Прича: Момак који је раставио Реал на ситне дијелове!

Показао Барселони да се огрешила, памти га и Баново брдо! Ко је Марк Кукуреља, звезда дана у шпанском фудбалу?

Фудбал 27.11.2018 | 00:04
Прича: Момак који је раставио Реал на ситне дијелове!
Дечко који је уништио Реал.

Чак и Марки, вечито уз скуте краљевском клубу, није остало ништа друго до да призна: Марк Кукуреља био је одлучујући фактор Еибарове победе над Мариђанима. Победе која би 20-годишњег фудбалера могла да врати у – Барселону!

Разлог није само партија на Ипуруи, већ учинак у досадашњем току сезоне, толико видљив да на Ноу Кампу, иако им добро иде, вероватно преиспитују летошњу одлуку да свог сина пошаљу на зајам. А далеко од тога да нису имали избора. По оконачњу америчке турнеје челници Блаугране думали су кога да оставе као подршку неприкосновном Ђордију Алби, за случај да се први избор на позицији левог бека повреди или буде кажњен картонима. Рупа је настала продајом Луке Диња Евертону, а као резервне опције фигурирали Хуан Миранда и Марк Кукуреља. Спортски директор Ерик Абидал и шеф струке Ернесто Валверде пресеки су у корист Миранде (с тим што је враћен у Б тим, а можда да буде позван међу сениоре било кад), можда и због тога што је две године млађи, док је Кукурељаморао да се помирио са утиском да каталонски гигант у њега нема максимално поверење.

И последњег дана прелазног рока реализована је позајмица у Виторију.

„На крају турнеје по Сједињеним Државама схватио сам да је време да одем, јер нећу имати места у првом тиму. Нисам чак ни причао са Валвердеом“, помирљиво је говорио Кукуреља по доласку у Еибар.

Испоставило се да нема разлога за тугу. Под своје га је узео прекаљени тренер Хосе Луис Мендилибар и од финог материјала направио бисер који је у 12. колу Примере засветлуцао толико да је опчинио све у Шпанији. Мендилибар га је са основне позиције левог бека прекомандовао на место крила, да би Кукуреља дословце уништио стартера Хаврија Одриозолу, а онда и резервисту Данија Карвахала. Сјајним постављањем, увек иза леђа чувара, правио је вишак, а дугим кораком омогућавао стицао предност и саиграчима стварао шансе. Сва три поготка Еибара у тријумфу 3:0 пала су после акција по левој страни. Случајност? Не, не, једноставно продукт Ла Масије је летео тереном и поправио себи шансе да се у јуну 2019. врати на Ноу Камп. Наравно, ако жели да буде замена Алби мораће да поради и на дефанзиви, међутим у ултранападачком фудбалу какав форсира Барса управо би играч оваквих нападачких склонисти могао да буде од користи у предстојећој деценији. Под условом да челници клуба процене како је ово што приказује на позајмици (шест утакмица, три асистенције) довољно да добије високу оцену.

Пасионирани љубитељи фудбала у Србији могли су да се увере у потенцијал Марка Кукуреље пре четири године у Београду. Селекција Шпаније гостовала је на Бановом брду у оквиру меморијалног турнира „Миљан Миљанић“, а леви бек препознатљиве фризуре правио огромне проблеме тиму који је с клупе предводио Дејан Говедарица, али су Орлићи успели да одоле Црвеној фурији и извуку 0:0.

Но, утисак о Кукурељиној игри против екипе у којој су били, између осталих, Стефан Илић, Сава Радић, Дамјан Гојков, Доминик Динга и остали је био изванредан. Шпанци су до краја такмичења били бољи од Италијана и Црногораца и заслужено освојили пехар, а садашњи члан Еибара наговестио каквим потенцијалном располаже.

И да би могао једног дана да заигра за Барселону.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар