Zvezda izbjegla prvi poraz i odoljela Radničkom!

Fudbaleri Crvene zvezde i Radničkog odigrali su nerešeno 2:2 u 17. kolu Superlige Srbije.  Odličan derbi - Zvezda zadovoljnija! Remi na "Čairu" koji ostavlja crveno-bele na "plus devet".  Hrabar je Lalatovićev Radnički: Zvezda bez jesenje krune ide u Napulj! Derbi 17. kola Superlige završen bez pobednika – 2:2.

Fudbal 24.11.2018 | 23:54
Zvezda izbjegla prvi poraz i odoljela Radničkom!
Izabranici Vladana Milojevića uspeli su da izbegnu prvi poraz u Superligi, pošto su na poluvremenu gubili sa 2:1.

Izjednačujući gol postigao je El Fardu Ben u 65. minutu i ispostaviće time postavio konačan rezultat.

Derbi ovog kola potpuno je opravdao očekivanja, igralo se veoma dobro, a Radnički je u završnici meča bio bolji protivnik i bliži pobedi. 

Golove za Radnički postigli su Haskić u 15. i Ranđelović u 26, dok je uz Bena (65) za Zvezdu strelac bio i Krističić u šestom minutu. 

Crveno-beli igrali su u izmenjenom sastavu zbog velikih kadrovskih problema i na kraju su "izvukli" bod protiv drugoplasirane ekipe Superlige Srbije. 

Od starta meča videlo se da će ovo biti dobar meč. Zvezda je u šestom minutu uspela da iskoristi odbitak i da preko Krstičića dođe do vođstva. Ovo je bio prvi gol veznog igrača crveno-belih u ovoj sezoni Superlige.

Odgovor Nišlija brzo je usledio. Ovoga puta je Radnički iskoristio odbitak, a gol je postigao Huskić. Njegov treći zaredom u domaćem šampionatu. Ekipa Nenada Lalatovića dobila je vetar u leđa i za samo jedanaest minuta došla je do preokreta.

Ranđelović je iskoristio pad Hajdina i smireno poslao loptu iza leđa Milana Borjana. Šok za Zvezdu, koja do kraja poluvremena nije uspela da stvori pravu priliku.

Milojević je u nastavku izveo ofanzivniji sastav, Milić je zamenio Krstičića i to se isplatilo. Milić je u 65. minutu asistirao Benu, koji je mirnim udarcem izjednačio.

Do kraja meč Radnički je imao sjajnu priliku u 88. minutu kada je šut Drinčića odbranio Borjan, dok je dva minuta kasnije Milić propustio solidnu šansu da savlada Ristića. Po viđenom na terenu, zasluženo se završilo 2:2.

Nije uspela Crvena zvezda da pobedom u Nišu obezbedi prvo mesto posle prvog dela sezone, ali i Radnički nije uspeo da šampionsku trku učini zanimljivijom. Remijem 2:2, ipak, zadovoljniji su gosti koji su zadržali devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog domaćina.

Odlična utakmica viđena je na "Čairu", gosti su poveli već u 6. minutu preko Nenada Krstičića, izjednačio je Nermin Haskić u 15,  onda Lazar Ranđelović u 26. doneo prednost Radničkom. Konačnih 2:2 postavio je El Fardu Ben u 65. minutu. 

I jedni i drugi imali su još nekoliko odličnih šansi, a najbolju je propustio Taras Bondarenko, kada je u 50. minutu, pri vođstvu Radničkog 2:1, sa samo nekoliko metara pogodio stativu.

Osvojenim bodom Zvezda je nastavila niz bez poraza ove sezone u Superligi (15 pobeda i dva remija), dok su Nišlije ostale na samo jednoj izgubljenoj utakmici, upravo od Crvene zvezde, 29. jula u Beogradu kada je bilo 2:0.

Gosti su u Beograd doputovali značjano oslabljeni povredama, pa je Vladan Milojević morao da kombinuje tim, što je uslovilo da Marko Gobeljić zaigra na poziciji zadnjeg veznog, a Stefan Hajdin kao desni bek. Prvi se solidno snašao u novoj ulozi, dok je drugi "ispao" kod oba pogotka Radničkog i ostavio protivničke igrače u šansama koje su znali da iskoriste, ali je zato u fazi napada bio dosta kvalitetniji i nekoliko puta lepo "probio" odbranu domaćih.

Crveno-belima sada sledi put u Italiju na megdan Napoliju u pretposlednjem kolu grupne faze Lige šampiona, a potom i duel sa Voždovcem kod kuće, dok će Radnički u narednom kolu igrati u Surdulici protiv Dinama iz Vranja. Nišlije trenutno imaju tri boda više od Čukaričkog, a pet od Partizana, koji ima utakmicu manje.

Zvezda će jesenju krunu morati da overi na nekom drugom mestu! Posle Partizana ekipa Radničkog iz Niša uspela je da na svom Čairu izbori identičan remi sa aktulenim šampionom (2:2) i još jednom pokaže da će ove sezone biti konkuretna u borbi za najviši plasman.

Crveno-beli su prekinuli pobedonosnu seriju, ali su sačuvali kožu čitavom i ostali neporaženi u 42.uzastopnoj utakmici u Superligi.  Osakaćena povredama, ekipa Vladana Milojevića je klizila ka porazu, jer je naletela na čvrstinu Lalatovićevog sistema i brzinu odličnog Lazara Ranđelovića. Radnički je posle prvog poluvremena vodio, lepo je paprirao favorizovanim gostima, ali je na kraju i domaćin morao da se suoči sa istinom – prekidom pobedonosne serije. Zadovoljniji remije sigurno će biti Radnički.

Trener crveno-belih Vladan Milojević moraće kako zna i ume da oporavi ekipu do utakmice u Napulju, i nada se da će neko od protagonista pređašnih rezultata biti spreman. Bez Jovičića, Jovančića, Marina (na klupi), Pavkova, Boaćija, Stojkovića i Savića, crveno-beli su imali velikih problema u igri. Počev od odbrane, do sredine terena... Međutim, bilo bi nepravedeno ne apostrofirati odlično izdanje Radničkog, posebno iskusnog Drinčića i brzononog Lazara Ranđelovića.

Brojni kadrovski problemi dvojice trenera, Vladana Milojevića i Nenada Lalatovića, u kombinaciji sa teškim terenom na Čairu, slutili su pravi italijanski derbi. Desilo se nešto suprotno. Crvena zvezda je posle centaršuta Hajdina i spretne reakcije Krstičića u šestom minutu uspela da dođe do inicijalne prednosti. Imao je sve u svojim rukama lider domaćeg prvenstva, ali naleteo je na tvrdo.

Mnogo toga je Nenad Lalatović uradio u Nišu, napravio ekipu koja pobeđuje u kontinuitetu, ali što je za večerašnju utakmicu bitnije: mladi stručnjak je uspeo da od Radničkog napravi ekipu koja se ne predaje. Nastavili su domaći da plešu po terenu, sledeći temperamentni glas Nenada Lalatovića. Osetili su da mogu da pariraju prinudnoj postavi Crvene zvezde, sa Hajdinom na desnom beku i Gobeljićem u sredini.

Dakle, Radnički je igrao kao da nema  minus. Ekspresno su izjednačili rezultat preko Haskića... I nisu se time zadovoljili domaći. Sredinom prvog poluvremena smo videli evropski potencijal Lazara Ranđelovića. Igrač Olimpijakosa na pozajmici u Nišu je ispratio loptu u dubinu, ostavio iza sebe Hajdina i potom elegantno poslao loptu u dalji ugao iza istrčalog Borjana.

Poluvreme iz trenerskih snova Nenada Laltovića moglo je da dobije obrise bajke. Stativa je spasila Crvenu zvezdu totalnog nokauta početkom drugog poluvremena, posle pokušaja Bondarenka. Velike probleme je Radnički pravio srpskom šampionu iz prekida, baš kao iz kontri. Odlučio se domaćin da čeka šansu iz kontri i defanzivom ukočio i onako povredama osakaćen vezni red Crvene zvezde. Kroz prave porođajne muke prolazila je Crvena zvezda, jer je bedam Radničkog bio postojan. Nije bilo kreacije, ali jeste Milićeve požrtvovanosti koji je gurno glavu između Stankovića i Crnomarkovića i asistirao Benu za izjednačenje.

Mogao je Milić da postane aposlutni junak, ali je u 90. minutu iz zicer situacije šutirao preko gola. 

RADNIČKI - CRVENA ZVEZDA 2:2 (2:1)

/ Haskić 15, Ranđelović 26 - Krstičić 6, Ben 66/

Stadion: Čair

Sudija: Novak SimovićGledaca: 8000

RADNIČKI (4-2-3-1): Ristić – Todorovski, Crnomarković (od 72. Jovanović), Pankov, Stanković – Bondarenko, Drinčić – Grbić (Od 69. Nikodijević), Stanisavljević (od 68. Riota), Ranđelović– Haskić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Hajdin, Degenek, Babić, Rodić -  Gobeljić, Krstičić (od 46. Milić) – Srnić, Ben (od 83. Joveljić), Simić (od 69. Milijaš) – Stojiljković.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jaffa

25.11.2018 08:03

Nije loše sa obzirom u kom sastavu smo igrali. A neko nam ostaje na poziciji 3....

ODGOVORITE