FRA: Majstorija Kavanija, pobjeda, ali i zvižduci!

Kavaniju ne trebaju Nejmar i Mbape – majstorijom do nove pobede za PSŽ! Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su Tuluz u meču 14. kola francuske Lige 1 sa 1:0.  PSŽ nastavio niz i bez Nejmara i Mbapea.  Ne mora uvek da bude iživljavanje. . .  Može jednom da se pobedi i s 1:0.

Fudbal 24.11.2018 | 23:20
FRA: Majstorija Kavanija, pobjeda, ali i zvižduci!
PSŽ je u ovom meču igrao oslabljen za dvojicu najboljih igrača Kilijana Mbapea i Brazilca Nejmara.

Njih dvojica su se povredila iste večeri tokom reprezentativnih nastupa. Nejmar je povredio mišić na meču Brazila i Kameruna, a Mbape rame u okršaju Francuske i Urugvaja.

U njihovom odsustvu, uz Edinsona Kavanija su bili Anhel Di Marija i Julijan Draksler u ofanzivi, a Kavani je rešio pitanje pobednika. 

Adrijen Rabio je u devetom minutu u kaznenom prostoru dobio vazdušni duel sa dvojicom igrača Tuluza, dodao je glavom Kavaniju. Edinson je sjajno prevario Gradela prebacivši ga na "petoparcu", pre nego što je zakucao loptu u mrežu. 

PSŽ je novom pobedom osvojio i 42. bod ove sezone i ima 15 više od drugoplasiranog Liona. Tuluz je 15. na tabeli sa 14 bodova.

Naivan je bio onaj ko je mislio da bi 15-plasirani Tuluz mogao da zaustavi siloviti Pari Sen Žermen u 14. kolu Lige 1. 

Nisu bili domaćini toliko siloviti kao inače ove sezone, ali su osvajanje tri boda najavili već u 9. minutu. I to, fantastičnim pogotkom Edinsona Kavanija. 

Urugvajac se poigrao sa gostujućim defanzivcem i smestio loptu u mrežu za, ispotavilo se, jedini gol u meču. Dovoljan, ipak, za maksimalnu 14. pobedu Parižana u prvenstvu Francuske.

Kao što je najavljeno, PSŽ je igrao bez Nejmara i Kilijana Mbapea koji su odmarali zbog povreda, ali se očekuje da njih dvojica budu u konkurenciji za tim koji će se u sredu suprotstaviti Liverpulu u Ligi šampiona (u Parizu).

Bez obzira na sjajne partije koje njihov tim beleži ove sezone, domaći navijači nisu baš potpuno zadovoljni, a to su pokazali zvižducima upućenim vezisti Adrijenu Rabiou kada je spiker na "Parku prinčeva" najavio njegovo ime u startnoj postavi. Razlog je to što 23-godišnji fudbaler ne želi da produži ugovor sa klubom, koji ističe 31. decembra... Navodno bi od zime mogao karijeru da nastavi u Barseloni ili Totenhemu.

Prijateljski odnosi navijača PSŽ-a i Tuluza nisu tajna, a možda i iz pijeteta prema njima Sveci nisu večeras zapinjali na Parku prinčeva.

Generalna proba pred okršaj sezone protiv Liverpula u Ligi šampiona uspešno je odrađena, a zanimljivo da su Parižani prvi put u ovoj sezoni pobedili nekog samo sa 1:0. Dakle, bez iživljavanja i neizvesnosti da li će biti tri, četiri ili pet komada.

Rani pogodak Edinsona Kavanija u devtom minutu na pas Rabioa, bio je sve što su gledaoci u Parizu videli večeras. Tomas Tuhel je poštedeo Nejmara i Mbapea koji su povređeni, a moguće je da je i njihov izostanak uticao da PSŽ bude manje opasan po gol Tuluza.

Bez obzira na snagu Pariza, gledali smo izjednačen meč večeras. Nisu gosti došli na ovu utakmicu samo da se odbrane, a imaće i za čim da žale kao recimo za onom prilikom iz 75. minuta kada je štoper gostiju Žulijen neprecizno šutirao sa 11 metara.

Ni PSŽ nije imao previše šansi na utakmici. Kavani u 19. i Nkunku u 89. nisu uspeli da povećaju prednost, a poništen je i gol Čupo Motinga zbog ofsajda u 88. minutu.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar