ДК: Дубл дао наду Француској против Хрватске!

Тениска репрезентација Француске смањила је резултат на 2:1 против Хрватске у финалу Дејвис купа у Лилу.  Драма Французима, Хрвати верују у сингл.  Могли су већ овог поподнева Хрвати да подигну трофеј Дејвис купа, али је француски дубл вратио наду свом тиму.

Тенис 24.11.2018 | 23:00
ДК: Дубл дао наду Француској против Хрватске!
Пјер-Иг Ербер и Никола Мау су у дублу са 3:1 у сетовима (6:4, 6:4, 3:6, 7:6) победили Ивана Додига и Матеа Павића.

Такмичење ће се наставити у недељу, мечом између Жеремија Шардија и Марина Чилића.

Потом би требало да се састану Жо-Вилфред Цонга и Борна Ћорић, међутим уколико дође до овог меча питање је да ли ће Цонга изаћи на терен јер је повређен и његово место би могао да заузме Лука Пуј.

Марин Чилић и Борна Ћорић су у петак без изгубљеног сета "сломили" Жереми Шардија и Жоа Вилфрида Цонгу (укупно 6:0) и довели Хрватску надомак освајања другог Дејвис купа, али су славље, макар за 24 сата - видећемо да ли и за стално, одложили Никола Мау и Пјер Ербер.

Француски дубл успео је да и трећи дан финала остане атрактиван пошто су славили против Ивана Додига и Мата Павића након узбудљива четири сета 3:1 (6:4, 6:4, 3:6, 7:6).

Меч у Лилу је трајао више од три и по сата (218 минута), нису се предавали хрватски дубл играчи, али су Французи у тај-брејку били концентрисанији уз подршку публике сету за први бод у овогодишњем финалу, те да спречи Хрвате да већ сада прославе другу "салатару".

Видећемо за кога ће се селектори одлучити у недељу, али највероватније ћемо видети "окршаје" од петка, само у замењеним улогама...

СВИ ОСВАЈАЧИ ДЕЈВИС КУПА:

Сједињене Америчке Државе 32
Аустралија 28
Велика Британија 10
Француска 10
Шведска 7
Шпанија 5
Чешка 3
Немачка 3
Русија 2
Италија 1
Аргентина 1
Швајцарска 1
Србија 1
Хрватска 1
Јужна Африка 1

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар