне предности. Имао је све у својим рукама лидер домаћег првенства, али налетео је на тврдо.

Много тога је Ненад Лалатовић урадио у Нишу, направио екипу која побеђује у континуитету, али што је за вечерашњу утакмицу битније: млади стручњак је успео да од Радничког направи екипу која се не предаје. Наставили су домаћи да плешу по терену, следећи темпераментни глас Ненада Лалатовића. Осетили су да могу да парирају принудној постави Црвене звезде, са Хајдином на десном беку и Гобељићем у средини.

Дакле, Раднички је играо као да нема  минус. Експресно су изједначили резултат преко Хаскића... И нису се тиме задовољили домаћи. Средином првог полувремена смо видели европски потенцијал Лазара Ранђеловића. Играч Олимпијакоса на позајмици у Нишу је испратио лопту у дубину, оставио иза себе Хајдина и потом елегантно послао лопту у даљи угао иза истрчалог Борјана.

Полувреме из тренерских снова Ненада Лалтовића могло је да добије обрисе бајке. Статива је спасила Црвену звезду тоталног нокаута почетком другог полувремена, после покушаја Бондаренка. Велике проблеме је Раднички правио српском шампиону из прекида, баш као из контри. Одлучио се домаћин да чека шансу из контри и дефанзивом укочио и онако повредама осакаћен везни ред Црвене звезде. Кроз праве порођајне муке пролазила је Црвена звезда, јер је бедам Радничког био постојан. Није било креације, али јесте Милићеве пожртвованости који је гурно главу између Станковића и Црномарковића и асистирао Бену за изједначење.

Могао је Милић да постане апослутни јунак, али је у 90. минуту из зицер ситуације шутирао преко гола. 

РАДНИЧКИ - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:2 (2:1)

/ Хаскић 15, Ранђеловић 26 - Крстичић 6, Бен 66/

Стадион: Чаир

Судија: Новак СимовићГледаца: 8000

РАДНИЧКИ (4-2-3-1): Ристић – Тодоровски, Црномарковић (од 72. Јовановић), Панков, Станковић – Бондаренко, Дринчић – Грбић (Од 69. Никодијевић), Станисављевић (од 68. Риота), Ранђеловић– Хаскић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан – Хајдин, Дегенек, Бабић, Родић -  Гобељић, Крстичић (од 46. Милић) – Срнић, Бен (од 83. Јовељић), Симић (од 69. Милијаш) – Стојиљковић.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јаффа

25.11.2018 08:03

Није лоше са обзиром у ком саставу смо играли. А неко нам остаје на позицији 3....

ОДГОВОРИТЕ