DK: Dubl dao nadu Francuskoj protiv Hrvatske!

Teniska reprezentacija Francuske smanjila je rezultat na 2:1 protiv Hrvatske u finalu Dejvis kupa u Lilu.  Drama Francuzima, Hrvati veruju u singl.  Mogli su već ovog popodneva Hrvati da podignu trofej Dejvis kupa, ali je francuski dubl vratio nadu svom timu.

Tenis 24.11.2018 | 23:00
DK: Dubl dao nadu Francuskoj protiv Hrvatske!
Pjer-Ig Erber i Nikola Mau su u dublu sa 3:1 u setovima (6:4, 6:4, 3:6, 7:6) pobedili Ivana Dodiga i Matea Pavića.

Takmičenje će se nastaviti u nedelju, mečom između Žeremija Šardija i Marina Čilića.

Potom bi trebalo da se sastanu Žo-Vilfred Conga i Borna Ćorić, međutim ukoliko dođe do ovog meča pitanje je da li će Conga izaći na teren jer je povređen i njegovo mesto bi mogao da zauzme Luka Puj.

Marin Čilić i Borna Ćorić su u petak bez izgubljenog seta "slomili" Žeremi Šardija i Žoa Vilfrida Congu (ukupno 6:0) i doveli Hrvatsku nadomak osvajanja drugog Dejvis kupa, ali su slavlje, makar za 24 sata - videćemo da li i za stalno, odložili Nikola Mau i Pjer Erber.

Francuski dubl uspeo je da i treći dan finala ostane atraktivan pošto su slavili protiv Ivana Dodiga i Mata Pavića nakon uzbudljiva četiri seta 3:1 (6:4, 6:4, 3:6, 7:6).

Meč u Lilu je trajao više od tri i po sata (218 minuta), nisu se predavali hrvatski dubl igrači, ali su Francuzi u taj-brejku bili koncentrisaniji uz podršku publike setu za prvi bod u ovogodišnjem finalu, te da spreči Hrvate da već sada proslave drugu "salataru".

Videćemo za koga će se selektori odlučiti u nedelju, ali najverovatnije ćemo videti "okršaje" od petka, samo u zamenjenim ulogama...

SVI OSVAJAČI DEJVIS KUPA:

Sjedinjene Američke Države 32
Australija 28
Velika Britanija 10
Francuska 10
Švedska 7
Španija 5
Češka 3
Nemačka 3
Rusija 2
Italija 1
Argentina 1
Švajcarska 1
Srbija 1
Hrvatska 1
Južna Afrika 1

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar