ФРА: Мајсторија Каванија, побједа, али и звиждуци!

Каванију не требају Нејмар и Мбапе – мајсторијом до нове победе за ПСЖ! Фудбалери Пари Сен Жермена победили су Тулуз у мечу 14. кола француске Лиге 1 са 1:0.  ПСЖ наставио низ и без Нејмара и Мбапеа.  Не мора увек да буде иживљавање. . .  Може једном да се победи и с 1:0.

Фудбал 24.11.2018 | 23:20
ФРА: Мајсторија Каванија, побједа, али и звиждуци!
ПСЖ је у овом мечу играо ослабљен за двојицу најбољих играча Килијана Мбапеа и Бразилца Нејмара.

Њих двојица су се повредила исте вечери током репрезентативних наступа. Нејмар је повредио мишић на мечу Бразила и Камеруна, а Мбапе раме у окршају Француске и Уругваја.

У њиховом одсуству, уз Единсона Каванија су били Анхел Ди Марија и Јулијан Дракслер у офанзиви, а Кавани је решио питање победника. 

Адријен Рабио је у деветом минуту у казненом простору добио ваздушни дуел са двојицом играча Тулуза, додао је главом Каванију. Единсон је сјајно преварио Градела пребацивши га на "петопарцу", пре него што је закуцао лопту у мрежу. 

ПСЖ је новом победом освојио и 42. бод ове сезоне и има 15 више од другопласираног Лиона. Тулуз је 15. на табели са 14 бодова.

Наиван је био онај ко је мислио да би 15-пласирани Тулуз могао да заустави силовити Пари Сен Жермен у 14. колу Лиге 1. 

Нису били домаћини толико силовити као иначе ове сезоне, али су освајање три бода најавили већ у 9. минуту. И то, фантастичним поготком Единсона Каванија. 

Уругвајац се поиграо са гостујућим дефанзивцем и сместио лопту у мрежу за, испотавило се, једини гол у мечу. Довољан, ипак, за максималну 14. победу Парижана у првенству Француске.

Као што је најављено, ПСЖ је играо без Нејмара и Килијана Мбапеа који су одмарали због повреда, али се очекује да њих двојица буду у конкуренцији за тим који ће се у среду супротставити Ливерпулу у Лиги шампиона (у Паризу).

Без обзира на сјајне партије које њихов тим бележи ове сезоне, домаћи навијачи нису баш потпуно задовољни, а то су показали звиждуцима упућеним везисти Адријену Рабиоу када је спикер на "Парку принчева" најавио његово име у стартној постави. Разлог је то што 23-годишњи фудбалер не жели да продужи уговор са клубом, који истиче 31. децембра... Наводно би од зиме могао каријеру да настави у Барселони или Тотенхему.

Пријатељски односи навијача ПСЖ-а и Тулуза нису тајна, а можда и из пијетета према њима Свеци нису вечерас запињали на Парку принчева.

Генерална проба пред окршај сезоне против Ливерпула у Лиги шампиона успешно је одрађена, а занимљиво да су Парижани први пут у овој сезони победили неког само са 1:0. Дакле, без иживљавања и неизвесности да ли ће бити три, четири или пет комада.

Рани погодак Единсона Каванија у девтом минуту на пас Рабиоа, био је све што су гледаоци у Паризу видели вечерас. Томас Тухел је поштедео Нејмара и Мбапеа који су повређени, а могуће је да је и њихов изостанак утицао да ПСЖ буде мање опасан по гол Тулуза.

Без обзира на снагу Париза, гледали смо изједначен меч вечерас. Нису гости дошли на ову утакмицу само да се одбране, а имаће и за чим да жале као рецимо за оном приликом из 75. минута када је штопер гостију Жулијен непрецизно шутирао са 11 метара.

Ни ПСЖ није имао превише шанси на утакмици. Кавани у 19. и Нкунку у 89. нису успели да повећају предност, а поништен је и гол Чупо Мотинга због офсајда у 88. минуту.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар