ПЛ - Митрова СТРАШНА година: 30, па и 31. гол!

Година какву скоро неки српски нападач није имао. . . ! Митровић херој Фулама, Мурињо и МУ без победе против Паласа! Фудбалери Фулама победили су Саутемптон са 3:2 у 13. колу Премијер лиге.  Митрова визит-карта Ранијерију: Шефе, голови су мој посао! Погодак српског интернационалца против Саутемптона.  Митрова двострука добродошлица Тинкермену, само је Агуеро испред, а Сити их не даје, Сити се шета до голова! Ливерпул сигуран, Јунајтед на -14! У 13. колу Премијер лиге. . .

Фудбал 24.11.2018 | 22:40
ПЛ - Митрова СТРАШНА година: 30, па и 31. гол!
Најзаслужнији за тријумф екипе са Крејвен Котиџа био је српски репрезентативац Александар Митровић, који је постигао два гола.

Фулам је прекинуо низ од шест узастопних пораза, а Митровић је поново био у центру пажње.

Српски фудбалер постигао је голове у 43. и 63. минуту. Други погодак посебно је важан јер је због њега Фулам дошао до веома важна три бода. 

Резултат на семафору био је 2:2, а Митровић се одлично снашао у казненом простору и ногом послао лопту у леви угао гола. Мекарти је био немоћан. 

Екипа Фулама добро је реаговала после смене Славише Јокановића и Клаудио Ранијери је победом започео епизоду у клубу из Лондона.

Манчестер јунајтед разочарао је још једном, пошто је пред домаћом публиком одиграо без голова против Кристал Паласа. Немања Матић и Лука Миливојевић одиграли су свих 90 минута за Манчестер, односно Палас. 

Јунајтед је још једном кикснуо и налазе се далеко од врха Премијер лиге. Ово је био њихов други меч заредом, а да нису успели да постигну гол. Клупа Муриња би требало да је сигурна, међутим видећемо још колико дуго. 

Фудбалери Ливерпула и Манчестер ситија остварили су убедљиве победе у 13. колу. "Редси" су на гостовању били бољи од Вотфорда са 3:0, а голове су постигли Салах, Александер-Арнолд и Фирмину. Сви голови су дати у другом полувремену. 

Шампион Енглеске постигао је гол више у односу на Ливерпул. Изабраници Пепа Гвардиоле савладали су Вест Хем резултатом 4:0. Голове за Сити постигли су Силва, Стерлинг, Сане два пута. 

У преостала два меча Брајтон и Лестер су одиграли 1:1, док је Евертон савладао Кардиф минималним резултатом.

Индивидуално најбоља година каријере Александра Митровића!

Српски "ас" је био у благој кризи у дресу Фулама, међутим веру у себе вратио је наступима у репрезентацији, тако да је на дебију Клаудија Ранијерија на "Крејвен котиџу" донео радост искусном италијанском менаџеру.

Губио је Фулам од 18. минута против Саутемптона, али лепу акцију Тома Кернија и Максима ле Маршанда - у 33. минуту је у гол претворио Митровић, сјајним ударцем главом!

Донео је изједначење својој екипи која ће се борити за опстанак ове сезоне пошто је уочи 13. кола била на само пет бодова због чега је отпуштен Славиша Јокановић, а овај погодак ће памтити и по лепом јубилеју.

То је био ТРИДЕСЕТИ гол Александра Митровића у овој календарској години, а потом је постигао и 31. на асистенцију Рајана Сесењона!

Енглез је скочио у казненом простору, лопта је стигла до Митровића, да би ју је он "шпицем" проследио у мрежу голмана гостију за друго вођство свог тима на данашњем мечу, испоставило се на крају и победу резултатом 3:2 (2:1).

Своју каријеру потпуно је "ресетовао" доласком у Лондон последњег дана прелазног рока, па је од фебруара до маја у Чемпионшипу постигао 12 голова, у Премијер лиги је постигао још седам ове сезоне, а 12 погодака уписао је и у дресу репрезентације Србије, само у овој години.

Постао је најбољи стрелац Лиге нација и рапидно напредује на вечитој листи најбољих голгетера у историји државног тима, а на уласку у 2018. на свом конту имао је 11.

Подсетимо, тек су му 24 године!

Размишљали смо нешто чим је обзнањено да ће Клаудио Ранијери наследити Славишу Јокановића, бринули се мало за статус Александра Митровића, јер Италијан је кроз каријеру обичну имао брзање као деветке, а не сидраше... Међутим, ако је некакав страх и постојао Митровић га је данас отклонио. У 33. минуту судара са Саутемптоном први Митровићев погодак у Ранијеријевој ери. Тек да “тинкермен“ схвати какво оружје има на располагању.

Одлична је то била акција Фуламовог тима, Максим Ле Маршан је центрирао, а Митровићкарактеристичним трзајем поравнао резултат. Шести лигашки погодак српског репрезентативца, али и први после два месеца, пошто је последњи пут тресао противничку мрежу 22. септембра против Вотфорда.

Истина, за репрезентацију је погађао кад је требало, али Ранијерију је сада најбитније да Митровићбуде прави у Премијер лиги. И већ на дебију на Фуламовој клупи добио је потврду да на Митра може да рачуна.

Невољно се Крејвен Котиџ опростио од Славише Јокановића, али фудбал је то, нема места емоцијама. Александар Митровић није могао себи да дозволи да падне у очај због одласка човека који му је васкрсао каријеру кад га је довео у Фулам, већ је као прави професионалац стиснуо зубе и Јокановићевом наследнику Клаудију Ранијерију на делу демонстрирао шта све може да уради за њега. Два Митровићева гола у 13. колу Премијер лиге донела су Фуламу 3:2 против Саутемптона и прву победу у последњих 10 кола!

Утисак је да Ранијери није много мењао у односу на Јокановића – није истина имао ни времена – па је само Жан Мишел Сери био “новина“ у Фуламовој стартној постави. Проблеми исти – одбрана заиста има много проблема – врлине такође. Идеја о течној пас игри коју је у Лондону успоставио баш Јокановић и даље је водиља Котаџерса. Митровић је само коначан циљ. Кад дође до њега знаш да је то гол. Само му треба допремити лопту.

Фулам је данас то одлично радио, па је прво Максим Ле Маршан после изваредне акције скоро целог тима гађао Митра у трепавицу, да би потом после наивног поигравања Веслија Хета одлично Рајан Сесењон – асистент и за гол Андреа Ширлеа – дозволио српском репрезентативцу да волејом постигне одлучујући, трећи гол.

Ако рачунамо и голове против Црне Горе и Литваније Митровић је у протеклих осам дана постигао четири гола. Ове сезоне већ седам у Премијер лиги. Можда не изгледа као посебно импресиван учинак, али можда ће вам перцепцију променити податак да је само Серхио Агуеро постигао више. И то један више.

Али Агуеро игра у Манчестер Ситију, а Манчестер Сити се шета до голова. Уз све дужно поштовање Вест Хема ово данас је био лакши тренинг за Грађане. Давид Силва, па Рахим Стерлинг и на крају Лерој Сане, све је било готово за 34 минута, а утисак је да је Сити, да је хтео, могао да постигне бар још толико голова.

Данас су били милостиви, можда зато што је на Вест Хемовој клупи био Мануел Пелегрини, бивши тренер Грађана. Како је почело, морао би Пелегрини да буде срећан што данас није примио више, много више голова. Овако, “само“ 4:0. Толико очигледна разлика у класи да ни Чекићари, ваљда свесни Ситијевих могућности, у другом полувремену нису посебно запињали да би се вратили у меч. Кад видиш да је немогуће, зашто уопште да се малтретираш? Није тако било раније у Премијер лиги, али јеПеп Гвардиола већ познат као човек који “убија“ лиге. Урадио је то својевремено у Шпанији, па у Немачкој, изгледа да је на добром путу да то понови и у Енглеској.

За сада му на путу стоји пре свих Ливерпул, који је као и највећи ривал у шампионској трци био веома убедљив на Викариџ Роуду, али у сасвим другачијим околностима. Вотфорд је наиме дуго одолевао, чак имао и неке шансе да неочекивано први стигне до гола – неочекивано пре свега због тога што су Редси све време били бољи – али на крају нису имали даха за темпо екипе Јиргена Клопа.

И кад је Мохамед Салах начео Стршљенове постало је јасно да ће утакмица добити сасвим другачији ток. То што се тај гол десио у 67. минуту ништа не мења. Онда мало ремек дело Трента Александар Арнолда из слободњака, на крају и Роберто Фирмино, тек да сви распуцани крену на мегдан са Пари Сен Жерменом у Лиги шампиона - 3:0.

Ливерпул је тако остао на два бода заостатка за Ситијем, док некада тихи и доминантни комшија Манчестер јунајтед може само да у неверици гледа колико се свет фудбала променио. Некада недодриљива острвска армада сада је дочекала да је Кристал Палас, тим који се бори за опстанак, без већих проблема уштопује насред Олд Трафорда – 0:0.

Сусрет на Театру снова тако ће у лепшој успомени остати у сећању Луке Миливојевића него Немање Матића, кога навијачи и данас криве за лош резултат мада би им било паметније да пажњу усмере на офанзивни део екипе, пошто је тамо шкрипало. Добрим делом и захваљујући Миливојевићу, мада је њему можда и прогледано кроз прсте већ у осмом минуту када је добио само жути картон због намерног прекршаја над Џесијем Лингардом. Истина, у другом полувремену је иМаруан Фелаини на још гори начин узвратио Миливојевићу, па ни то није био картон.

Како било, Палас задовољан напушта Манчестер. А Манчестер гледа табелу и очима не верује: Сити на 14 бодова испред Јунајтеда, а тек је 13 кола одиграно.

Ливерпул се презнојио за три, Сити не за четири! Разлика је у томе што је Сити већ после пола сата "сместио" три у мету Вест Хема и у наредних се лако изборио са деморалисаним противником. Ливепрул није "отворио" ривала на време, па су навијачи неко време стрепели...

Иста мета - исто одстојање!

Разлика између лидера Манчестер ситија и другопласираног Ливерпула остаје само два бода и после 13 одиграних кола у Премијер лиги, иако су на потпуно другачије начине - готово истим резултатом - дошли до победа овог викенда на гостовањима.

"Грађани" су до 34. минута "спаковали" три поготка Вест Хему у Лондону где је бриљирао Рахим Стерлинг - с голом и са две асистенције за Давида Силву и Лироја Санеа - док се у истом периоду тим Јиргена Клопа жестоко мучио са "аутобусом" и фудбалом од којег би многи заспали, а који је својим играчима задао тренер Хави Грасија.

Тек крајем полувремена "редси" су дали знаке живота и успели мало да запрете преко Манеа и Салаха, Египћанин је потом погодио и стативу, а онда у 67. коначно и гол!

Била је то сјајна лопта Шаћирија за Манеа којом је "пукла" одбрана Вотфорда, да би повратни пас у мрежу Бена Фостера "спаковао" Мо Салах. Само девет минута касније поверење је оправдао млади Александер-Арнолд, спектакуларним голом из слободњака.

Капитен тима Џордан Хендерсон је направио глупост и на десет минута до краја утакмице добио је црвени картон због нервозног старта, али је победу ипак потврдио Фирмино.

Вреди напоменути и да је Џон Мос можда и оштетио Вотфорд када није досудио пенал након прекршаја Ендрјуа Робертсона над Вилом Хјузом, и то пре гола Мохамеда Салаха...

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар