PL - Mitrova STRAŠNA godina: 30, pa i 31. gol!

Godina kakvu skoro neki srpski napadač nije imao. . . ! Mitrović heroj Fulama, Murinjo i MU bez pobede protiv Palasa! Fudbaleri Fulama pobedili su Sautempton sa 3:2 u 13. kolu Premijer lige.  Mitrova vizit-karta Ranijeriju: Šefe, golovi su moj posao! Pogodak srpskog internacionalca protiv Sautemptona.  Mitrova dvostruka dobrodošlica Tinkermenu, samo je Aguero ispred, a Siti ih ne daje, Siti se šeta do golova! Liverpul siguran, Junajted na -14! U 13. kolu Premijer lige. . .

Fudbal 24.11.2018 | 22:40
PL - Mitrova STRAŠNA godina: 30, pa i 31. gol!
Najzaslužniji za trijumf ekipe sa Krejven Kotidža bio je srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, koji je postigao dva gola.

Fulam je prekinuo niz od šest uzastopnih poraza, a Mitrović je ponovo bio u centru pažnje.

Srpski fudbaler postigao je golove u 43. i 63. minutu. Drugi pogodak posebno je važan jer je zbog njega Fulam došao do veoma važna tri boda. 

Rezultat na semaforu bio je 2:2, a Mitrović se odlično snašao u kaznenom prostoru i nogom poslao loptu u levi ugao gola. Mekarti je bio nemoćan. 

Ekipa Fulama dobro je reagovala posle smene Slaviše Jokanovića i Klaudio Ranijeri je pobedom započeo epizodu u klubu iz Londona.

Mančester junajted razočarao je još jednom, pošto je pred domaćom publikom odigrao bez golova protiv Kristal Palasa. Nemanja Matić i Luka Milivojević odigrali su svih 90 minuta za Mančester, odnosno Palas. 

Junajted je još jednom kiksnuo i nalaze se daleko od vrha Premijer lige. Ovo je bio njihov drugi meč zaredom, a da nisu uspeli da postignu gol. Klupa Murinja bi trebalo da je sigurna, međutim videćemo još koliko dugo. 

Fudbaleri Liverpula i Mančester sitija ostvarili su ubedljive pobede u 13. kolu. "Redsi" su na gostovanju bili bolji od Votforda sa 3:0, a golove su postigli Salah, Aleksander-Arnold i Firminu. Svi golovi su dati u drugom poluvremenu. 

Šampion Engleske postigao je gol više u odnosu na Liverpul. Izabranici Pepa Gvardiole savladali su Vest Hem rezultatom 4:0. Golove za Siti postigli su Silva, Sterling, Sane dva puta. 

U preostala dva meča Brajton i Lester su odigrali 1:1, dok je Everton savladao Kardif minimalnim rezultatom.

Individualno najbolja godina karijere Aleksandra Mitrovića!

Srpski "as" je bio u blagoj krizi u dresu Fulama, međutim veru u sebe vratio je nastupima u reprezentaciji, tako da je na debiju Klaudija Ranijerija na "Krejven kotidžu" doneo radost iskusnom italijanskom menadžeru.

Gubio je Fulam od 18. minuta protiv Sautemptona, ali lepu akciju Toma Kernija i Maksima le Maršanda - u 33. minutu je u gol pretvorio Mitrović, sjajnim udarcem glavom!

Doneo je izjednačenje svojoj ekipi koja će se boriti za opstanak ove sezone pošto je uoči 13. kola bila na samo pet bodova zbog čega je otpušten Slaviša Jokanović, a ovaj pogodak će pamtiti i po lepom jubileju.

To je bio TRIDESETI gol Aleksandra Mitrovića u ovoj kalendarskoj godini, a potom je postigao i 31. na asistenciju Rajana Sesenjona!

Englez je skočio u kaznenom prostoru, lopta je stigla do Mitrovića, da bi ju je on "špicem" prosledio u mrežu golmana gostiju za drugo vođstvo svog tima na današnjem meču, ispostavilo se na kraju i pobedu rezultatom 3:2 (2:1).

Svoju karijeru potpuno je "resetovao" dolaskom u London poslednjeg dana prelaznog roka, pa je od februara do maja u Čempionšipu postigao 12 golova, u Premijer ligi je postigao još sedam ove sezone, a 12 pogodaka upisao je i u dresu reprezentacije Srbije, samo u ovoj godini.

Postao je najbolji strelac Lige nacija i rapidno napreduje na večitoj listi najboljih golgetera u istoriji državnog tima, a na ulasku u 2018. na svom kontu imao je 11.

Podsetimo, tek su mu 24 godine!

Razmišljali smo nešto čim je obznanjeno da će Klaudio Ranijeri naslediti Slavišu Jokanovića, brinuli se malo za status Aleksandra Mitrovića, jer Italijan je kroz karijeru običnu imao brzanje kao devetke, a ne sidraše... Međutim, ako je nekakav strah i postojao Mitrović ga je danas otklonio. U 33. minutu sudara sa Sautemptonom prvi Mitrovićev pogodak u Ranijerijevoj eri. Tek da “tinkermen“ shvati kakvo oružje ima na raspolaganju.

Odlična je to bila akcija Fulamovog tima, Maksim Le Maršan je centrirao, a Mitrovićkarakterističnim trzajem poravnao rezultat. Šesti ligaški pogodak srpskog reprezentativca, ali i prvi posle dva meseca, pošto je poslednji put tresao protivničku mrežu 22. septembra protiv Votforda.

Istina, za reprezentaciju je pogađao kad je trebalo, ali Ranijeriju je sada najbitnije da Mitrovićbude pravi u Premijer ligi. I već na debiju na Fulamovoj klupi dobio je potvrdu da na Mitra može da računa.

Nevoljno se Krejven Kotidž oprostio od Slaviše Jokanovića, ali fudbal je to, nema mesta emocijama. Aleksandar Mitrović nije mogao sebi da dozvoli da padne u očaj zbog odlaska čoveka koji mu je vaskrsao karijeru kad ga je doveo u Fulam, već je kao pravi profesionalac stisnuo zube i Jokanovićevom nasledniku Klaudiju Ranijeriju na delu demonstrirao šta sve može da uradi za njega. Dva Mitrovićeva gola u 13. kolu Premijer lige donela su Fulamu 3:2 protiv Sautemptona i prvu pobedu u poslednjih 10 kola!

Utisak je da Ranijeri nije mnogo menjao u odnosu na Jokanovića – nije istina imao ni vremena – pa je samo Žan Mišel Seri bio “novina“ u Fulamovoj startnoj postavi. Problemi isti – odbrana zaista ima mnogo problema – vrline takođe. Ideja o tečnoj pas igri koju je u Londonu uspostavio baš Jokanović i dalje je vodilja Kotadžersa. Mitrović je samo konačan cilj. Kad dođe do njega znaš da je to gol. Samo mu treba dopremiti loptu.

Fulam je danas to odlično radio, pa je prvo Maksim Le Maršan posle izvaredne akcije skoro celog tima gađao Mitra u trepavicu, da bi potom posle naivnog poigravanja Veslija Heta odlično Rajan Sesenjon – asistent i za gol Andrea Širlea – dozvolio srpskom reprezentativcu da volejom postigne odlučujući, treći gol.

Ako računamo i golove protiv Crne Gore i Litvanije Mitrović je u proteklih osam dana postigao četiri gola. Ove sezone već sedam u Premijer ligi. Možda ne izgleda kao posebno impresivan učinak, ali možda će vam percepciju promeniti podatak da je samo Serhio Aguero postigao više. I to jedan više.

Ali Aguero igra u Mančester Sitiju, a Mančester Siti se šeta do golova. Uz sve dužno poštovanje Vest Hema ovo danas je bio lakši trening za Građane. David Silva, pa Rahim Sterling i na kraju Leroj Sane, sve je bilo gotovo za 34 minuta, a utisak je da je Siti, da je hteo, mogao da postigne bar još toliko golova.

Danas su bili milostivi, možda zato što je na Vest Hemovoj klupi bio Manuel Pelegrini, bivši trener Građana. Kako je počelo, morao bi Pelegrini da bude srećan što danas nije primio više, mnogo više golova. Ovako, “samo“ 4:0. Toliko očigledna razlika u klasi da ni Čekićari, valjda svesni Sitijevih mogućnosti, u drugom poluvremenu nisu posebno zapinjali da bi se vratili u meč. Kad vidiš da je nemoguće, zašto uopšte da se maltretiraš? Nije tako bilo ranije u Premijer ligi, ali jePep Gvardiola već poznat kao čovek koji “ubija“ lige. Uradio je to svojevremeno u Španiji, pa u Nemačkoj, izgleda da je na dobrom putu da to ponovi i u Engleskoj.

Za sada mu na putu stoji pre svih Liverpul, koji je kao i najveći rival u šampionskoj trci bio veoma ubedljiv na Vikaridž Roudu, ali u sasvim drugačijim okolnostima. Votford je naime dugo odolevao, čak imao i neke šanse da neočekivano prvi stigne do gola – neočekivano pre svega zbog toga što su Redsi sve vreme bili bolji – ali na kraju nisu imali daha za tempo ekipe Jirgena Klopa.

I kad je Mohamed Salah načeo Stršljenove postalo je jasno da će utakmica dobiti sasvim drugačiji tok. To što se taj gol desio u 67. minutu ništa ne menja. Onda malo remek delo Trenta Aleksandar Arnolda iz slobodnjaka, na kraju i Roberto Firmino, tek da svi raspucani krenu na megdan sa Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona - 3:0.

Liverpul je tako ostao na dva boda zaostatka za Sitijem, dok nekada tihi i dominantni komšija Mančester junajted može samo da u neverici gleda koliko se svet fudbala promenio. Nekada nedodriljiva ostrvska armada sada je dočekala da je Kristal Palas, tim koji se bori za opstanak, bez većih problema uštopuje nasred Old Traforda – 0:0.

Susret na Teatru snova tako će u lepšoj uspomeni ostati u sećanju Luke Milivojevića nego Nemanje Matića, koga navijači i danas krive za loš rezultat mada bi im bilo pametnije da pažnju usmere na ofanzivni deo ekipe, pošto je tamo škripalo. Dobrim delom i zahvaljujući Milivojeviću, mada je njemu možda i progledano kroz prste već u osmom minutu kada je dobio samo žuti karton zbog namernog prekršaja nad Džesijem Lingardom. Istina, u drugom poluvremenu je iMaruan Felaini na još gori način uzvratio Milivojeviću, pa ni to nije bio karton.

Kako bilo, Palas zadovoljan napušta Mančester. A Mančester gleda tabelu i očima ne veruje: Siti na 14 bodova ispred Junajteda, a tek je 13 kola odigrano.

Liverpul se preznojio za tri, Siti ne za četiri! Razlika je u tome što je Siti već posle pola sata "smestio" tri u metu Vest Hema i u narednih se lako izborio sa demoralisanim protivnikom. Liveprul nije "otvorio" rivala na vreme, pa su navijači neko vreme strepeli...

Ista meta - isto odstojanje!

Razlika između lidera Mančester sitija i drugoplasiranog Liverpula ostaje samo dva boda i posle 13 odigranih kola u Premijer ligi, iako su na potpuno drugačije načine - gotovo istim rezultatom - došli do pobeda ovog vikenda na gostovanjima.

"Građani" su do 34. minuta "spakovali" tri pogotka Vest Hemu u Londonu gde je briljirao Rahim Sterling - s golom i sa dve asistencije za Davida Silvu i Liroja Sanea - dok se u istom periodu tim Jirgena Klopa žestoko mučio sa "autobusom" i fudbalom od kojeg bi mnogi zaspali, a koji je svojim igračima zadao trener Havi Grasija.

Tek krajem poluvremena "redsi" su dali znake života i uspeli malo da zaprete preko Manea i Salaha, Egipćanin je potom pogodio i stativu, a onda u 67. konačno i gol!

Bila je to sjajna lopta Šaćirija za Manea kojom je "pukla" odbrana Votforda, da bi povratni pas u mrežu Bena Fostera "spakovao" Mo Salah. Samo devet minuta kasnije poverenje je opravdao mladi Aleksander-Arnold, spektakularnim golom iz slobodnjaka.

Kapiten tima Džordan Henderson je napravio glupost i na deset minuta do kraja utakmice dobio je crveni karton zbog nervoznog starta, ali je pobedu ipak potvrdio Firmino.

Vredi napomenuti i da je Džon Mos možda i oštetio Votford kada nije dosudio penal nakon prekršaja Endrjua Robertsona nad Vilom Hjuzom, i to pre gola Mohameda Salaha...

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar