Priča: Momak koji je rastavio Real na sitne dijelove!

Pokazao Barseloni da se ogrešila, pamti ga i Banovo brdo! Ko je Mark Kukurelja, zvezda dana u španskom fudbalu?

Fudbal 27.11.2018 | 00:04
Priča: Momak koji je rastavio Real na sitne dijelove!
Dečko koji je uništio Real.

Čak i Marki, večito uz skute kraljevskom klubu, nije ostalo ništa drugo do da prizna: Mark Kukurelja bio je odlučujući faktor Eibarove pobede nad Mariđanima. Pobede koja bi 20-godišnjeg fudbalera mogla da vrati u – Barselonu!

Razlog nije samo partija na Ipurui, već učinak u dosadašnjem toku sezone, toliko vidljiv da na Nou Kampu, iako im dobro ide, verovatno preispituju letošnju odluku da svog sina pošalju na zajam. A daleko od toga da nisu imali izbora. Po okonačnju američke turneje čelnici Blaugrane dumali su koga da ostave kao podršku neprikosnovnom Đordiju Albi, za slučaj da se prvi izbor na poziciji levog beka povredi ili bude kažnjen kartonima. Rupa je nastala prodajom Luke Dinja Evertonu, a kao rezervne opcije figurirali Huan Miranda i Mark Kukurelja. Sportski direktor Erik Abidal i šef struke Ernesto Valverde preseki su u korist Mirande (s tim što je vraćen u B tim, a možda da bude pozvan među seniore bilo kad), možda i zbog toga što je dve godine mlađi, dok je Kukureljamorao da se pomirio sa utiskom da katalonski gigant u njega nema maksimalno poverenje.

I poslednjeg dana prelaznog roka realizovana je pozajmica u Vitoriju.

„Na kraju turneje po Sjedinjenim Državama shvatio sam da je vreme da odem, jer neću imati mesta u prvom timu. Nisam čak ni pričao sa Valverdeom“, pomirljivo je govorio Kukurelja po dolasku u Eibar.

Ispostavilo se da nema razloga za tugu. Pod svoje ga je uzeo prekaljeni trener Hose Luis Mendilibar i od finog materijala napravio biser koji je u 12. kolu Primere zasvetlucao toliko da je opčinio sve u Španiji. Mendilibar ga je sa osnovne pozicije levog beka prekomandovao na mesto krila, da bi Kukurelja doslovce uništio startera Havrija Odriozolu, a onda i rezervistu Danija Karvahala. Sjajnim postavljanjem, uvek iza leđa čuvara, pravio je višak, a dugim korakom omogućavao sticao prednost i saigračima stvarao šanse. Sva tri pogotka Eibara u trijumfu 3:0 pala su posle akcija po levoj strani. Slučajnost? Ne, ne, jednostavno produkt La Masije je leteo terenom i popravio sebi šanse da se u junu 2019. vrati na Nou Kamp. Naravno, ako želi da bude zamena Albi moraće da poradi i na defanzivi, međutim u ultranapadačkom fudbalu kakav forsira Barsa upravo bi igrač ovakvih napadačkih sklonisti mogao da bude od koristi u predstojećoj deceniji. Pod uslovom da čelnici kluba procene kako je ovo što prikazuje na pozajmici (šest utakmica, tri asistencije) dovoljno da dobije visoku ocenu.

Pasionirani ljubitelji fudbala u Srbiji mogli su da se uvere u potencijal Marka Kukurelje pre četiri godine u Beogradu. Selekcija Španije gostovala je na Banovom brdu u okviru memorijalnog turnira „Miljan Miljanić“, a levi bek prepoznatljive frizure pravio ogromne probleme timu koji je s klupe predvodio Dejan Govedarica, ali su Orlići uspeli da odole Crvenoj furiji i izvuku 0:0.

No, utisak o Kukureljinoj igri protiv ekipe u kojoj su bili, između ostalih, Stefan Ilić, Sava Radić, Damjan Gojkov, Dominik Dinga i ostali je bio izvanredan. Španci su do kraja takmičenja bili bolji od Italijana i Crnogoraca i zasluženo osvojili pehar, a sadašnji član Eibara nagovestio kakvim potencijalnom raspolaže.

I da bi mogao jednog dana da zaigra za Barselonu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar