"Хапшење Срба игра Приштине"

Хапшење Срба у северном делу Косовске Митровице "игра приштинских институција" да би се спречио опстанак Срба на тој територији, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Србија 24.11.2018 | 22:13
"Хапшење Срба игра Приштине"
Стефановић је за телевизију Прва рекао да постоји велико узнемирење српског народа који не зна да ли има безбедност или може "ноћас да очекује да ће неко да им упадне да им баца шок бомбе и да их узнемирава". 

"Осећате се притиснути за свој живот и своју безбедност, да ли уопште имате прилику да опстанете на КиМ и то је оно на шта ми упозоравамо. Схватамо је ово игра коју приштинске институције воде да би спречили да Срби опстану на подручју Косова и Метохије", казао је Стефановић. 

Он је рекао да је Србија пажљиво посматра ситуацију на Косову и Метохији због безбедности Срба на КиМ, те да представници српске власти покушавају да буду "озбиљни и одговорни људи". 

"Црвене линије су да људи на Косову и Метохији знају да их нико неће убијати ни протеривати, да имају елементарну безбедност", казао је Стефановић. 

По оцени Стефановића проблем је што су специјалне јединице РОСУ пети пут "упале" на север Косова, како је рекао, "без икаквог образложења, без тога да то раде у било каквој координацији и брутално крше све" што је раније договорено. 

"Друга важна ствар је кршење споразума о стабилизацији и придруживању и ЦЕФТА. То показује да ово или ће Европа да гледа са стране и да каже сутра дозвољено је некоме да крши све, не постоје било каква правила када се ради о приштинским институцијама, а то мора да поштује Србија", рекао је он. 

Он је додао да очекује реакцију Немачке и великих земаља Европске уније, јер како је навео, Приштина брутално крши прописе, споразуме, међународно право, све оно што је потписала, а гарантују Унмик и ЕУ. 

У петак, 23. новембра рано ујутру специјалне јединице РОСУ ухапсиле су у северном делу Косовске Митровице Драгишу Марковића, Марка Росића и Недељка Спасојевића, а због ометања полиције приведен је и Саша Ћурић, који треба да буде приведен у суду у Косовској Митровици. Основни суд у Приштини одредио је тројици приведених до 30 дана притвора.

(Бета)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Игор

25.11.2018 05:34

"Осећате се притиснути за свој живот и своју безбедност, да ли уопште имате прилику да опстанете на КиМ "... Господине Министре па ко треба да да одговоре на питања из области бједности на "својој" територији ? Или то мозда ипак није васа територија ? Поведите Милорада са све заставом овом коју носа да вам то заврси . Не вјерујем да це бити пуно успјеснији од вас . Ја сам један од висе од 100 000 људи који су ратовали за РС , Милорад никад није нити це икад нико његов као ни ваш за Косово . Демагогијом сте унистили Србе , поногла вам је и црква али и народ својом не малом глупости .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

25.11.2018 07:42

А ВИ У ВРХУ СРБИЈЕ НЕ ИГРАТЕ НИКАКВЕ ИГРЕ, ЈЕ ЛИ? ВИ СТЕ НАЈЛУКАВИЈА ВЛАСТ УБСРБИЈИ КОЈА ЈЕ БИЛА У ПОСЉЕДЊЕ ВРИЈЕМЕ. НЕКА ВУЦИЦ ОДЕ КОД МЕРКЕЛОВЕ ПО САВЈЕТ, ДО НЕДАВНО МУ ЈЕ СВАКА ТРЕЦА РИЈЕЦ БИЛА ,,АНГЕЛА МЕРКЕЛ,,. ВИ СТЕ СОТОНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

25.11.2018 08:00

СЛОБОДАН МИЛОСЕВИЦ ЈЕ ФИНО РЕКАО ПОСЛИЈЕ МЕНЕ УЗЕЦЕ ВАМ КОСОВО И ИМАЦЕТЕ МАРИОНЕТСКЕ ВЛАСТИ КАО И ОВА САД ВУЦИЦЕВА И СВД И ЈЕДНА ПРИЈЕ ЈЕР СА ЗЕМЉОМ СЕ УПРАВЉА ИЗ ВАНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

25.11.2018 08:02

Слина, најбоља споредна улога у овој представи...награда на сакоу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

25.11.2018 14:01

Наравно да је игра Пристине. Зеле да изазвују рат са Србијом. Веома је опасна игра! Јер ако увуку Србију у рат, постоји могуцност да се рат просири на Балкану. Свакако би уцестовала Албанија као и Албанци из Црне горе. Са друге стране није сјајан однос са Хрватском и Србијом, као и стање у БиХ. Србија неби могла на разним фронтама да ратује ни да се од напада застити. Албанци су наорузани са стране САД и НАТО, то све зна војска Србије, зато не преузимају никакве војне мјере против изазов Албанаца. Једини миран нацин, да се Срби са Космета иселе или да прихвате Космет као дрзаву гдје зиве. Остале је игра са ватром!

ОДГОВОРИТЕ